Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 05.08.2020 22:03

Tak trochę przy okazji. Dzisiaj w nocy, start Gliwice 02:40 jechaliśmy pierwszy raz trasą PL CZ SK HU SLO HR. Do tej pory 6 razy przez Austrię i objazd MLP.
Więcej przez Austrię nie pojadę. Spokojniej jakoś przez te Węgry. W Słowenii nie trzeba płacić winiet nie trzeba kombinować i zero ruchu na granicach (Gorican, Dolna Vas, Mursko Sredisce, Lendava).
siwyyy77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) siwyyy77 » 05.08.2020 23:16

Gdzie polecacie zatankować na trasie Kraków-Zwardoń- Bratysława-Szombathely-Zagrzeb-Omiś
Biorąc pod uwagę bezpieczny zasięg ok 700km
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 06.08.2020 00:21

siwyyy77 napisał(a):Gdzie polecacie zatankować na trasie Kraków-Zwardoń- Bratysława-Szombathely-Zagrzeb-Omiś
Biorąc pod uwagę bezpieczny zasięg ok 700km

np. MOL w Lenti, na Wegrzech.
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 06.08.2020 06:24

plakon napisał(a):Tak trochę przy okazji. Dzisiaj w nocy, start Gliwice 02:40 jechaliśmy pierwszy raz trasą PL CZ SK HU SLO HR. Do tej pory 6 razy przez Austrię i objazd MLP.
Więcej przez Austrię nie pojadę. Spokojniej jakoś przez te Węgry. W Słowenii nie trzeba płacić winiet nie trzeba kombinować i zero ruchu na granicach (Gorican, Dolna Vas, Mursko Sredisce, Lendava).
Ja wczoraj jechałem z Poznania pierwszy raz trasa Poznań Wrocław Boboszów Brno Bratysława Węgry i stare przejśćie w Gorican. Więcej nie pojadę przez Austrię i Słowenie o wiele mniejszy ruch zero korków A na granicy wieczorem my jedno auto osobowe.Wyjazd z Poznania o 8 rano jeden postój w Miedzylesiu tankowanie itp.Granicę Węgierski Chorwacka przekraczalismy o 18.30.Pozdrawiam z Chorwacji.
marcox
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcox » 06.08.2020 16:29

Lawliet napisał(a):
marcox napisał(a):Witam
Po dojechaniu na węzeł Lucko - kolejka do bramek ok 15-20 minut.

Gdzie wbijałeś na autostradę w Cro? Sveti Kriż?

Tak. Sv Kriż i dalej już na Zagrzeb austotrada.
Luki88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Luki88 » 07.08.2020 07:52

W niedzielę ruszamy z Krakowa przez Słowację i Węgry. Trasa przez S1 Zwardon moje pytanko czy idzie tu wszystko dobrze :?:
yoshik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) yoshik » 07.08.2020 14:54

Witam, jutro wybieram się do Chorwacji i moja trasa będzie przebiegać w ten sposób: Katowice, Zwardoń, Bratysława, Rajka Szombathley, Redics, dolga Vas,Mursko Sredisce, Cakovec, Zagrzeb, Podaca. W związku z tym mam pytanie czy mogę jechać tą trasą przez Węgry czy wyznaczonymi trasami tranzytowymi, za odpowiedz z góry dziękuje. Pozdrawiam
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 07.08.2020 15:01

yoshik napisał(a):Witam, jutro wybieram się do Chorwacji i moja trasa będzie przebiegać w ten sposób: Katowice, Zwardoń, Bratysława, Rajka Szombathley, Redics, dolga Vas,Mursko Sredisce, Cakovec, Zagrzeb, Podaca. W związku z tym mam pytanie czy mogę jechać tą trasą przez Węgry czy wyznaczonymi trasami tranzytowymi, za odpowiedz z góry dziękuje. Pozdrawiam

W niedzielę wracałem z Cro przez Mursko Sredisce. Bajka, na granicy byłem sam.
roykssop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) roykssop » 07.08.2020 15:10

yoshik napisał(a):Witam, jutro wybieram się do Chorwacji i moja trasa będzie przebiegać w ten sposób: Katowice, Zwardoń, Bratysława...

Pamiętaj, że w Milówce jest wahadło na moście, a D3 w Čadcy jeszcze nie udostępnione doruchu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2020 15:47

yoshik napisał(a):Witam, jutro wybieram się do Chorwacji i moja trasa będzie przebiegać w ten sposób: Katowice, Zwardoń, Bratysława, Rajka Szombathley, Redics, dolga Vas,Mursko Sredisce, Cakovec, Zagrzeb, Podaca. W związku z tym mam pytanie czy mogę jechać tą trasą przez Węgry czy wyznaczonymi trasami tranzytowymi, za odpowiedz z góry dziękuje. Pozdrawiam

Możesz swobodnie wjeżdżać na Węgry. Aktualna mapka:
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/sarga-besorolasu-lett-spanyolorszag

Nie lepiej z Katowic przez Gorzyczki i Brno, a potem na Bratysławę? Dochodzi czeska winietka, ale masz cały czas autostradę.
akwarysta6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) akwarysta6 » 07.08.2020 18:17

Witam, a ja mam pytanie w związku z nowym rozporządzeniem, które wchodzi w życie jutro w sprawie nowych obostrzeń. Czy obecnie mogę jechać bez żadnych obostrzeń do Chorwacji i po powrocie do Polski nie będę miał żadnej kwarantanny?? W mediach różne głupoty opowiadają. Jedną z nich była mowa o kwarantannie po prekroczeniu granicy Schengen. Wydaje mi się, że to jakieś bzdury. Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.08.2020 18:20

akwarysta6 napisał(a):Witam, a ja mam pytanie w związku z nowym rozporządzeniem, które wchodzi w życie jutro w sprawie nowych obostrzeń. Czy obecnie mogę jechać bez żadnych obostrzeń do Chorwacji i po powrocie do Polski nie będę miał żadnej kwarantanny?? W mediach różne głupoty opowiadają. Jedną z nich była mowa o kwarantannie po prekroczeniu granicy Schengen. Wydaje mi się, że to jakieś bzdury. Pozdrawiam.

Możesz jechać, nie ma żadnych decyzji odnośnie kwarantanny po powrocie z Chorwacji.
Wszystko co aktualne jest tutaj >>> jak-dojechac-do-chorwacji-po-otwarciu-granic-sezon-2020-t55858.html
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 07.08.2020 18:59

Jesteśmy w Kninie, trasa z Bielska przeszła gładko poza zwężeniem za Czadcą (remont mostu) - w ciągu dnia może się korkować. Przejście Mursko - 3 samochody (5 minut). Lucko płynnie. Jutro Hvar.
yoshik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) yoshik » 07.08.2020 20:55

Dziękuje za info
mflaku
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mflaku » 08.08.2020 06:49

Wracałem z Pagu do Bytomia dziś w nocy wyjazd około 20.00
Za Zagrzebiem do końca trasy czyli przejście Murcko 1 auto, Szombathely, Bratyslawa, Brno, Ostrava puste drogi. Warto na bramkach w Zagrzebiu mieć karte płatniczą i zjechać na bramki do tego przeznaczone, zaoszczedzić idzie od kilku do kilkadzięsiąt minut.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 270
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone