markid napisał(a):Jeszcze dodam, że w Redics (24h) i w Lenti są stacje MOL gdzie można zatankować tańsze paliwo niż w HR.
Zaraz za granicą H/Slo, już po słoweńskiej stronie jest stacja Petrol gdzie paliwo ostatnio było jeszcze tańsze.
Nie wiem czy pytanie do mnie, ale tak podejrzewam, bo nie widziałam w wątku, aby udzielała się jakaś Danusiaamatus1 napisał(a):Danusiu do Grecji jedziesz? My w tym roku skracamy prawdopodobnie cro do 10 dni na rzecz kolejnych 12 w Toskanii
piekara114 napisał(a):Nie wiem czy pytanie do mnie, ale tak podejrzewam, bo nie widziałam w wątku, aby udzielała się jakaś Danusiaamatus1 napisał(a):Danusiu do Grecji jedziesz? My w tym roku skracamy prawdopodobnie cro do 10 dni na rzecz kolejnych 12 w Toskanii
I tak, u nas Grecja już od kilku lat wygrywa z Chorwacją i to na właściwy 2-tygodniowy urlop w lipcu samochodem i na tygodniowe samolotowe wyjazdy pozasezonowe. W tym roku w lipcu Tracja, a końcem maja co się trafi (może Peloponez, może jakaś wyspa).
Toskania super wybór! Jaką miejscowość na bazę wybrałeś? Prom z Chorwacji do Ankony czy drogowa przeprawa? No i fajne długie wakacje przed wami.
SebastianM napisał(a):naszastruga napisał(a):Autostrada M7 to bardzo dobra droga.
Szczególnie dylatacje na wiaduktach są pierwsza klasa
piekara114 napisał(a):Kieruj się na plaże poniżej Cecina, a jeszcze lepiej poniżej Marina di Bibona. Licz się z opłatami za parkingi także przy plaży...
mchrob napisał(a):
Google już pokazuje że można ominąć Bratysławę, wie ktoś czy faktycznie jest już ta obwodnica otwarta?
anab napisał(a):Rzeczywiście jest szybciej, wczoraj mieliśmy okazję przetestować. Oprócz tego oddana jest część obwodnicy Preszowa.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi