Paweł_TBU napisał(a):Czy wiadonis już coś o zmianach na Węgrzech?
Kliknij w link w moim wcześniejszym poście i czytaj.
Paweł_TBU napisał(a):Czy wiadonis już coś o zmianach na Węgrzech?
Pivko napisał(a):buli1973 napisał(a):Jesli juz to mysłałem o takiej trasie co by była zgodna z tranzytem.
https://www.google.com/maps/dir/Cz%C4%9 ... 461794!3e0
tą trasę to sobie odpuść. ja też jeżdżę z Częstochowy i przejazd przez Słowację to Meksyk. Zanim dojedziesz z Mszany do słowackiej autostrady to ładnie się nawk... Najlepiej jechać na brno, Bratyslawe, Gyor, Budapeszt i później wzdłuż Balatonu. A jak jedziesz po 1 lipca to w Gyor dajesz na Szombathely, później Redics albo Lenti wg uznania. I pozniej w Cro to już prosto
aciol napisał(a):Pivko napisał(a):buli1973 napisał(a):Jesli juz to mysłałem o takiej trasie co by była zgodna z tranzytem.
https://www.google.com/maps/dir/Cz%C4%9 ... 461794!3e0
tą trasę to sobie odpuść. ja też jeżdżę z Częstochowy i przejazd przez Słowację to Meksyk. Zanim dojedziesz z Mszany do słowackiej autostrady to ładnie się nawk... Najlepiej jechać na brno, Bratyslawe, Gyor, Budapeszt i później wzdłuż Balatonu. A jak jedziesz po 1 lipca to w Gyor dajesz na Szombathely, później Redics albo Lenti wg uznania. I pozniej w Cro to już prosto
Pivko, czy ja wiem? Zależy też w jakich godzinach zamierza jechać nocą czy w dzień.
Ja np jadąc z Rudy Śląskiej jadę tak...
trasa z uwzględnieniem korytarza na Węgrzech
Winiety Słowacja, Węgry, Czechy bez winiety.
Tylko zaznaczę że jeżdzę nocą. Tym razem jest to trasa zmodyfikowana pod tranzyt na Węgrzech.
W zeszłym roku jechałem tak:
Odcinek przez Węgry bez korytarza i bez winiet na Słoweni
Dodam jeszcze, w zeszłym roku jechałem na Słowacji trasą nr 11 przez Czadce, teraz wygląda że jest już otwarta D3 na wysokości Czadcy.
Nie wiem czy dobrze się w ogóle dogadujecie co do trasy, mało punktów podajecie i google może różnie Wam "puszczać" te trasy...
Również śledzę i czekam, "korytarzem" jest dla mnie ok 150 km więcej.
buli1973 napisał(a):
Jadę na noc , czemu Czechy bez winiety
buli1973 napisał(a):No i wziąłeś i mnie namówiłeś oraz powiedz czy po drodze z czestochowy do granicy z Czechami kupie winiety na słowac je i wegry to będziesz wielki mistrz
buli1973 napisał(a):No i wziąłeś i mnie namówiłeś oraz powiedz czy po drodze z czestochowy do granicy z Czechami kupie winiety na słowac je i wegry to będziesz wielki mistrz
nowotarżanin napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):http://www.police.hu/en/content/humanitarian-corridor
Kolego Januszu być może się mylę, ale link, który załączyłem jest chyba bardziej aktualny.
pawelli napisał(a):Przez Komarno nie można jechać tranzytem.
Border crossing points to use for transiting:
Slovakia:
Rajka
Hont-Parassapuszta
Tornyosnémeti (motorway)
Tornyosnémeti (road)
Komárom
pawelli napisał(a):Zgadza się, możesz przekroczyć w tym miejscu granicę ale nie jest to trasa tranzytowa.
Border crossing points to use for transiting:
Przejścia graniczne do wykorzystania przy tranzycie:
Gonzales napisał(a):pawelli napisał(a):Zgadza się, możesz przekroczyć w tym miejscu granicę ale nie jest to trasa tranzytowa.
Podałem link do !!! aktualnych zasad jakie wymyślili Węgrzy. Co według Ciebie znaczy?Border crossing points to use for transiting:
Dla ułatwienia po polsku:Przejścia graniczne do wykorzystania przy tranzycie:
Pozdrowienia.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi