Podzielcie się wiedzą
Słowacja i Węgry
Czy za Zwardoniem i Bratysławą kupię winiety np. Na stacji paliw, budce itp
Nie chce przez net podawać danych karty a tak zapłacę normalnie kartą w terminalu płatniczym
.png)
.png)
Piotr Bes napisał(a):Podzielcie się wiedzą
Słowacja i Węgry
Nie chce przez net podawać danych karty a tak zapłacę normalnie kartą w terminalu płatniczym
.png)
.png)
Kate75 napisał(a):wielbiciel napisał(a):@Kate75
Wejdź na book.. i wysypie ci propozycjami, jest tam sporo miejscówek ze względu na kompleks termalny.
Unikaj tylko jednego Pension Heidi.
A co z nim nie tak?
.png)
dids76 napisał(a):Mogę polecić Fonix Fogado https://fonixfogado.hu/# Spaliśmy tam kilka razy i jest naprawdę ok. Parę razy spaliśmy w Silvanus Panzio https://www.silvanus-panzio.hu/nyelv/hu ... s/oldal/1_ który też mogę polecić.Kate75 napisał(a):Szoku napisał(a):Witam wszystkich
ja też lecę z Mszany, ale wybrałem nietypową opcję czyli Jurgów - Poprad - Koszyce - Miszkolc - Budapeszt - Letenye (ale śpimy w Lenti, to niedaleko a nocleg w śmiesznej cenie). Potem lecimy już na Vodice, plan był chorwackimi autostradami.
No a główny cel to jazda autostradami nocą przez Słowację i Węgry, bo jedziemy z trójką dzieci więc dla nas to po prostu wydaje się pewniejsza opcja. Niby 100km dalej niż standardowe trasy ale jedzie nas 6 dorosłych + 3 dzieciaków więc koszty się rozkładają.
Leciał już ktoś tą trasą?
A podrzucisz jakieś namiary na spanie w Lenti? -mam wstępnie zarezerwowane w Sormas ale muszę się wrócić z 20km.
.png)
Piotr Bes napisał(a):Podzielcie się wiedzą
Słowacja i Węgry
.png)
Bratwojciech napisał(a):Piotr Bes napisał(a):Podzielcie się wiedzą
Słowacja i Węgry
Za Zwardoniem tuż przed granicą jest stacja Moya. Tam możesz kupić winietę.
.png)
Pudelek napisał(a):Bratwojciech napisał(a):Piotr Bes napisał(a):Podzielcie się wiedzą
Słowacja i Węgry
Za Zwardoniem tuż przed granicą jest stacja Moya. Tam możesz kupić winietę.
i dopłacić ekstra za to, że nie kupi winiety już u Słowaków kilometr dalejSwoją drogą to tam chyba jest stacja BP, a nie Moya...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi