pixiedixie napisał(a):A nie ma innych stacji LPG na autostradzie?
pixiedixie napisał(a):A nie ma innych stacji LPG na autostradzie?
Parkieciarz napisał(a):Witam Panie i Panowie, spontanicznie wyruszamy w piątek w nocy z Warszawy do Brela. Chcę pojechać przez Słowację i Węgry autostradami jak oceniane ten wybór i może podpowiedzi jakimi numerami autostrad jechać. Niestety nie mam za bardzo czasu przeczytać całego wątku od 2010 roku. Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc
ŁukaszCiupa napisał(a):No właśnie - po co nadkładać drogi ze względu na jakiś poroniony korytarz humanitarny, który nie uwzględnia drogi 86? Korek na obwodnicy Budapesztu??? Chyba jechałeś tędy wyłącznie w nocy...Ale co ja się będę tłumaczył, przecież w d... byłem i g.... widziałem...pixiedixie napisał(a):A po co nadkładać drogi? Na obwodnicy Budapesztu nigdy nie stałem w korku.
Parkieciarz napisał(a):Witam Panie i Panowie, spontanicznie wyruszamy w piątek w nocy z Warszawy do Brela. Chcę pojechać przez Słowację i Węgry autostradami jak oceniane ten wybór i może podpowiedzi jakimi numerami autostrad jechać. Niestety nie mam za bardzo czasu przeczytać całego wątku od 2010 roku. Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc
pixiedixie napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):znam osoby, które nawet przed pandemią jeździły z krośnieńskiego na Czechy-Austrię...bo niby cały czas autostrada...(nie każdy lubi jeździć przez Słowację lokalnymi drogami - bo trzeba się pilnować)...
przecież Austria nie inaczej "otwarta" niż Węgry...w Austrii nawet nie można się zatrzymać poza tankowaniem?
Z krośnieńskiego też trzeba dojechać kilkadziesiąt km do naszej A4. No i potem jest "dziura" za Brnem. Dlatego taka opcja jest dla mnie dość dziwna.
Z Krosna do Preszowa jest jakieś 70 km, a potem już autostrada do granicy węgierskiej. W dodatku ostatnio podciągnęli ją kilka km, do Koszyc wjeżdza się teraz praktycznie zaraz przy wylocie na węgierską granicę, w przyszłym roku powinni te odcinki połączyć. Zostają Wegry, 60 km do Miskolca, ale i tu za rok czy dwa będzie ekpresówka.
Ponadto na trasie przez Węgry nigdy nie ma takich tłumów i korków jak przez Słowenię.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi