Inde napisał(a):Kate75 napisał(a):Czy kupie gdzieś po
drodze viniety na Węgry na trasie z Bratysławy na Gyor
Co prawda winiety są elektroniczne i kupisz je w 3 kliknięcia online ale są nadal dostępne do kupienia na przejściu granicznym i stacjach benzynowych.
Kate75 napisał(a):Inde napisał(a):Kate75 napisał(a):Czy kupie gdzieś po
Co prawda winiety są elektroniczne i kupisz je w 3 kliknięcia online ale są nadal dostępne do kupienia na przejściu granicznym i stacjach benzynowych.
Wiem ,że są elektronicznie ale wszedzie doluczana jest " prowizja" a jak mi nz kupić za forinty na granicy to czemu nie ,zrobię sobie przystanek przynajmniej :-)
Inde napisał(a):Kate75 napisał(a):Inde napisał(a):Kate75 napisał(a):Czy kupie gdzieś po
Wiem ,że są elektronicznie ale wszedzie doluczana jest " prowizja" a jak mi nz kupić za forinty na granicy to czemu nie ,zrobię sobie przystanek przynajmniej :-)
Jednodniowa winieta z oficjalnej strony kosztuje 57,81 zł, 10dniowa 71,84. Daj znać po powrocie ile w budce/stacji sobie życzą.
pawers napisał(a):Oficjalna strona do zakupu winiety wegierskiej
https://ematrica.nemzetiutdij.hu
Kate75 napisał(a):aciol napisał(a):Na oficjalnej stronie węgierskiej kupisz bez prowizji, 10360HUF miesięczna osobowe do 3,5T
Niestety nie mam konta w forintach więc ta forma odpada.
Kate75 napisał(a):aciol napisał(a):Na oficjalnej stronie węgierskiej kupisz bez prowizji, 10360HUF miesięczna osobowe do 3,5T
Niestety nie mam konta w forintach więc ta forma odpada.
Kate75 napisał(a):Inde napisał(a):Kate75 napisał(a):Czy kupie gdzieś po
Wiem ,że są elektronicznie ale wszedzie doliczana jest " prowizja" a jak miozna kupić za forinty na granicy to czemu nie ,zrobię sobie przystanek przynajmniej :-)
Dzięki za info wlasnie widziałem na google maps,ale wolałem się upewnić.marekkowalak napisał(a):Kate75 napisał(a):Inde napisał(a):Kate75 napisał(a):Czy kupie gdzieś po
Wiem ,że są elektronicznie ale wszedzie doliczana jest " prowizja" a jak miozna kupić za forinty na granicy to czemu nie ,zrobię sobie przystanek przynajmniej :-)
Nigdy nie jest doliczana prowizja, jeśli się kupuje u autoryzowanych sprzedawców - jak 99% osób na forum. I wcale nie trzeba mieć forintów, wystarczą złotówki lub euro na karcie (czy inna dowolna waluta). Linki były podawane dziesiątki razy.
A na granicy w Rajce jest punkt sprzedaży winiet - jakieś 200 m za tymi zielonymi bramownicami pierwszy zjazd na parking dla TIR-ów i tam w takim niby dworku spokojnie kupisz. Nawet na Google Maps jest to wyraźnie oznakowane.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi