Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

trasa SLĄSK - BRELA (Makarska Riwiera)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 16.04.2011 07:02

joajer napisał(a):Nie jadę w sezonie, a serpentyny i przepaście mile widziane.
Aby tylko za dużo kilometrów nie nadrobić, więc którędy?

Jak nie w sezonie to jedz przez Split i dalej Jadranką :)
Zobaczysz kawał wybrzeża i zaoszczędzisz trochę grosza .
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 16.04.2011 10:51

marytka napisał(a):consett-zainspirowałeś mnie -przeczytałam od dechy do dechy wszyskto co napisałeś o dzielnicy Jakirusa /dojazd,plaże ,bajeczne widoczki/,i wybieram się do Breli w połowie czerwca z wydrukowanym przez ciebie opisem dojazdu :lol:
jak cos bedzie nie tak to ja cię znajdę w Grudziadzu/mieszkałam tam przez pierwsze 22 lata zycia/
pozdrawiam Marytka

Bardzo mnie to cieszy :D że komuś mogło się to przydać.
Kolega Torac jeden ze znawców tematu Brela chyba mi przyklepie, że dobrze wybrałaś. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku daj znać jak się podobało 8)
Heeee niema takiej opcji aby się nie podobało
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 16.04.2011 11:58

Oczywiście że przyklepie :!: Jeżeli się odpowiednio zasprzętuję żeby zdobyć Vrulje drogą morską to też zakotwiczę przy Jakiruśa na co najmniej tydzień. Już próbowałem ale 1,2 kwaterki przegoniły mnie cenami a 2 pozostałe nie miały miejsc już w styczniu.

Marytkę i osoby będące w tym czasie w okolicy zapraszam na forum/viewtopic.php?t=31632&highlight=[/url]
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 16.04.2011 12:44

kurde,jaka szkoda- ty będziesz zaczynał to ja prawie skończę :cry:
w drodze powrotnej 1 dzień plitwice.
też mam zamiar zdobyć drogą morską tę piekna zatokę :lol:
nie wiem czy jestem odpowiednio zasprzętowana,mam taki zwykły ponton bez silnika -napędzany siłą ramion mojego małzonka-ale 4 osoby dorosłe w niego wchodzą.
jestem pełna optymizmu że wszystko się uda-nie ma co pierdołami się przejmowac :P :P :P ,ważne żeby pogoda i zdrowie dopisały :papa: :papa:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 16.04.2011 15:13

Z Luke, Jakiruśa jest to możliwe , z Podraća niestety nie ! chyba że ktoś ma bardzo silne ramiona lub sprzętem o mniejszych oporach.
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 16.04.2011 15:42

ha! to się wreszcie po 20 latach związku dowiem,czy to chłop czy pierdoła :lol:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 16.04.2011 19:50

No kurde, że nie pociągnąłem dalej i by było wszystko wiadomo. Czego nie pociągnąłem dalej, a no tego że w kierunku (zaznaczam w kierunku) tej że zatoczki prowadzi ścieżyna nawet wydeptana przecież gdzieś prowadzi tak?
Ja zszedłem nieco bliżej jakieś 300-400 m za ostatnim domem Jakirusy w kierunku Pisak. Tam znalazłem dziką plaże, zejście strome, ale bez obaw też ścieżyna. Mogłem sprawdzić co też kryje dalsza część tej ścieżki i był bym teraz dużo cwańszy. No ale dźwigając ponton aby skrócić sobie machanie ramionami hmmmmm nie wiem to z Jakirusy tez nie mało dla kogoś kto nie trenuje hhhhhee.
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 16.04.2011 20:36

gdzieś ta sierpień-wrzesien będę w Grudziadzu-to jak się spotkamy/ może w Czarcim Młynie :lol: /to ci opowiem czym ta moja wyprawa się zakończyła :lool: :lool: :lool:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 16.04.2011 23:15

marytka napisał(a):gdzieś ta sierpień-wrzesien będę w Grudziadzu-to jak się spotkamy/ może w Czarcim Młynie :lol: /to ci opowiem czym ta moja wyprawa się zakończyła :lool: :lool: :lool:

Czarci Młyn zaje... ale nie da rady ja czasowo Anglia a w Grudziądzu będę parę dni w pierwszej połowie lipca :(
Ale by było fajnie hhhhe uwielbiam balety w Czarcim zwłaszcza latem 8)
Pamiętaj po powrocie własna relacja wtedy łatwiej odnaleźć temat z Waszych wakacji :wink:
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 17.04.2011 09:29

Czarci Młyn zaje... ale nie da rady ja czasowo Anglia a w Grudziądzu będę parę dni w pierwszej połowie lipca
Ale by było fajnie hhhhe uwielbiam balety w Czarcim zwłaszcza latem
Pamiętaj po powrocie własna relacja wtedy łatwiej odnaleźć temat z Waszych wakacji

tak zrobie. :wink:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 17.04.2011 10:52

Aha Torac założył mundurek i teraz już nie będzie srania babci pod krzakami z pierdołami
:)
Pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 17.04.2011 13:35

consett0805 napisał(a):Aha Torac założył mundurek i teraz już nie będzie srania babci pod krzakami z pierdołami
:)
Pozdrawiam

Moja brelska gospodyni jest Słowenką ,wdową chorwackiego żołnierza , który osierocił 2 synów. Jej teściowa na hasło syn wpada w płacz.
Może podkomendny Ante :?:

Na Neretvę chyba zrobię, wykorzystując generalskie dystynkcje,jakąś powszechną mobilizację :!: :wink:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 17.04.2011 21:13

Ale ja czegoś nie łapie J. Bajcer odział się w mundur jakiś inny kolega (nicku nie pamiętam) również i ty też to jakaś mobilizacja o miejsca nad Adriatykiem czy jak? Przecież ta Tunezja i Egipt nie takie straszne są....choć harde narody te araby epplleellalla plleeemuhamat i łapie się za głowę jeden z drugim (to jak relacje tv się ogląda wypowiadających się walczących arabów) :D
U nas ostatnio tak Pan Lepe.... machał rękoma przy wypowiadaniu się hhhhee
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 17.04.2011 21:33

Kwiecień miesiącem Gotovania :wink:
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 18.04.2011 12:59

Witam,
ja wyjeżdżam 29 lipca i jadę na noc - wiem że korki będą ale w nie spinam się tym.

Trasę wybieram tą: :arrow:Moja trasa
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi