napisał(a) marcox » 03.08.2020 15:49
Witam
Moja trasa do Cro z 1.08 via Czechy( free), Słowacja , Węgry
Wyjazd z okolic Gliwic o 8 rano
A1 do Żor następnie na Skoczów ( tu polecam taniego Orlena ) Cieszyn i kierunek na Cadca.
W cadcy trochę przykorkowane ( wahadełko) ale w miarę sprawnie. Do tego jeszcze bankomat z Euro zaliczony przy centrum handlowym.
Następnie przez Słowację do Bratysławy i kierunek Węgry pod Gyor i M85 a potem M86 do Szombately ( na M86 jest ograniczenie do 110 i ruchu praktycznie żadnego - czasami się zastanawiałem czy dobrze jadę bo nie było ani nikogo przedemną ani za mną
Na Węgrzech dalej na Redics i przejscie ze Słowenią (Tankowanie na Petrol - 1sza stacja w Słoweni - PB95 po 1 Euro. )i dalej przez Lendavę w Słoweni i do HR na przejscie Mursko ( 5 aut ok 15 minut - godz. 16:00).
Po dojechaniu na węzeł Lucko - kolejka do bramek ok 15-20 minut.
Całą trasę Sygic pokazywał 2 korki - jeden przez Lucko właśnie a drugi za Lucko przed Karlovać ale ten już się rozładował zanim tam dojechałem.
Ogólnie zawsze jezdziłem przez Austrie ale stwerdziliśmy że trasa przez Słowację i Węgry jest dużo spokojniejsza i lepsza.
No i nie ma kombinowania z objazdami autostrady w Słowenii a i tak w sobotę na Cvetlin ktoś pisał że było stania na 2,5h.
Ogólnie polecam.