alemusial napisał(a):dodatkowo sam początek podróży mnie nie nastraja pozytywnie bo pewnie na zakopiance stać bedę
Po co Ci zakopianka?
Jedź przez Mszanę Dln. i w Chabówce przetnij krajową na Chyżne.
MlodyLeo napisał(a):Kolego chcesz jechać przez Słowację I Węgry a następnie piszesz, że chciałbyś nocleg w Austrii trochę nielogiczne chyba lepszym rozwiązaniem jest nocleg na Węgrzech. Co ciekawe mapka jaka wstawiłes sama na dzień dzisiejszy pokazuje że szybciej przez Cz A Sło na trasie alternatywnej pokazuje korek na granicy H-Cro.
Raphael napisał(a):@Rafer
jeśli priorytetem jest czas, to ja bym pojechał tak:
https://goo.gl/maps/DgmnRZcTW1s
i tak bym to wyliczył, żeby nie pchać się w godzinach szczytu przez GOP, bo zarówno S86 i S1 są wtedy dość wolnymi drogami.
Ze Zwardonia do słowackiej drogi 11 jeszcze jedzie się ze średnią 40 km/h przez wioski, zwężenia, zakręty, ale "na dniach" mają otworzyć odcinek D3 Zwardoń-Świerczynowiec (pewnie się spóźnią, chociaż mam nadzieję, że do czerwca już będzie gotowe).
Rafer napisał(a):Raphael napisał(a):@Rafer
jeśli priorytetem jest czas, to ja bym pojechał tak:
https://goo.gl/maps/DgmnRZcTW1s
i tak bym to wyliczył, żeby nie pchać się w godzinach szczytu przez GOP, bo zarówno S86 i S1 są wtedy dość wolnymi drogami.
Ze Zwardonia do słowackiej drogi 11 jeszcze jedzie się ze średnią 40 km/h przez wioski, zwężenia, zakręty, ale "na dniach" mają otworzyć odcinek D3 Zwardoń-Świerczynowiec (pewnie się spóźnią, chociaż mam nadzieję, że do czerwca już będzie gotowe).
też myślałem o tej trasie a czy ona prowadzi bezpłatnymi drogami po Węgrzech ?? bo tak mi wygląda
megamis7 napisał(a):Bianchi napisał(a):Ja co roku jeżdżę przez Słowację i Węgry. Dotąd przekraczałem granicę w Milhost/Tornyosnemeti bo najbliżej mam jadac z Tarnowa. Niestety droga od przejścia do autostrady nie jest zbytnio komfortowa:(.Czy ktos z Was przekracza SK/H w innych miejscach w miare nie daleko od Koszyc bądź Preszowa?[/quot
Ja raz wybrałem się tak rekreacyjnie trasą przez Poprad,Różniawa i przejście Kral/Banrewe-i szczerze nie polecam.Za ten czas co dojechaliśmy do granicy Słowacko-Wegierskiej to jadąc przez Preszów i Koszyce pewnie byłbym już w okolicach Budapesztu. Fakt tą trasą też szału nie ma ale szybszej trasy moim zdaniem nie znajdziesz.Pozdrawiam.
fotograf123 napisał(a):Jak patrzysz..?
Od Bratysławy do Szambotley autostrada a z tamtąd to już moment do Cro....
Rafer napisał(a):ogólnie mam jeszcze jedną trasę raczej taką widokową przez Słowację ale stracę pewnie dużo czasu tylko że jest plus zrobiłbym nocleg nad Balatonem a potem 6 godz i jestem an miejscu
https://goo.gl/maps/FxzhdkTTxfR2
Bianchi napisał(a):Ja co roku jeżdżę przez Słowację i Węgry. Dotąd przekraczałem granicę w Milhost/Tornyosnemeti bo najbliżej mam jadac z Tarnowa. Niestety droga od przejścia do autostrady nie jest zbytnio komfortowa:(.Czy ktos z Was przekracza SK/H w innych miejscach w miare nie daleko od Koszyc bądź Preszowa?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi