napisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2010 20:43
bracik001 napisał(a):Witam,
Od tygodnia nic nie robię tylko czytam forum. Skutkiem tego czytania -jest rezerwacja pierwszego wyjazdu do Chorwacji. Do tego daleko, do Marusici.
Witam i na początek gratuluję wyboru. Bardzo ładny fragment Chorwacji.
Odważna decyzja, gdyż dla wielu z cromaniaków dzieciaki oraz rodzaj wybrzeża w tym rejonie, to dwie rzeczy nie do pogodzenia.
bracik001 napisał(a):Planuję trasę z noclegami tranzytowymi. Będę jechał z dziećmi.
Myślę, że maksymalnie jeden nocleg w jedną stronę. Nie wiem jak się czujesz w nocy za kierownicą i w jakim wieku są Twoje dzieciaki.
Ja preferuję nocną jazdę, bez noclegu. Z Bielska wyjazd około 19-tej i na wczesne przedpołudnie na miejscu.
Oczywiście to indywidualna sprawa.
bracik001 napisał(a):Proszę o informację jak? Węgry? Austria? Gdzie spać? itp. Na forum tyle tego jest, że trudno się zdecydować.
Dlatego wybierz sam. Każdy ma tutaj swoje własne drogi i typy, przemyślenia, wyliczenia, objazdy płatnych odcinków itp.
Ja (nie polecając) jeżdżę zawsze (z jednym wyjątkiem) tą samą trasą Cieszyn, Olomouc, Brno, Mikulov, Wiedeń, Graz, Maribor, Macelj, i chorwacką A1-ką do właściwgo zjazdu.
Ten jeden wyjątek to trasa przez Słowację - Zilina, Bratysława do Wiednia i dalej jak powyżej.
Pozdrawiam
Interseal M.