Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2021 14:55

Rekin 11 napisał(a):Z paszportem Covidowym można jechać poza tranzytem a z testami już nie???

Testy masz w paszporcie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2021 14:57

bigum napisał(a):Słuchajcie ... gorąca prośba.
Czy ktoś mógłby usystematyzować?
Droga 86 ... można jechać z paszportami, można jechać z testami, nie można jechać ...
Proszę :(

Czytaj poprzednie posty :idea:
bigum
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bigum » 11.07.2021 14:58

Janusz, ale ja naprawdę czytam ... nie robię nic innego tylko czytam :)
bigum
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bigum » 11.07.2021 15:01

Odpowiedz mi proszę konkretnie ... możesz albo nie możesz.
Ja i żona - paszporty, córki - testy.
Mogę jechać 86-tką?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2021 15:04

To dziwię się, że ciągle pytasz.
Masz w postach odpowiedź.
M86 i 86 możliwa do przejazdu dla zaszczepionych, ozdrowieńców i testowanych.
bigum
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bigum » 11.07.2021 15:11

Hvala puno :)
Mario 79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 79 » 11.07.2021 16:47

Proszę, jeśli ktoś może odpowiedzieć.
Co z dziećmi poniżej 18 lat w drodze do Polski przez Węgry (ja z żoną zaszczepieni,dzieci nie). Czy musimy jechać kory
tarzami?
Gdzieś wyczytałem, że dzieci do 18 lat z rodzicami zaszczepionymi mogą podróżować bez testów itp.
W natłoku informacji już zgłupiałem.
Ostatnio edytowano 11.07.2021 16:53 przez Mario 79, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2021 16:52

Mario 79 napisał(a):Proszę, jeśli ktoś może odpowiedzieć.
Co z dziećmi poniżej 18 lat w drodze do Polski przez Węgry (ja z żoną zaszczepieni,dzieci nie). Czy musimy jechać korytarzami?

Proszę przeczytać kilka postów z poprzednich stron. :idea:
Oraz wątek Aktualne informacje jak dodać do Chorwacji.
Best.ever
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Best.ever » 11.07.2021 16:54

A czy nie jest tak, że na Węgry można wjechać i poruszać się po kraju bez testów i paszportu?
aciol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aciol » 11.07.2021 20:05

Janusz Bajcer napisał(a):https://korona.gov.sk/ehranica/

Wykonałem udaną rejestrację na Słowację
W polu: ID pridelené inou krajinou - wpisujemy swój PESEL

.... Ta rejestracja jest ważna przez 6 miesięcy. Dzięki temu przy przekraczaniu granicy nie musisz się ponownie rejestrować przez kolejne sześć miesięcy.....

Zachowaj tę wiadomość e-mail w celach archiwalnych.
Służy jako potwierdzenie spełnienia obowiązku rejestracji w systemie e-granicy.
Podczas wjazdu i pobytu na terytorium Republiki Słowackiej okaż go na żądanie policjantowi lub pracownikowi regionalnego urzędu zdrowia publicznego.

Drążąc dalej temat rejestracji i jego ważności po stronie Słowackiej. Niby ważny 6 miesięcy, jednak trzeba tam podać gdzie byłem/am w ostatnich 14 dniach (jakie kraje odwiedziłem).

("Ktoré ďalšie krajiny ste navštívili za posledných 14 dní?")
Jadąc do, nie ma problemu. Wjeżdżam z Polski, choć może przez Czechy (liczy się czy nie?)

Omijacie tą kwestie, czy wpisujecie od razu np Chorwacja i wszystkie inne tranzytowe kraje? A może jest konieczność ponownego wypełnienia z tego powodu?
Niby się czepiam i rozkładam na czynniki pierwsze ale nie chciałbym dyskutować o tym z policjantem czy strażą graniczną na Słowacji :roll:
Wolę dopytać, co Wy na to?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2021 20:17

Ja nic tam nie wpisywałem.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.07.2021 20:29

Janusz Bajcer napisał(a):Ja nic tam nie wpisywałem.

Też nic tam nie wpisywałem.
Paweł_TBU
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł_TBU » 12.07.2021 08:54

Wróciłem w nocy do domu przez Węgry i Słowację, na przejściu w sahy pan zapytał gdzie jedziemy, usłyszał tranzyt i kazał jechać bez patrzenia w dokumenty, w Chyżne Słowacy zatrzymywali auta wjeżdżające do Słowacji, po naszej stronie 0 ludzi i 0 kontroli.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 12.07.2021 08:55

Janusz Bajcer napisał(a):M86 i 86 możliwa do przejazdu dla zaszczepionych, ozdrowieńców i testowanych.

Wczoraj wracałem z Chorwacji i przez Węgry przez 86 i M86. U mnie w ekipie wszyscy zaszczepieni a dzieci do 12 lat, tak że wszyscy na "legalu". W obydwie strony na tej trasie mnóstwo naszych rodaków. Nikt nic nie sprawdza, policji nie widać. W Rajce na starym przejściu policjant słowacki tylko machał ręką żeby jechać dalej. w Zwardoniu na powrocie też pusto. Tylko na wyjeździe z Polski stał samochód policji słowackiej. Na Węgrzech w sklepach czy też stacjach benzynowych nie obowiązują już maseczki.

Pozdrowienia.;)
szyszkaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szyszkaa » 12.07.2021 09:54

Hej wszystkim,
mam pytanko do doświadczonych odnośnie trasy z Warszawy. Jak najlepiej jechać(nocleg w Siofok), przez Zwardoń czy przez Skrbeńsko a może jednak kupić czeską winietkę i przejechać do Brno i odbić na Bratysławę? Jaka trasa będzie najprzyjemniejsza dla załadowanego samochodu z małą mocą?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 353
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone