napisał(a) michu1978 » 20.07.2016 12:16
Witam cromaniaków
To już moja 3 wyprawa samochodem do Chorwacji. Czytając posty mam dylemat jaką trasą jechac.
Mój wyjazd z Polski 29 lipca a wyjazd z Medveja 5 sierpień samochodem z LPG
Jak wcześniej czytałem wasze posty, jest problem. Wcześniej jeździłem trasa standardowa czyli atustrada Czechy do Mikulova- Austria tak samo Wiedeń, Graz, Spienlfeld ...... i tu czy brać słoweńską winietę i jechać na Maribor , Lublana i stamtąd na Postojna i do przejścia nas Rupa ?
czy druga alternatywa omnięcie autostrady Słoweńskiej na Ptuij i Ormoż i dalej to już chorwackie autostrady.
Tylko tu jak czytam są remonty w Czechach i się korkuje oraz remonty w Austri
czy wybrać 3 alternatywę: z Polski jechac na Cieszyn albo Zwoleń i Słowacją autostradą do Bratysławy i potem przez Węgry, ale omijając ich autostrady i jechać na Rajka- Cosma-Sarvar- kam- Vasvar- Zalaegerszeg do przejscia z Chorwacją Letenye i dalej atutos. na Zagrzeb
Głownie też mi chodzi wykorzystanie jazdy na lpg, jak wiem pamietam z moich pobytów na Węgrzech to lpg jest drogie i nie opłacalne
Pierwsze 2 opcje znam i wiem gdzie taknkować lpg
Czy koledzy Cromaniacy mogli by mi trochę rozwiać mój problem z trasą, aby w mire spokojnie i bez stania bezsensownych korach przejechać