camelbek1 napisał(a):Dziękuję za pomoc, będę jechał w dzien i raczej wybiorę autostradę.
Pozdrawiam
Duży spokój, też wybieram M86, choć zysk niewielki. Nie mniej jednak potrafią zaczaić się na kierowców, bez appki ani rusz .
camelbek1 napisał(a):Dziękuję za pomoc, będę jechał w dzien i raczej wybiorę autostradę.
Pozdrawiam
wielbiciel napisał(a):dids76 napisał(a):Ja, pomimo noclegu na Węgrzech i jazdy w dzień jadę zawsze: M15 - M1 - 86 (ewentualnie M85) - M86 - 86 - Lendava - Mursko Središće
Nie lepiej z Lenti na M70 i stare przejście Gorican zamiast Mursko Središče i Cakoveč jak masz winietę (nawet bez się da, sprawdzone).
Kiedyś też tak jeździłem (M.S. i C) ale spory ruch lokalny wyleczył mnie na rzecz starego przejścia ze stacją INA. A w chwili obecnej paliwo w Hr mocno potaniało i jest tańsze niż w SLO.
dids76 napisał(a):Co do cen w Słoweni i Chorwacji to dzisiaj:
Petrol Dolga Vas: Q Max 95 1.355 €/L, Q Max Diesel 1.489 €/L
INA Mursko Središče EURODIZEL: 1,39 € (10,47 kn)/l, EUROSUPER 95: 1,38 € (10,40 kn)/l
Czyli niewiele, ale w Słowenii trochę taniej
dids76 napisał(a):wielbiciel napisał(a):dids76 napisał(a):Ja, pomimo noclegu na Węgrzech i jazdy w dzień jadę zawsze: M15 - M1 - 86 (ewentualnie M85) - M86 - 86 - Lendava - Mursko Središće
Nie lepiej z Lenti na M70 i stare przejście Gorican zamiast Mursko Središče i Cakoveč jak masz winietę (nawet bez się da, sprawdzone).
Kiedyś też tak jeździłem (M.S. i C) ale spory ruch lokalny wyleczył mnie na rzecz starego przejścia ze stacją INA. A w chwili obecnej paliwo w Hr mocno potaniało i jest tańsze niż w SLO.
Jakoś tak z przyzwyczajenia, a teraz po wejściu Chorawcji do strefy Schengen będzie bez zatrzymywania się na granicy. No i zawsze tankowałem właśnie w Dolga Vas na Petrolu,
Co do cen w Słoweni i Chorwacji to dzisiaj:
Petrol Dolga Vas: Q Max 95 1.355 €/L, Q Max Diesel 1.489 €/L
INA Mursko Središče EURODIZEL: 1,39 € (10,47 kn)/l, EUROSUPER 95: 1,38 € (10,40 kn)/l
Czyli niewiele, ale w Słowenii trochę taniej
mariusz_sn napisał(a):Witaj, skąd zaciągasz tak dokładne ceny? To są z konkretnej stacji czy ogólnie Petrol i INA?
dids76 napisał(a):mariusz_sn napisał(a):Witaj, skąd zaciągasz tak dokładne ceny? To są z konkretnej stacji czy ogólnie Petrol i INA?
Są to ceny z konkretnych stacji. Ceny ze stacji petrol w Słowenii znajdziesz tutaj: https://www.petrol.si/prodajna-mesta?ln ... 6&zoom=12#
A ceny ze stacji w Chorwacji znajdziesz na mapach HAK https://map.hak.hr/?lang=hr&s=mireo;roa ... categories
Trzeba z lewej strony wybrać "Benzinske postoje" i wchodząc na daną stację paliw pokazują się ceny wraz z innymi informacjami.
Nie. Tylko forinty lub kartaKrzywy75 napisał(a): Czy zatankuje gdzieś na Węgrzech LPG płacąc w euro?
plpl napisał(a):Cześć, wybieramy się w marcu 2023 do Chorwacji, jedziemy przez Słowację i Węgry. Czy orientujecie się może czy na przejściach granicznych Słowacja/Węgry i Węgry/Chorwacja występują jeszcze kontrole? Pamietam, że w 2021 roku straciliśmy sporo czasu w korkach na tych granicach.
plpl napisał(a):Węgry w 2021 r. też były w Schengen, a na granicy były normalne kontrole i czekałeś nawet po 2h. Kiedy ostatni raz jechałeś do Chorwacji?
plpl napisał(a):Węgry w 2021 r. też były w Schengen, a na granicy były normalne kontrole i czekałeś nawet po 2h. Kiedy ostatni raz jechałeś do Chorwacji?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi