pixiedixie napisał(a):Jak wyglądają wymogi tranzytu przez Słowację? Jeśli przy drodze, którą jadę jest sklep, mogę się tam zatrzymać i coś kupić?
Kapitańska Baba napisał(a):My powrót 5 września przez Węgry, Słowację.
Na Lućko - płatność gotówką - zero samochodów przed nami
Wjazd na Węgry (Letenye) - przed nami 5 samochodów - żadnych lekarzy, badań, naklejek - Węgier zerknął na nas i dokumenty i jazda. Niestety przez MO - wolimy przez centrum Budapesztu gdyż jest bliżej i zdecydowanie szybciej ale nie było wyjścia. Wyjazd z Węgier - również spojrzał na dokumenty, kazał otworzyć okno, zapytał czy wszyscy Polacy i tyle.
Słowacja - przejazd jak zwykle.
Trasa pusta, zwiększony ruch tylko przed Budapesztem i na MO, potem z każdym kilometrem luźniej.
ŁukaszCiupa napisał(a):Od dłuższego czasu śledzę wpisy tych, którzy wręcz z uporem maniaka forsują trasę przez Węgry, ...
empire13 napisał(a):Jadąc przez Węgry w wielu miejscach Yanosik informował mnie o fotoradarach. O ile na M86 były to skrzynki podobne do naszych tylko w innym kolorze, to już na drodze M7 i M2 były najczęściej kamery nad drogą.
Wydawało mi się że są to urządzenia do kontroli winiet.
Kto jest w błędzie: ja czy Yanosik?
empire13 napisał(a):Jadąc przez Węgry w wielu miejscach Yanosik informował mnie o fotoradarach. O ile na M86 były to skrzynki podobne do naszych tylko w innym kolorze, to już na drodze M7 i M2 były najczęściej kamery nad drogą.
Wydawało mi się że są to urządzenia do kontroli winiet.
Kto jest w błędzie: ja czy Yanosik?
Parkieciarz napisał(a):Witam dotarliśmy wczoraj do Chorwacji. Trasa Warszawa Zwardon Btratyslawa gyor szombatle letenye Zagrzeb i Brela. Start 0:15 i przybycie 17:30. Polecam trasę na Węgrzech wjazd bez kontroli ale do Chorwacji już chwile staliśmy sprawdzenie paszportów. Dalej bez przygód. Wjeżdżającym do Węgier autom z polski wlepiali tranzyt.
elka21 napisał(a):Parkieciarz napisał(a):Witam dotarliśmy wczoraj do Chorwacji. Trasa Warszawa Zwardon Btratyslawa gyor szombatle letenye Zagrzeb i Brela. Start 0:15 i przybycie 17:30. Polecam trasę na Węgrzech wjazd bez kontroli ale do Chorwacji już chwile staliśmy sprawdzenie paszportów. Dalej bez przygód. Wjeżdżającym do Węgier autom z polski wlepiali tranzyt.
Przez Węgry, to takie świadome ryzyko, czy nie wiedziałeś, jakimi drogami prowadzi tranzyt
Bożydar78 napisał(a):
Witam. Jechałem ta trasą przez Węgry. Katastrofa
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi