skull napisał(a):Czytam i czytam te różne opcje tras i nie mogę wyjść z podziwu jak wszyscy sobie utrudniają życie. Kombinacje z 86, martwienie się o dużą ilość zwierzyny na drodze, ograniczenia itp. Nie prościej jechać autostradą? Od Bratysławy M1 - M0 - M7 do przejścia granicznego. Wiem że dalej, czasowo też podobnie, winietę zazwyczaj wszyscy też mają to po co w środku nocy turlać się przez jakieś pipidówy. Ja staram się zawsze maxymalnie wykorzystywać autostrady nawet nadrabiając drogi. Już któryś raz jadę z Oświęcimia - Zwardoń - Zylina - Bratysława - Budapeszt - Zagrzeb - Zadar z ok 4-5 tankowaniami w 12h nie jadąc szybciej niż ok 110km/h
skull napisał(a):Czytam i czytam te różne opcje tras i nie mogę wyjść z podziwu jak wszyscy sobie utrudniają życie. Kombinacje z 86, martwienie się o dużą ilość zwierzyny na drodze, ograniczenia itp. Nie prościej jechać autostradą? Od Bratysławy M1 - M0 - M7 do przejścia granicznego. Wiem że dalej, czasowo też podobnie, winietę zazwyczaj wszyscy też mają to po co w środku nocy turlać się przez jakieś pipidówy. Ja staram się zawsze maxymalnie wykorzystywać autostrady nawet nadrabiając drogi. Już któryś raz jadę z Oświęcimia - Zwardoń - Zylina - Bratysława - Budapeszt - Zagrzeb - Zadar z ok 4-5 tankowaniami w 12h nie jadąc szybciej niż ok 110km/h
tomi_weber napisał(a):skull napisał(a):Czytam i czytam te różne opcje tras i nie mogę wyjść z podziwu jak wszyscy sobie utrudniają życie. Kombinacje z 86, martwienie się o dużą ilość zwierzyny na drodze, ograniczenia itp. Nie prościej jechać autostradą? Od Bratysławy M1 - M0 - M7 do przejścia granicznego. Wiem że dalej, czasowo też podobnie, winietę zazwyczaj wszyscy też mają to po co w środku nocy turlać się przez jakieś pipidówy. Ja staram się zawsze maxymalnie wykorzystywać autostrady nawet nadrabiając drogi. Już któryś raz jadę z Oświęcimia - Zwardoń - Zylina - Bratysława - Budapeszt - Zagrzeb - Zadar z ok 4-5 tankowaniami w 12h nie jadąc szybciej niż ok 110km/h
4-5 tankowań w jedną strone? to ile Pali Twoja maszyna? Mi wychodzą 3-4 tankowania do Omisu i z powrotem.
Inka83 napisał(a):Nasz zeszłoroczny wyjazd do Cro był przez słowackie autostrady czyli 1 wersja (Zwardoń-Bratysława-Gyor) na Węgrzech droga 86, bo stwierdziliśmy, że nie bierzemy winiet i teraz żałujemy. W tym roku lecimy autostradami przez całe Węgry. Wrzuciłabym linka z trasą ale jestem tu za krótko
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi