Czyli przejścia otwarte ale obowiązują trasy tranzytowe.
Masakra jakaś.
coglin napisał(a):Bo mu nie uznajemy ich - przez Sputnika.
U nas cały czas: Rosja i wszystko co rosyjskie - twój wróg.
Janusz Bajcer napisał(a):Dojazd do autostrady bardzo krótki.
A od wczoraj Policja Węgierska poinformowała, że wszystkie przejścia graniczne w strefie Schengensą otwarte w strefie Schengen są otwarte i nie ma na nich kontroli
https://turystyka.wp.pl/wakacje-2021-we ... 336014880a
Niestety dalej nie jest jasne, czy są korytarze, jeśli można przekraczać granicę w dowolnym miejscu.
Chyba, że póżniej najkrótszą trasą trzeba do jechać do "korytarzy"
Janusz Bajcer napisał(a):Ciekawe czy Orban uzna od 1 lipca paszporty covidowe ....
Jak uzna ... to czy dalej będzie tranzyt i brak możliwości noclegu ...
Dziwię się, że Węgrzy nie protestują, tracą zarobek na turystach korzystających z basenów termalnych.
pawelli napisał(a):a nie lepiej Ci na Chyżne - potem Dolny Kubin - Martin (zeby objchać tatry) - Zvoleń - Sahy - Vac - M0 Budapeszt - M7 - Cro
Janusz Bajcer napisał(a):Ciekawe czy Orban uzna od 1 lipca paszporty covidowe ....
MCR napisał(a):Wczoraj tankowałem na stacji oznaczonej jako "non for transit", podobnie jak cała masa innych aut na zagranicznych blachach. Nikt tego nie kontroluje.
Gonzales napisał(a):MCR napisał(a):Wczoraj tankowałem na stacji oznaczonej jako "non for transit", podobnie jak cała masa innych aut na zagranicznych blachach. Nikt tego nie kontroluje.
Właśnie się miałem o to spytać. Zamierzałem (wyjazd dzisiaj w nocy) tankować w Komarnie (Słowacja) lub w Komarom (Węgry).
Jak się da to zatankuje na Węgrzech przed wjazdem na autostradę M1 bo tam na stacjach ceny zbójeckie.
Pozdrowienia.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi