zag napisał(a):Zapytam w tym miejscu.
Wypełniacie "Enter Croatia", czy nie i najważniejsze, Chorwaci wymagają i sprawdzają te formularze po 01.07.
Pozdrawiam
Jacynty napisał(a):
Przejeżdżałem chorwackie granice, z Węgrami czy BiH..nikt nie pytał o Enter..
Gregory66 napisał(a):michasso napisał(a):JanKwi napisał(a):Tak. Przemknąłem się niezauważalnie poza korytarzem, policji nie widziałem, na granicy słoweńskiej nie było Węgrów. Słoweńcy sprawdzali świadectwa szczepień.
Chyba też się skuszą i przemknę tą trasą. Jade po 15.07 to moze do tego czasu coś Madziary zmienią
Już się zmieniło
https://varso.mfa.gov.hu/pol/news/konzu ... o-beutazas
zag napisał(a):Zapytam w tym miejscu.
Wypełniacie "Enter Croatia", czy nie i najważniejsze, Chorwaci wymagają i sprawdzają te formularze po 01.07.
Pozdrawiam
Barwinek > Trebisov >Miskolc > M3 do Budapesztu > i M7 na przejście w Letenye
michasso napisał(a):Gregory66 napisał(a):michasso napisał(a):JanKwi napisał(a):Tak. Przemknąłem się niezauważalnie poza korytarzem, policji nie widziałem, na granicy słoweńskiej nie było Węgrów. Słoweńcy sprawdzali świadectwa szczepień.
Chyba też się skuszą i przemknę tą trasą. Jade po 15.07 to moze do tego czasu coś Madziary zmienią
Już się zmieniło
https://varso.mfa.gov.hu/pol/news/konzu ... o-beutazas
Doczekaliśmy się Legalnie 86 i przez Mursko
mski napisał(a):Witam. Przeczytałem kilka ostatnich stron oraz aktualizacje informacji od Pana @Janusz Bajcer, natomiast wciąż nie jest dla mnie jasne czy trasa
- Kod: Zaznacz cały
Barwinek > Trebisov >Miskolc > M3 do Budapesztu > i M7 na przejście w Letenye
jest możliwa do przejechania beż żadnych certyfikatów szczepień tylko z testami.
W zeszłym roku nie było żadnych problemów, natomiast nie pamiętam czy w ogóle były wyznaczane jakieś korytarze itd.
Głównie mam tutaj na myśli przejazd przez Węgry. Niestety ten komunikat
varso.mfa.gov.hu/pol/news/konzuli-informacio-magyarorszagra-toerteno-beutazas
jest dla mnie nie jasny, przez co nie mam pewności którędy jechać.
Słowację i Węgry planuję przejechać bez żadnych noclegów.
Z góry dzięki za informacje
Gregory66 napisał(a):[Jadąc przez Mursko nie trzeba viniety na ten odcinek A5 w Słowenii, czy trzeba bocznymi jechać
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi