napisał(a) croneserka » 17.09.2020 22:01
sebu napisał(a):pixiedixie napisał(a):Ślązak napisał(a):Musisz zrezygnować z trasy przez Węgry. Na razie lepiej ich ominąć. Miało być poluzowanie od 15go, ale nadal jest jak od 1 września. Orban się bawi w Łukaszenkę i Putina, a cierpią tylko Węgrzy. Rozmawiałem ze znajomymi, to płaczą bo we wrześniu jeszcze sporo turystów, nawet tranzytowych na kilka dni wpadało, a teraz kiszka. W samej Chorwacji na razie spokój, ale diabli wiedzą jak długo
Dobrze że nie czytałem takich postów przed wyjazdem .
Przejazd przez Węgry od Koszyc ,Budapeszt, Letenye . Małe utrudnienia od granicy Słowacji przy budowie drogi .Gdyby nie remont , to nie miałem jeszcze tak spokojnej drogi .
Jeżeli komuś pasują wytyczone korytarze to jechać śmiało . Kontrole na granicy to zwykła formalność .
O ludzie, czyli Słowacja dalej drogą przez mękę..., najbardziej się bałam kontroli na granicach, czy robią jakieś problemy, zwłaszcza Węgrzy, a te remonty na Słowacji... Hm do Chorwacji tą trasą od 2001 r. jechałam naście razy i zawsze jakiś remont, więc chyba trzeba się z tym pogodzić.
Czyli śmiało jechać w dzień niż nockę?
Jeszcze interesują mnie ceny w Cro ale to już inny wątek, choć nie mam czasu na czytanie, lata mnie tu nie było.
Dzięki wszystkim za powyższe informacje
pozostaje zatankować i sie pakować