Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ghastime
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ghastime » 08.05.2022 10:02

lesko_cro napisał(a):Witam, czy koś już jechał nową trasą M30 od granicy słowackiej do Miszkolca? Przeszukałem cały wątek ale nie znalazłem informacji.

Podpinam się pod pytanie.
jurow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurow » 08.05.2022 16:14

ghastime napisał(a):
lesko_cro napisał(a):Witam, czy koś już jechał nową trasą M30 od granicy słowackiej do Miszkolca? Przeszukałem cały wątek ale nie znalazłem informacji.

Pytanie podobne ale interesuje mnie trasa zPresova do Miszkolca
zyziozie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zyziozie » 08.05.2022 16:37

ghastime napisał(a):

Jechałem w grudniu ubiegłego roku.
W niedzielę - spotykaliśmy na drodze pojedyncze samochody - taka pustka ... :)
Działają MOP-y. Z tego co pamiętam jest ich kilka.

Słowacką autostradę omijałem.
W drodze powrotnej trzeba się pilnować przed granicą jeśli się nie chce jechać (i płacić) tym krótkim kawałkiem od granicy w kierunku na Koszyce.
Rudiok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rudiok » 09.05.2022 13:08

ghastime napisał(a):

Jechałem, wszystko cacy, jedzie się płynnie. Jedynie trzeba uważać na samej granicy bo nadal są tam ustawione pachołki i trwają "prace drogowe" między R4 a M30 z ograniczeniem prędkości, z czego skrzętnie korzysta słowacka Policja :)
DeJaVu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DeJaVu » 09.05.2022 15:09

Rudiok napisał(a):
ghastime napisał(a):

Jechałem, wszystko cacy, jedzie się płynnie. Jedynie trzeba uważać na samej granicy bo nadal są tam ustawione pachołki i trwają "prace drogowe" między R4 a M30 z ograniczeniem prędkości, z czego skrzętnie korzysta słowacka Policja :)

Właśnie wróciliśmy. Jedzie się super. Teraz bardzo mały ruch ale w sezonie może być tłoczno i ciut wolniej ale i tak w porównaniu z "tym co było" to jakieś 40-50 minut szybciej. :D
miniek90
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) miniek90 » 10.05.2022 00:25

Witam
Wybieram się pierwszy raz autem w lipcu do Chorwacji i podpowiedziano mi taka trasę jak na zdjęciu, żeby ominąć Słowenię. Co o niej sądzicie czy macie może jakieś sugestie lub jakaś inna ktoś mi zaproponuje. Jadę z Elbląga na Jeziora Plitwickie na jedna noc ,a potem do Makarskiej. Pozdrawiam
Załączniki:
chorwacja.JPG
mietas69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mietas69 » 10.05.2022 06:38

optymalna trasa
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 10.05.2022 07:37

Szybciej jest z przez Brno ale duzo zalezy o ktorej bedziesz w Czechach zeby nie stac na remontowanych odcinkach.
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 10.05.2022 08:48

Trasa jest prawie optymalna, natomiast problematyczny jest wybór przejścia granicznego w Zwardoniu, gdyż ze względu na prowadzone tam prace budowlane, odcinek z Bielska do Zwardonia w realu zajmuje o wiele więcej czasu niż by to wynikało z kalkulacji GM.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 10.05.2022 09:28

GM prowadzi cię przez S1 Dąbrowa Górnicza-Bielsko Biała-Żywiec-Zwardoń, to niedobry odcinek ze względu na roboty drogowe i zagęszczenie miejscowych kierowców, słaba jakość nawierzchni dróg.
Jadąc z północy w Częstochowie pozostań na A1 do Żor, tu odbij na Skoczów-Cieszyn-Cadca, szybko, omijasz aglomerację śląską autostradą, znikomy ruch w stosunku do wytyczonego przez S1.
Anunak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anunak » 10.05.2022 09:48

To jest również moja trasa z Gdyni przez Zwardoń, ale jak czytam to wszyscy odradzają ze względu na roboty na S1. Faktycznie zastanawiam się nad zmianą trasy na Cieszyn, ale czy droga nr 11 z Cieszyna na Cadce jest odcinkiem płatnym ? Wydaje mi się że na stronie czeskich autostrad ten odcinek jest podany jako płatny.
North Slav
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) North Slav » 10.05.2022 09:51

Anunak napisał(a):To jest również moja trasa z Gdyni przez Zwardoń, ale jak czytam to wszyscy odradzają ze względu na roboty na S1. Faktycznie zastanawiam się nad zmianą trasy na Cieszyn, ale czy droga nr 11 z Cieszyna na Cadce jest odcinkiem płatnym ? Wydaje mi się że na stronie czeskich autostrad ten odcinek jest podany jako płatny.

Krótka piłka - nie jest :) No chyba, że jedziesz TIRem, to wtedy tak :wink:
Anunak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anunak » 10.05.2022 09:52

No i gitara, krótka i treściwa odpowiedź, dzięki :)
jurow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurow » 10.05.2022 10:18

Proszę powiedzieć gdzie można kupić winietę węgierska jadąc autostrada R4 od Koszyc i wjezdźając na M30 na Węgry..
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2022 10:21

jurow napisał(a):Proszę powiedzieć gdzie można kupić winietę węgierska jadąc autostrada R4 od Koszyc i wjezdźając na M30 na Węgry..

Można kupić przez Internet
.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 398
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone