Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 09.01.2023 17:56

Oliwka1985 napisał(a):Szukałam na forum i znaleźć nie mogę… wiec proszę mnie przerzucić do odpowiedniego wątku jak jestem w złym… chodzi o nocleg po drodze do Chorwacji. Węgry- ze śniadaniem- dla 8 osób bez luksusów wiec aby tanio. Tyle żeby się wykapać, przespać, zjeść coś rano i jechać dalej… w necie szukałam na różnych portalach i nawet Węgry w tym roku szaleją z cenami albo nie udostępniają na 1 noc… :(

W jakim rejonie Węgier szukasz i w jakim mniej więcej termnie?

Sprawdź - o ile już tego nie zrobiłaś, na tej stronie: https://noclegi.pl/
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 09.01.2023 23:43

Można przez Cieszyn, można przez Zwardoń, niewielka różnica jak dla mnie. Co do podróży przez obwodnicę Budapesztu, to zależy kiedy. W czwartki i piątki nie opłaca się, Węgrzy, Rumuni, Bułgarzy, Serbowie wracają z pracy do domu, może w nocy jest luźniej, nie wiem, ja straciłem tam bodajże w 2019 przynajmniej ze 2 godziny ( mogłem cisnąć przez 86).
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 10.01.2023 18:09

Oliwka1985 napisał(a):Szukałam na forum i znaleźć nie mogę… wiec proszę mnie przerzucić do odpowiedniego wątku jak jestem w złym… chodzi o nocleg po drodze do Chorwacji. Węgry- ze śniadaniem- dla 8 osób bez luksusów wiec aby tanio. Tyle żeby się wykapać, przespać, zjeść coś rano i jechać dalej… w necie szukałam na różnych portalach i nawet Węgry w tym roku szaleją z cenami albo nie udostępniają na 1 noc… :(

Jeżeli jedziesz od strony Budapesztu to nad Balatonem masz budżetowy nocleg u p. Teresy Bodo, co prawda śniadanie musisz sobie sama przygotować, ale jest dostępna wyposażona kuchnia, a zakupy zrobisz w miejscowym TESCO. W bieżącym roku to koszt 20 euro od dorosłej osoby, przy grupie 8-mio osobowej być może coś utargujesz, z kontaktem nie ma problemu gdyż p. Teresa jest Polką. Namiary znajdziesz na forum.
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 21.01.2023 10:56

Halászcsárda és Panzió
Jeśli jedziesz od Bratysławy polecam miejscowość Körmend, tanio i obfite śniadanie.
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 23.01.2023 19:22

Mam pytanie, gdzie mógłbym zamieścić post/ofertę zabrania chętnych do Chorwacji. Jedziemy we czwórkę, mam jeszcze 4 miejsca wolne w samochodzie, Razem zawsze raźniej i taniej :) .
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.01.2023 20:26

SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 23.01.2023 20:43

piekara114 napisał(a):https://www.cro.pl/forumowy-auto-stop-f21.html

Byłem tam, ale się przestraszyłem, bo tam pusto, nie ma nic :roll: :roll: :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2023 20:57

Pusto, bo stare posty w śmietniku.
przepol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepol » 01.02.2023 10:37

Cześć,

Nie kojarzycie może kiedy otwarcie odcinka słowackiej D1 Lietavska Lucka Dubna Skala. Kiedyś czytałem że w 2023. Ten odcinek to brakujące ogniwo by jeździć z Krakowa przez Chyżne do Chorwacji.
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 01.02.2023 11:12

przepol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepol » 01.02.2023 11:26

Dzięki, szybka lektura i chyba 2025 najwcześniej ...
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 01.02.2023 14:30

Dzięki za info, nie miałem czasu to przeczytać z tłumaczeniem na PL.
moskit3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) moskit3 » 08.02.2023 11:55

A poleci ktoś po trasie z Bratysławy do Lendawy jakąś sprawdzoną miejscówkę na obiadek :-)
moskit3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) moskit3 » 08.02.2023 12:18

markid napisał(a):Miałeś widać trochę pecha. Ja już któryś tam z kolei raz jadę do i z Cro przez Wegry i Słowację i zawsze bezproblemowo.
W tym roku nawet bez większych kombinacji przejechałem w obie strony nową obwodnicą Bratysławy (D4).
Wymagało to oczywiście wcześniejszego zapisania sobie w nawigacji punktu na trasie obwodnicy (a właściwie dwóch, każdy w inną stronę) ale warto było, bo ruch praktycznie zerowy, a droga dobrej jakości - dopiero co wybudowana.

O przepraszam było jedno potknięcie ale na własna prośbę - po przekroczeniu granicy HR/HU w Gorican i ustawieniu nawigacji na Lenti i dalej Szombathely - "poszliśmy spać" tzn. syn kierował, a reszta zajęła się spożywaniem "trzeciego dania, drugiego śniadania".
Niestety nawigacja również poszła spać, a zorientowaliśmy się że coś jest nie tak dopiero w okolicach Lendavy.
No cóż trzeba było szybko nabyć winietę tygodniową (15 EUR) na Słowenię i dalej skierować się na Redics.

Ooo to już za późno było przez Lendave przejechać bez winiety .
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 08.02.2023 12:28

moskit3 napisał(a):A poleci ktoś po trasie z Bratysławy do Lendawy jakąś sprawdzoną miejscówkę na obiadek :-)

My jemy w Varaždin, jest tam świetna restauracja z rekomendacją Michelina: Bedem
https://g.co/kgs/ZP7Rn5
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 446
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone