Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Rzeszów - Peljesac

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
baniaczek12
Plażowicz
Trasa Rzeszów - Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) baniaczek12 » 17.07.2013 19:39

Witam forumowiczów ! Szukam info na temat trasy Rzeszów -Barwinek-Koszyce -Miskolc-Budapest- Balaton -Zagreb- Split- Vrgowac - Ploce-Trpanj ??
Jechał juz ktoś tą trasą ?Jakieś wnioski, porady ? Chcę wyjechać ok godziny 17.

Pozdrawiam
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.07.2013 20:32

baniaczek12 napisał(a):Witam forumowiczów! Szukam info na temat trasy Rzeszów-Barwinek-Koszyce-Miskolc-Budapest- Balaton-Zagreb-Split-Vrgorac-Ploce-Trpanj ??
Jechał już ktoś tą trasą? Jakieś wnioski, porady? Chcę wyjechać ok godziny 17.
Pozdrawiam

witam imiennika, tą trasą jechało i jeździ mnóstwo Cromaniaków, ja wyjątkowo w tym roku częściowo bardzo podobnie, zobacz tu:
trasa-do-chorwacji-z-polski-poludniowo-wschodniej-t20577.html
trasa-ze-wschodniej-polski-do-chorwacji-t26575.html
jaka-droga-ze-wschodniej-polski-do-cro-t17287.html
częściowo: dojazd-warszawa-cro-t36308-15.html

zależy też co konkretnie chciałbyś wiedzieć...
ketivv
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ketivv » 17.07.2013 20:36

najprostsza droga, jak rozumiem autostradą do końca czyli do Vrgorac ?
w jaki dzień tygodnia wyjeżdżasz ?
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 17.07.2013 20:54

A co konkretnie kolega chce wiedzieć bo trasa prosta jak budowa parasola.Barwinek-Svidnik(jedziesz obwodnicą)Presov(tu do wyboru autostrada lub równoległa bezpłatna i to tylko 20 km.)wpadasz na ekspresówkę na wlocie do Koszyc i tu są znaki na Miskolc(przed samą granicą Węgierską od pewnego czasu prawie stały punkt pomiaru prędkości)30km.dalej po prawej stacja paliw MOL i tu kupujesz winietę(najlepiej wychodzi miesięczna) a po kolejnych 30km wpadasz na autostradę i kierujesz się na Budapeszt.Tam do wyboru obwodnica MO lub jazda przez centrum(jeśli w nocy polecam ten drugi wariant bo miasto urocze)Dalej kierujesz się w stronę na Zagrzeb a następnie kierunek Split. :papa:
baniaczek12
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) baniaczek12 » 18.07.2013 00:02

tak do końca autostradą do Vrgowac, wyjeżdzam 25.07.(czwartek) godz 17 by uniknąć korków na autostradzie dokładnie na bramkach. Przez Budapeszt w sumie będę przejeżdzał w nocy więc może skusze się na przejazd przez centrum a jak z dotarciem na Peljesac polecacie prom z Ploce czy objazd przez BiH na Peljesac i do Trpanj?

Pozdrawiam!
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.07.2013 07:00

baniaczek12 napisał(a): do Vrgowac

Vrgorac
baniaczek12 napisał(a): a jak z dotarciem na Peljesac polecacie prom z Ploce czy objazd przez BiH na Peljesac i do Trpanj?

to już zależy od Ciebie, jak jest możliwość lądem to ładowałbym lądem, tylko ciut dalej (gdzieś czytałem że prom 60min?), jednak bez oczekiwania na prom...
ketivv
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ketivv » 18.07.2013 10:49

jak jedziesz w czwartek na noc to o korki za bardzo nie masz co się martwić
Budapeszt brałbym przez miasto i bliżej i ładniej
jeśli masz zieloną kartę to przejazd na Peljesac lądem przez BiH nie będzie problemem
na granicach już po wejściu Cro do UE nie było żadnych kolejek, na widok paszportu z orłem machają żeby jechać dalej
brutus22
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) brutus22 » 18.07.2013 11:10

witam,polecam prom-czas rejsu około 60 minut-wracalismy 7 lipca
baniaczek12
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) baniaczek12 » 18.07.2013 15:53

a jak jest z tą zieloną kartą na przejściu z BIH? Sprawdzają czy nie bo rózne sluchy chodzą po forum? A za prom się płaci za auto i za osoby w nim jadące? Czy tylko za auto?

Pozdrawiam!
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 18.07.2013 16:09

W pierwszym linku, który podał Ci te kiero jest rewelacyjnie opisana przez wojana trasa z południowo-wschodniej Polski. Gdy jechaliśmy pierwszy raz do Cro wydrukowałam sobie ten opis i wg. niego zajechałam bez problemu.

Za prom płacisz za samochód (w zależności od tego jaki) i osoby.

Wszystkie informacje - cenniki, rozkłady jazdy promów - i całą resztę znajdziesz doskonale opisaną na forum. Szukaj przez wyszukiwarkę.
:D
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 18.07.2013 16:25

szybko sie wypowiem, chlopie nie zastanawiaj sie wal na prom.

Wyjezdzasz z Rze o 17 ? to wg mnie w Ploce bedziesz ok 16(dosyć pozno).
19 barwinek, 23- Budapeszt, 3 Zagrzeb, dalej to zalezy od predkosci przelotowej na autostradzie.
Jak bedziesz lecial 1,8 caly czas to moze... moze...Ploce ok 14

Wiec jakbys nie wybrał trasy na prom to na Peljesac wjedziesz np do Orebica ok 20 !!!

W roku ubieglym wyjechalem o 9 rano z Pag-u w orebiczu bylem po 9 h. na 18. Masakra jakas byla.
Zjazd na koncu autostrady korek....potem 40km/h bo nie ma jak wyprzedzic tir-a, albo sznur samochodow, w ktorym jedzie jeden maruder na przodzie 40km/h !a tez jechalem ok. piatku !

Zdecydowanie prom i zweryfikuj czasy przejazdu, bo mozna sie niezle zdziwić. Na weekend czyli piatek zawsze bedzie korek.
ketivv
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ketivv » 18.07.2013 22:13

Monte Christo napisał(a):Wyjezdzasz z Rze o 17 ? to wg mnie w Ploce bedziesz ok 16(dosyć pozno).

23 godziny ?!?!
przecież to 1300 km ? z czego 3/4 trasy autostrada, przepisowo jadąc to trasa na 14 godzin

Monte Christo napisał(a):Wyjezdzasz z Rze o 17 ? to wg mnie w Ploce bedziesz ok 16(dosyć pozno).
19 barwinek, 23- Budapeszt, 3 Zagrzeb, dalej to zalezy od predkosci przelotowej na autostradzie.
Jak bedziesz lecial 1,8 caly czas to moze... moze...Ploce ok 14

Zagrzeb - Ploce to 490 km (95% autostrada)czas przejazdu powiedzmy 5 godzin jadąc przepisowo
jeśli o 3 w nocy w Zagrzebiu to ok 8 rano w Ploce
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 18.07.2013 22:47

ketivv napisał(a):

23 godziny ?!?!
przecież to 1300 km ? z czego 3/4 trasy autostrada, przepisowo jadąc to trasa na 14 godzin

Właśnie też mi się jakoś za dłuuuugo wydaje.
brutus22
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) brutus22 » 19.07.2013 15:28

Z okolic Nowego Sącza wyjechaliśmy około 22,przy wjeździe na prom byliśmy przed godzina 12 w południe.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 19.07.2013 16:17

Trasę za autostradą powinno się pokonywać za dnia , poza tym cała droga to pikuś od Miskolca wjeżdżasz na autostradę i jedziesz prosto i jedyne co męczy do znużenie . Przejazd przez Budapeszt dosyć prosty , choć trzeba patrzeć uważnie na drogowskazy , patrz na oznaczenie autostrady . obwodnica Budapesztu to ładnych pare km, dodatkowych , ale za to jazda prosta ( uwaga brak stacji benzynowych - nie jedź na rezerwie )
Prom bym sobie darował . Będąc w Trpanj pamiętaj że zawsze można wyskoczyć do Bośni na zakupy , sklepy przy drodze , ceny bardziej atrakcyjne niż w Cro .
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone