Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa TROGIR-DUBROVNIK

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 03.07.2010 10:14

Raschey napisał(a):Ja mam w mBanku OC mDirect czy coś takiego i jak zadzwoniłem do nich to mi powiedzieli że zielonej karty nie ma opcji żeby mi dali.

To idź do nich i powiedz, że dziękujesz za współpracę, nie ma ją prawa odmówić Ci zielonej karty... :D
petit
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) petit » 03.07.2010 10:24

Jechałem z Makarskiej do Dubrownika jeszcze w czerwcu. Trasa przez BiH zajęła mi ok 3 h. Nie miałem "zielonej", przejechałem bez problemu w obie strony.
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 03.07.2010 10:26

Poprostu miałeś dużo szczęścia.... :D
Sosiu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sosiu » 04.07.2010 20:46

_Arek__ napisał(a):Mam zamiar wybrać się z Trogiru do Dubrovnika samochodem i nie wiem którą trasę wybrać.
Czy lepiej przeprawić się promem czy może przez Bośnię i Hercegowinę :?:
Czy ktoś ostatnio jechał tą trasą :?:

Poproszę o jakieś wskazówki co do wyboru trasy oraz o informację ile czasu zajmuje taka podróż.

Z góry dziękuję za wskazówki
:)

Arek jak najbardziej skorzystaj z Jadranki podróż z Trogiru to około 3-3.5 godziny. Najlapiej jechać w tygodniu, w weekend zapchana. Naprawdę warto trasa niesamowita a widoki niezapomniane no i po drodze zwiedzisz kolejną piekną część chorwackiego wybrzeża! Nie pchaj się do BiH jak nie masz potrzeby. Polecam trasę Jadrańską Magistralą! Pozdrawiam!
twboss
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) twboss » 12.07.2010 13:34

_Arek__ napisał(a):Mam zamiar wybrać się z Trogiru do Dubrovnika samochodem i nie wiem którą trasę wybrać.
Czy lepiej przeprawić się promem czy może przez Bośnię i Hercegowinę :?:
Czy ktoś ostatnio jechał tą trasą :?:

Poproszę o jakieś wskazówki co do wyboru trasy oraz o informację ile czasu zajmuje taka podróż.

Witam chciałbym zasięgnąć informacji odnośnie samego zjazdu z autostrady w miejscowości RAVCA (koniec autostrady ) i dojazdu póżniej w strone Dubrovnika i Molunatu którą trase wybrać wg. strony http://map.hak.hr/ trzeba jechać na Velky Prolog potem maly Prolog potem Rogotin droga d62 i d513(wylot zaraz za Ploce) natomiast automapa pokazuje drogę E65 przez Vine i Peracko Blato wylot przed Ploce powiedzcie Panowie która droga jest lepsza.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 12.07.2010 13:43

_Arek__ napisał(a):

Jechałem z Vodic do Dubrovnika - to 6h jazdy.
Wyjechaliśmy o 3:30 w nocy z uwagi na odległość i mniejszy ruch.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 12.07.2010 14:35

gordipi napisał(a):
Raschey napisał(a):Ja mam w mBanku OC mDirect czy coś takiego i jak zadzwoniłem do nich to mi powiedzieli że zielonej karty nie ma opcji żeby mi dali.

To idź do nich i powiedz, że dziękujesz za współpracę, nie ma ją prawa odmówić Ci zielonej karty... :D

Także mam OC w mBanku i od ręki została wypisana zielona karta :wink:
marekj
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekj » 22.07.2010 15:25

monia85 napisał(a):
gordipi napisał(a):

Także mam OC w mBanku i od ręki została wypisana zielona karta :wink:

Najpierw witam - bo to chyba mój pierwszy post tutaj.

Fakt otrzymania ZK lub nie w M(ulti)Banku zależy od tego z jakiego towarzystwa jest polisa. Ja mam OC+AC Multidirect i nie ma takiej możliwości. Pani powiedziała ze mogę wypowiedzieć (akurat mi sie i tak kończy) i wziąć opcję z OC w Benefii lub HDI a AC w Multidirect (na tym mi zależy bo przećwiczyłem likwidację i nie było najmniejszych problemów). Te wersje jednak drożej kosztują i zupełnie się w przypadku jednorazowego zapotrzebowania ZK nie opłacają.

W tym roku jadę do Chorwacji i jeśli nam się zechce do Dubrownika to te 20Euro na granicy nie zrujnuje mi budżetu.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 22.07.2010 15:34

Oczywiście masz rację, ja mam chyba z HDI :wink:
DENIS4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DENIS4 » 22.07.2010 21:05

na swiezo 4 godziny temu wrocilem z Dubrownika.Wyjazd 9a rano z Zivogosce-Blato trasa 2godz 45 z postojem na stacji INA w BiH.Cena DIESEL ZA LITR przeliczona na PLN 4,60.Dubrownik cena za parking 100m od wejcia do OLD CITY 100kn za 3h30min.Wejsciowka 70kn napoje na murach 12-15kn.Powrot do ZV 18h postoj na trasie w dolinie zakup Rakiji i owocow.TECHNICZNIE zero kolejki na granicy z BiH zero kontroli auto bez GREENKART jedna osoba jechala bez paszportu ogolnie pogranicznicy maja zlew na polskie blachy dzisiaj sprawdzali makaroniarzy i hungary.POZDRAWIAM CROMANIAKOW
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 22.07.2010 21:29

DENIS4 napisał(a):na swiezo 4 godziny temu wrocilem z Dubrownika.Wyjazd 9a rano z Zivogosce-Blato trasa 2godz 45 z postojem na stacji INA w BiH.Cena DIESEL ZA LITR przeliczona na PLN 4,60.Dubrownik cena za parking 100m od wejcia do OLD CITY 100kn za 3h30min.Wejsciowka 70kn napoje na murach 12-15kn.Powrot do ZV 18h postoj na trasie w dolinie zakup Rakiji i owocow.TECHNICZNIE zero kolejki na granicy z BiH zero kontroli auto bez GREENKART jedna osoba jechala bez paszportu ogolnie pogranicznicy maja zlew na polskie blachy dzisiaj sprawdzali makaroniarzy i hungary.POZDRAWIAM CROMANIAKOW

Potwierdzam , jakoś może do Polaków mają przychylne usposobienie- jak ja jechalem to tak samo. Podjechalismy w stresie pod granice - a tam pogranicznik ..."o Polaki, dawaj dawaj" - machnąl ręką. Spowrotem sprawdzil czy te dokumenty (dowody osobiste) są w takiej samej ilości co osoby i w droge spowrotem. W kraju sobie uświadomilem że wymagana jest ZIELONA KARTA.

Generalnie - to takie "quasi-przejscie", przejeżdza sie przez nie szybciej niż przez przejazd kolejowy :lol:

Ale nie zmienia to faktu--> NALEŻY POSIADAC ZIELONĄ KARTA ...dla świętego spokoju i aby wtopy nie bylo np:wypadek, kontrola policji itp.

PO DRUGIE:
Ktoś wspominal ze nie mógl z OC Direct Mbank zielonej karty uzyskać ...hmm wystarczy do nich zadzwonic i wysylają ZIELONĄ KARTE (kwestia trafienia na kompetentną osobe ...1sa osoba też mi to powiedziala--> że absolutnie NIE!.
DENIS4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DENIS4 » 23.07.2010 08:00

...oczywiscie nie zrozumcie mnie zle ZIELONA KARTA jak najbardziej potrzebna w razie "W" no ale nam sie udalo, kazdy jedzie na wlasne ryzyko!
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 02.08.2010 18:43

DENIS4 napisał(a):TECHNICZNIE zero kolejki na granicy z BiH zero kontroli

Potwierdzam. Wczoraj wróciłem z CRO, tydzień temu byłem w Dubrovniku.
Na granicy może góra 10 aut, idzie na bieżąco. Machnałem tylko dowodami osobistymi ale pogranicznik nawet nie spojrzał i machnął ręką. Z powrotem to samo.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa TROGIR-DUBROVNIK - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone