Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hegemon
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hegemon » 04.07.2021 19:34

bigum napisał(a):Które przejście?

Letenye
rzym
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzym » 04.07.2021 19:37

Co do trasy - czy przejście Aut/Hun w Koszeg jest czynne?
lukawzor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukawzor » 04.07.2021 19:41

dids76 napisał(a):
lukawzor napisał(a):Koledzy, ponawiam prośbę o wyznaczenie trasy do Breli z Wrocławia - oczywiście przez Słowację i Węgry. Do tej pory zawsze było przez Austrię.

Ale w czym problem? https://goo.gl/maps/kUbFLQbbyf6CjWkn8 Można też tak
https://goo.gl/maps/sWECtGnctxhU4gsY9

Dzięki wielkie :) podpowiedz jeszcze jakie winiety dla pierwszej opcji.
bigum
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bigum » 04.07.2021 19:45

I dla pierwszej i dla drugiej - winieta Czechy, Słowacja i Węgry - wszystkie elektronicznie
miloszko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) miloszko » 04.07.2021 19:56

Gregory66 napisał(a):
buter napisał(a):Zapytam jeszcze raz bo niestety nie dostałem odpowiedzi:
Aktualnie jestem w Chorwacji. Chce wracać do Polski przez Węgry i Słowację. Czy w związku z tym że nie mamy paszportów covidowych i tak możemy jechać drogą 86 i zatankować np w Redics ?

Proponuję przeczytać ogłoszenie ambasady węgierskiej:

:papa:

Dzięki również. Przeczytałem, czy dobrze rozumiem, że mając szczepienia mogę jechać przez Węgry dowolną trasą?
gartur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gartur » 04.07.2021 20:09

miloszko napisał(a):
Gregory66 napisał(a):
Aktualnie jestem w Chorwacji. Chce wracać do Polski przez Węgry i Słowację. Czy w związku z tym że nie mamy paszportów covidowych i tak możemy jechać drogą 86 i zatankować np w Redics ?

Dzięki również. Przeczytałem, czy dobrze rozumiem, że mając szczepienia mogę jechać przez Węgry dowolną trasą?

Tak
piohal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piohal » 05.07.2021 07:35

Czy tranzyt przez Słowację wymaga rejestracji?
Gregory66
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory66 » 05.07.2021 08:11

gartur napisał(a):
miloszko napisał(a):
Gregory66 napisał(a):

Tak

Dowolną trasą i myślę, że nocowanie w tranzycie też jest już dozwolone.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.07.2021 08:24

Nocowanie dozwolone.
W Koroshegi Polacy w tranzycie nocowali już w czerwcu.
szyszkaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szyszkaa » 05.07.2021 09:01

piohal napisał(a):Czy tranzyt przez Słowację wymaga rejestracji?

Nie.
sal3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sal3 » 05.07.2021 09:55

Z tego co czytam z meldunków z przejścia Letenye, korki robią się w nocy. W dzień wygląda, ze wszystko idzie w miarę na bieżąco. Martwi mnie to trochę bo planujemy być w Letenye ok godz. 3-4 w nocy. Mam nadzieję że ciągu najbliższych dni sytuacja się ustabilizuje i za dwa tygodnie będzie już luźniej.
stachu511
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachu511 » 05.07.2021 10:00

Ruszam dopiero w sierpniu na Ciovo, i zastanawiam się czy z Krakowa lepiej nie jechać na Zwardoń i Bratysławe a następnie przez Węgry, zawsze jeździłem przez Czechy, Austrię i Słowenie, co myślicie którą trasę wybrać?
Czy na Węgry też potrzebuję winietę? Czy z Bratysławy do Letenye da się dojechać bez winiet i czy ma to sens.
Dzięki za pomoc.
lolekanabolek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lolekanabolek » 05.07.2021 10:13

gartur napisał(a):
miloszko napisał(a):
Gregory66 napisał(a):

Tak

Ale dopiero 14 dni po drugiej dawce
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 05.07.2021 10:15

stachu511 napisał(a):Ruszam dopiero w sierpniu na Ciovo, i zastanawiam się czy z Krakowa lepiej nie jechać na Zwardoń i Bratysławe a następnie przez Węgry, zawsze jeździłem przez Czechy, Austrię i Słowenie, co myślicie którą trasę wybrać?
Czy na Węgry też potrzebuję winietę? Czy z Bratysławy do Letenye da się dojechać bez winiet i czy ma to sens.
Dzięki za pomoc.

Dojechać się da ale sensu to nie ma. Miesięczna winieta na Węgry kosztuje coś koło 60 zł. I jedziesz jak Ci pasuje. Z Krakowa to masz najbliżej na Chyżne i póżniej Sahy, Budapeszt ale droga przez Słowację kiepska. Wg mnie lepiej tak jak pisałeś - Zwardoń - Bratysława, Gyor, Shombathely i poźniej albo na Letenye albo skrótem przez Słowenię
Lawliet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lawliet » 05.07.2021 10:18

Na węgry winieta. Niby można poza autostradą, ale to droga przez mękę, co chwile wiochy i ograniczenia. Austria i Slowenia to cały czas autostrada
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 341
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone