Wniosek prosty:
Na pokonanie odcinka W-wa - Plitvice
trzeba rezerwować czas od 15 - 18 h.
PZDR.
anakin napisał(a):W kwestii parkowania... Ustaw sobie samochód w taki sposób żeby Cię nikt nie przyblokował..
el_guapo napisał(a):6. Wilfersdorf - winietka ok. 5min
dids76 napisał(a):z ominięciem autostrady Słoweńskiej w okolice Splitu jadę 11 do 12 godzin
dids76 napisał(a):Do tego co odpisałeś el_guapo, to właśnie ta stacja która pokazuje Ci się w punkcie A, tylko nie wiem czemu u Ciebie pokazuje się w Hobersdorf, bo ja zawsze kupuje winietę na niej i ma adres Wiener Straße 91, 2193 Wilfersdorf, Austria.
dids76 napisał(a):Można tam kupić winiety na Austrię i na Słowenię.
w 2011 ze Śv. Filip i jakov (koło Zadaru) do Karczewa (pod W-wą) 17,5 h.amirm napisał(a):1. Czy 15-16 godzin jest realnym czasem do zrobienia trasy W-wa - Plitvice? Będę "dźwięczny" szczególnie za opinie osób którym udało się takiego "wyczynu" dokonać, szczególnie w ubiegłym roku.
el_guapo napisał(a):amirm napisał(a):
Wyjazd: 1/07 niedziela godzina 4.00 (rano)
Przyjazd i nocleg w Plitvicach ok 20.00 tego samego dnia.
W 2001 wyjazd z Janek o 4:15, ok. 7:00 w MD w Częstochowie, ok. 9:00 na Orlenie w Chałupkach. Po zdjęciach widzę, że z Wiednia wyjeżdżałem ok 15:30.
Przerwy dość częste, bo z dziećmi:
1. McDonald's Częstochowa ze 30-40min,
2. Za Wodzisławiem Śl. małe rzyganko ok. 15min
3. Chałupki - tankowanie ok. 25min
4. Bochumin - winietka ok. 5min
5. Breclav - papierosek ok. 15min
6. Wilfersdorf - winietka ok. 5min
7. McDonald's przed Wiedniem na A5 ok. 30-40min
P.S. Kluczem do sukcesu na "gierkówce" jest przejechanie rozbabranego odcinka PRZED rozpoczęciem prac przez sprzęt budowlany. Wyjazd z Wwy o 4:4:30 gwarantuje średnią na odcinku Mszczonków - Piotrków Tryb. w okolicy 60-70km/h
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi