Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 18.08.2021 07:42

naszastruga napisał(a):
pdw88 napisał(a):Czy obecnie mogę ominąć płatną drogę na Słowacji jadąc od Barwinka w kierunku Miszkolca?
Gdzie skręcić?

Google maps...

Mapy.cz

https://pl.mapy.cz/s/lecasajehu

Planując podróż na mapy.cz do Chorwacji można wybrać w którym państwie chcemy jechać po bezpłatnych drogach.
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 18.08.2021 07:43

tomaszc_r4 napisał(a):Czy można postawić znak równości pomiędzy zaszczepionym a przetestowanym?
Czy mając test mogę jechać dowolnie. Korytarze nie obejmują odcinka od CZ Mosty do Świerczynowca.

Odcinek od Cieszyna do SK jest bezpłatny dla osobówek https://pl.mapy.cz/s/pedugonedo

Nie uda ci się z testem zarejestrować na e-hranica , inna sprawa że nikt tego nie sprawdza, ale w razie wypadku...

Jedz przez Zwardoń, w Zwardoniu po przekroczeniu granicy masz objazd autostrad + 5 minut starą 12 https://pl.mapy.cz/s/cenetubaga
Rekin 11
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rekin 11 » 18.08.2021 08:48

Witam. Dociepnij winietę czeską (440KCz) i jedź przez Gorzyczki, Ołomuniec , Brno , Bratysława itd.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.08.2021 09:16

Rekin 11 napisał(a):Witam. Dociepnij winietę czeską (440KCz) i jedź przez Gorzyczki, Ołomuniec , Brno , Bratysława itd.

Jechałem tak w ubiegłym roku i z chęcią poleciłbym tą trasę, ale w tym roku dosyć często korkuje się pomiędzy Ołomuńcem a Wyszkowem. Więc jadąc w tygodniu wybiorę jednak przez Cieszyn i Żylinę. Gdybym jechał w weekend to pojechałbym przez Ostrawę - Brno - Bratysławę
mietas69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mietas69 » 18.08.2021 09:21

Witam.Winieta Węgierska ogarnięta poszło za 7 razem.Teraz czekam na winietę Słowacką ,zrobiłem przelewem pieniądze ściągnęło ale nie ma potwierdzenia w e mailu .Czy mam czekać na e maila czy wystarczy potwierdzenie wpłaty
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 18.08.2021 09:32

Szukaj potwierdzenia (spam?) od adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Tu możesz sprawdzić ważność winiety https://eznamka.sk/selfcare/modificatio ... tion=Check
vin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vin » 18.08.2021 10:30

Jeśli robiłeś przelewem, to potwierdzenie będzie dopiero po wpłynięciu środków na ich konto.
mietas69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mietas69 » 18.08.2021 17:02

dziękuję bardzo wszystkim dzięki waszej pomocy mam wszystko ogarnięte jeszcze tylko nocleg w Warażdin i 25 w drogę do Drvenika
kukiz89
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukiz89 » 18.08.2021 21:14

Cześć :) Podpowiedzcie proszę jak obecnie najlepiej przejechać na południe Chorwacji? Na pewno pojadę przez Słowację od Zwardonia i waham się czy jechać przez Austrię i Słowenię, czy przez Węgry. Z tego co czytam w wielu miejscach to w Słowenii tranzyt i przejście w Macelj grubo zakorkowane a na Bregane tranzytem nie dojadę. Jeśli chodzi o Węgry to też myślałem że jest tranzyt przez Budapeszt, ale widzę, że niektórzy tutaj planują trasę zachodnią stroną Węgier i nikt nie neguje.
Dodam że obie podróżujące osoby są zaszczepione. Czy zatem na Węgrzech można ominąć tranzyt?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 18.08.2021 21:19

kukiz89 napisał(a):Cześć :) Podpowiedzcie proszę jak obecnie najlepiej przejechać na południe Chorwacji? Na pewno pojadę przez Słowację od Zwardonia i waham się czy jechać przez Austrię i Słowenię, czy przez Węgry. Z tego co czytam w wielu miejscach to w Słowenii tranzyt i przejście w Macelj grubo zakorkowane a na Bregane tranzytem nie dojadę. Jeśli chodzi o Węgry to też myślałem że jest tranzyt przez Budapeszt, ale widzę, że niektórzy tutaj planują trasę zachodnią stroną Węgier i nikt nie neguje.
Dodam że obie podróżujące osoby są zaszczepione. Czy zatem na Węgrzech można ominąć tranzyt?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie

Lepiej przed Słowację i Węgry.
A co do tranzytu w Węgrzech. Skoro od kilku albo i więcej piszemy, że można jechać po staremu, to nie spodziewaj się innej odpowiedzi. Jeśli coś się zmieni, to na pewno będzie info w odpowiednim temacie.
kukiz89
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukiz89 » 18.08.2021 21:39

Super, dzięki za odpowiedź. Jestem tu nowy i jeszcze nie za bardzo ogarnąłem forum. Pozdrawiam ;)
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 19.08.2021 06:15

kukiz89 napisał(a):Cześć :) w Słowenii tranzyt i przejście w Macelj grubo zakorkowane
Czy zatem na Węgrzech można ominąć tranzyt?

Polecam jazdę przez Węgry
Węgry wybór trasy i pobyt przy wjeździe lądem bez ograniczeń, warto w drodze do Chorwacji odpocząć na termach.
Na Węgrzech nie trzeba mieć żadnych zaświadczeń aby korzystać z campingów, noclegów, term, restauracji i dowolnych dróg - korytarze tranzytowe nieobowiązkowe, nie jest wymagane posiadanie UCC.

W tranzycie przez Słowenię od 23.08.21 możliwe większe korki.
Obrazek
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 19.08.2021 09:07

i dobrze , niech jadą przez Słowenię, bedzie luźniej dla nas ;)
blackhors1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) blackhors1 » 19.08.2021 18:34

Witam wszystkich CROmaniaków :papa: :papa: ,,nie jestem nowy choć mam nowe konto do starego jakoś nie chciało hasła zresetować..ale do tematu,jadę do Cro 9-ty raz ale pierwszy przez Słowację i Węgry,,,jak kolega wcześniej pisał im więcej czytam tym mniej wiem,jadę 3 września więc liczę że w Słowacji remont się skończy,bo planowany jest do 31 sierpnia,,winiety zawsze kupuję na stonce pzmtravel,,którą polecam,zawsze bezproblemowo..moje pytanko to czy wreszcie trzeba się rejestrować na enter-croatia i e-hranica ?? :roll:Oczywiście wszyscy w samochodzie zaszczepieni.
Ostatnio edytowano 19.08.2021 19:17 przez blackhors1, łącznie edytowano 1 raz
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 19.08.2021 18:41

blackhors1, zerknij tutaj :idea:

PS Nie przepłacaj na stronie PZMot :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 384
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone