mchrob napisał(a):janos napisał(a):Tak. W Bratysławie musisz zjechać na drogę nr 2, kierunek Rajka, potem drogą nr 150 do Mosonmagyaróvár i przecinasz autostradę wjeżdżając na drogę nr 86.
Hej, a czy jadąc D2 z Bratysławy na przejście od razu wpadamy na M15 z obowiązkiem winiety? Czy może pierwszy odcinek do zjazdu nr 14 na Rajkę jest bezpłatny? Czy ktoś to rozkminiał?
Od samej granicy
https://nemzetiutdij.hu/en/e-vignette/e ... ruary-2022
janos napisał(a):mchrob napisał(a):janos napisał(a):Tak. W Bratysławie musisz zjechać na drogę nr 2, kierunek Rajka, potem drogą nr 150 do Mosonmagyaróvár i przecinasz autostradę wjeżdżając na drogę nr 86.
Hej, a czy jadąc D2 z Bratysławy na przejście od razu wpadamy na M15 z obowiązkiem winiety? Czy może pierwszy odcinek do zjazdu nr 14 na Rajkę jest bezpłatny? Czy ktoś to rozkminiał?
Od samej granicy
https://nemzetiutdij.hu/en/e-vignette/e ... ruary-2022
Podziękował uprzejmie!
W czwartek szpula, kolejny już raz przez Węgry. Po kilku przejazdach autostradowych i przez Budapest i przez Veszprem, jak i 86-kowych i przez Letenye i Lenti-Dolga Vas, kolejny raz wybieram 86 przez Lenti i Słowenię do Cakovec i dalej nad Jadran. Gdyby ktoś z tej trasy miał ochotę dać cynę, czy na pojawiły się jakieś niespodzianki, np. remonty przy Szombathely, jakieś dziury w nawierzchni, problemy na przejściu Redics, albo remonty w Dolga Vas, czy Lendavie, to będę ogromnie wdzięczny.
dids76 napisał(a):mietas69 napisał(a):Jechałem z Ina Gorican autostradą a potem przez Lenti i chodzi mi o ten odcinek za rondem w Lenti aż do Fonix Fogado.Dalej już jest fajna droga .Teraz będę jechał we wrześniu 3 i słyszałem że w Dolga Vas jest jakieś święto ,nie wiem czy to prawda bo chciałem tankować w Cakovcu na shelu .Jakby ktoś wiedział coś o tym święcie w Dolga Vas to niech da znać
W Dolga Vas trafiłem we wrześniu na jakieś święto (festyn), Dokładnej daty nie pamiętam, ale było to raczej na początku bo wracałem raczej w pierwszym tygodni wrzenia. Dało się przejechać, były wyznaczone objazdy.
Zawsze jeżdżę przez Dolga Vas, ale często kręcę się trochę po Lenti (dwa lat temu szukałem wulkanizacji bo przebiłem oponę) i jkoś nie zaważyłem złego stanu dróg.
wielbiciel napisał(a):Pierwszy weekend września, z piątku na sobotę, jest zamknięty zjazd z ronda w kierunku Dolga Vas. Teraz przypada to z 1/2.09.
Otwierają ok. 12-13:00 w sobotę. Choć to nie problem bo na rondzie można zawrócić z powrotem do Redics i przez Lenti w kierunku Gorican podjechać, nawet bezpłatnie (droga równoległa do M70).
el_guapo napisał(a):Na obrzeżach Keszthely spałem chyba 3 razy po 2-4 noclegi - Admiral Panzio (akurat mogę polecić).
rzym napisał(a):Czyli jeśli będę na tym rondzie w poniedziałek około 3 nad ranem 28 sierpnia to nie powinno już być problemu z przejazdem?
Kasiula.m napisał(a):Witam,
mam pytanie, trasa Katowice-Promosten, zawsze jeździliśmy przez Zwardoń-Zilina-Bratysława i póżniej drogą 86, Letenye i autostrada w Chorwacji, ale w tym roku chcemy zahaczyć o Eger i zatrzymać się tam 2 dni w drodzę do Primosten i w związku z tym mam pytanie o optymalną trasę, biorę pod uwagę autostradę na Wegrzech, bo widzę, że z Eger to najlepiej przez Budapeszt jechać, a do Eger z Katowic jak najlepiej? dzięki:)
marekkowalak napisał(a):Kasiula.m napisał(a):Witam,
mam pytanie, trasa Katowice-Promosten, zawsze jeździliśmy przez Zwardoń-Zilina-Bratysława i póżniej drogą 86, Letenye i autostrada w Chorwacji, ale w tym roku chcemy zahaczyć o Eger i zatrzymać się tam 2 dni w drodzę do Primosten i w związku z tym mam pytanie o optymalną trasę, biorę pod uwagę autostradę na Wegrzech, bo widzę, że z Eger to najlepiej przez Budapeszt jechać, a do Eger z Katowic jak najlepiej? dzięki:)
Właściwie są 2 opcje.
Jeśli jazda nocą, to ja bym pojechał autostradami - na Miszkolc - Koszyce -Poprad i potem przez Nowy Targ i Kraków do Katowic.
Jeśli w ciągu dnia, to raczej wybrałbym wersję krótszą o 60 km: przez Lučenec - Zvolen - Žar - Żylinę - Cieszyn do Katowic. Jest co prawda sporo dróg krajowych na Słowacji, ale jest bliżej, no i omijasz wiecznie zapchaną w ciągu dnia zakopiankę.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi