lukawzor napisał(a):Doradźcie proszę Panowie trasę jaką mam pojechać przez Słowację i Węgry- wyjazd z Wrocławia. Do tej pory zawsze jeździłem Przez Austrię ,teraz chcę to zmienić. Z góry dziękuję.
Janusz Bajcer napisał(a):mski napisał(a):Witam. Przeczytałem kilka ostatnich stron oraz aktualizacje informacji od Pana @Janusz Bajcer, natomiast wciąż nie jest dla mnie jasne czy trasa
- Kod: Zaznacz cały
Barwinek > Trebisov >Miskolc > M3 do Budapesztu > i M7 na przejście w Letenye
jest możliwa do przejechania beż żadnych certyfikatów szczepień tylko z testami.
W zeszłym roku nie było żadnych problemów, natomiast nie pamiętam czy w ogóle były wyznaczane jakieś korytarze itd.
Głównie mam tutaj na myśli przejazd przez Węgry. Niestety ten komunikat
varso.mfa.gov.hu/pol/news/konzuli-informacio-magyarorszagra-toerteno-beutazas
jest dla mnie nie jasny, przez co nie mam pewności którędy jechać.
Słowację i Węgry planuję przejechać bez żadnych noclegów.
Z góry dzięki za informacje
Twoja trasa mieściła się w korytarzu , więc jak nie wierzysz. że go zniesiono - możesz jechać.
Jak masz test, to masz go w certyfikacie.
gov.pl/web/certyfikat/o-certyfikacie-informacje
Pioter napisał(a):Czy widzieliście już zmiany na Słowacji od 9 lipca? Powstały korytarze transportowe.
lesko_cro napisał(a):Proszę o aktualną informację co do trasy z Koszyc do Miszkolca. Jak wyglądają w tym roku remonty na tej trasie i czy już część drogi puszczona jest nowym śladem.
Janusz Bajcer napisał(a):Gregory66 napisał(a):[Jadąc przez Mursko nie trzeba viniety na ten odcinek A5 w Słowenii, czy trzeba bocznymi jechać
A5 jest płatna.
Objazd
https://www.google.pl/maps/dir/Bielsko- ... !3e0?hl=pl
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi