Hercklekot napisał(a):Ja jadąc przez Węgry zawsze jakieś tam forinty mam - choć wożę je konsekwentnie od 6 lat, bo jakoś za wszystko kartą płacę (stacja benzynowa, sklep itp) - no może raz w małej knajpie terminalu nie mieli. Parę drobnych euro zawsze warto mieć - choćby na kibelek na Słowacji
Zacheusz napisał(a):avvatarro napisał(a):Wybieram się na wyspę KRK z Wa-wy. Planuję wybrać trasę przez Słowację i Węgry. Proszę doświadczonych Cromaniaków o pomoc w wyborze "szybkiej" i sprawdzonej trasy.
Proponuję jechac na Barwinek i Miszkolc. Jechałem tak rok temu i tak samo będę jechać i w tym.
Shcott napisał(a):... a wracając też przejechać przez Słowację kupując tam 14 dniową winietę bo cała moja wycieczka to około 10-12 dni.
Shcott napisał(a):... Jadę z Warszawy nawigacja chce żebym jechał tak:
Warszawa- Kraków- Jabłonka- Rużomberk- Bańska Bystrzyca- Zvolen- Sahy- Vac- Budapeszt- Polgardi- Csopak- Balatonfured
Shcott napisał(a):... Chciałbym ominąć drogi płatne na Słowenii no i tak dużo płatnych na Chorwacji jak to możliwe oczywiście w granicach rozsądku.
Okota napisał(a):Na chwilę obecną którędy przez Węgry lepiej 86 czy 82?
Zacheusz napisał(a):A ja mam pytanie jak ominąć Budapeszt jadąc od Barwinka na Primosten, bo rok temu wjechałem w centrum czego nie żałuję bo Budapeszt jest piękny, ale tym razem już chciałbym tam nie wjeżdżać. Czy kierować się na drogę E71 potem E75 i znowu E71. Będą takie oznakowania czy obrać jakąś inną taktykę?
Nawigacja cały czas pcha mnie do Budapesztu.
Zacheusz napisał(a):A ja mam pytanie jak ominąć Budapeszt jadąc od Barwinka na Primosten, bo rok temu wjechałem w centrum czego nie żałuję bo Budapeszt jest piękny, ale tym razem już chciałbym tam nie wjeżdżać. Czy kierować się na drogę E71 potem E75 i znowu E71. Będą takie oznakowania czy obrać jakąś inną taktykę?
Nawigacja cały czas pcha mnie do Budapesztu.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi