napisał(a) Moturek » 20.07.2020 20:07
seta1 napisał(a):Moturek napisał(a):Wyjazd 19.07. Ostatecznie zdecydowałem trasa Zwardon Słowacja na Zyline Bratysława następnie Węgry Szombathely i Cro .
Proszę po przyjeździe o info z trasy(szczególnie Węgry),jadę tyn samym wariantem 22.07 (nocleg i zwiedzanie Rastoke
https://podroze.onet.pl/ciekawe/chorwac ... ke/g5ts22x) i 23.07 dojazd okolice Trogiru.
Hej
Wyjechaliśmy 19.07 o 4 nad ranem z Krakowa.
Do Zwardownia przez Wadowice trasa średnia z lisami i sarnami na drodze wlacznie. Potem przez Słowacja luz drogi niemal puste nie wiem może dlatego że niedziela. Pierwszy raz jechaliśmy w niedzielę. Bratysława ok 8:00 luźno. Węgry dalej pusto Tak autostradą dawno nie jechałem na przejściu granicznym Letenye 1 luźno- 10min maks 5aut przed nami. Nowe przejście google pokazywali +15min.
Jedyny większy ruch to na autostradzie za Zagrzebiem ale tylko na odcinku ok 30km potem znowu luźno wręcz pusto czasami aż do Malarskiej. Aha i na obwodnicy Zagrzebia był korek ale to przez malowanie pasów na jezdni i zawezeniu do jednego pasa(strata ok 10min) na sporym odcinku- zapewne przez niedzielę tylko.
W samej Makarskiej ludzi już dosyć. Nie ma pustych plaż jak na początku lipca. Na miejsce dotarliśmy po 13h z przerwami na siku dość czestymi. W tym przerwą na obiad. To pokazuje jak puste drogi były.
Zachęcam do tej trasy. Dzisiaj Polacy z Wałbrzycha mówili że w Sloweni na Macelj stali grubo ponad godzine