Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
polki-turst
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) polki-turst » 19.07.2020 12:34

Cropidło napisał(a):Też czekam na stan drogi przez Oscadnicę

Nie jedź tam. Tam można jechać na narty a Węgierskiej Górki proszę się nie bać spokojne 8km bez korków
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 19.07.2020 14:28

qumil napisał(a):Czy ktoś przejeżdżał po 15 lipca przez przejście słowacko-węgierskie inne niż:

Rajka
Hont-Parassapuszta
Tornyosnémeti
Interesują mnie szczególnie informacje na temat przejścia w Sátoraljaújhely i Komarom, ale z innych przejść również (np. Esztergom). Nadal niepokoją mnie te "korytarze humanitarne" dla ruchu tranzytowego. Podobno są relacje Polaków wracających z Bułgarii i Grecji przez Serbię - dostają serbsko-węgierskiej granicy naklejkę "tranzyt" i 24h na przejazd.

Gdzie te relacje? Możesz wrzucić jakiś link? Może kilka tygodni temu tak było...

Polska jest na tzw. liście zielonej, co oznacza, że jej obywatele mogą podróżować przez Węgry bez ograniczeń, nie ma żadnych korytarzy.

Kilka osób w ostatnich dniach tu na forum opisywało przejazd Route 86, skrótem drogą nr 81 przez Fehervar, było również o przejeździe przez Satoraljaujhely - wszystko bez problemów.
sandibel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandibel » 19.07.2020 15:31

To jak to jest w koncu z tymi korytarzami tranzytowymi?obowiazuja czy moge jechac przez Węgry jaka trasa chce?bo na stronie węgierskiej policji sa wydzielone trasy...
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 19.07.2020 15:40

sandibel napisał(a):To jak to jest w koncu z tymi korytarzami tranzytowymi?obowiazuja czy moge jechac przez Węgry jaka trasa chce?bo na stronie węgierskiej policji sa wydzielone trasy...

Patrzyłeś na datę? To spójrz.

Nie ma żadnych korytarzy dla Polaków!!!
kiero80
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiero80 » 19.07.2020 16:09

Witam wszystkich! :!:

za 2h wyruszam w trasę do Zatonu. Standardowo w moim przypadku jadę przez Słowację (Koszyce), Węgry (Miszkolc, Budapeszt, Letenye) i dalej Zagrzeb, Zadar.
nawigacja rzeczywiście pokazuje "dziwne" skróty, ja jednak pojadę autostradami.

Kiedy dotrę na miejsce, chętnie podzielę się uwagami z trasy :D
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 19.07.2020 16:12

Czekamy na relacje i szerokiej drogi
sandibel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandibel » 19.07.2020 16:21

marekkowalak napisał(a):
sandibel napisał(a):To jak to jest w koncu z tymi korytarzami tranzytowymi?obowiazuja czy moge jechac przez Węgry jaka trasa chce?bo na stronie węgierskiej policji sa wydzielone trasy...

Patrzyłeś na datę? To spójrz.

Nie ma żadnych korytarzy dla Polaków!!!

Blondyna jestem to nie spojrzałam na date ale zeby tak od razu krzyczeć?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.07.2020 16:32

sandibel napisał(a):Blondyna jestem to nie spojrzałam na date ale zeby tak od razu krzyczeć?

No to niech blondyna przeczyta :wink: :idea: >>> jak-dojechac-do-chorwacji-po-otwarciu-granic-sezon-2020-t55858.html#p2151846
sandibel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandibel » 19.07.2020 17:01

Dziękuję
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 19.07.2020 17:19

davnbb napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):nawet na stacji paliw (płacąc gotówką) kupisz tylko wersję elektroniczną...

Nie ma co kombinować tylko kupić winiete przez ich oficjalna stronę. Gdzie indziej często naliczają różne prowizje. Za miesięczna płaciłem około 60 zł. Kolega kupował ją przez jakąś polską stronę winiety online w nazwie i zapłacił za nią..... 99 zł. To samo dotyczy winiety słowackiej.

Jak sobie sprawdziłem oferty z innych stron to ich cena potrafi wynosić i 129 zł.

nie zachęcam do kupowania winiet na stacji, tylko wskazuję iż nie ma winiety w wersji "papierowo-naklejanej"...
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 19.07.2020 19:10

Hejka! :D Dzis na 10 dojechaliśmy na KRK, wczoraj wyruszyliśmy z Krakowa ok. 18, przez Słowację, Wegry, na Słowacji jechaliśmy caly czas w deszczu....Na granicach bez problemów, na granicy wegiersko chorwackiej sprawdzają tylko dowody. Jesteśmy w KRK , ludzi dość sporo, popoludniu na plaży ciężko znaleźć w miarę puste miejsce... Jutro musimy poszukać jakiegoś większego odludzia aby nie uczestniczyć w tym spędzie - oby się coś znalazło... :papa:
tomi999
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomi999 » 19.07.2020 20:31

Wczoraj na granicy Letenye ok 16 korek , stałem1.40 h . w kierunku Chorwacji
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 19.07.2020 20:36

Jechałeś przejściem autostradowym, czy starym :?:
chudy74
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chudy74 » 19.07.2020 21:11

witam,jechałem 18.07 trasa Tarnów Preszow Koszyce Miszkolc Budapeszt Letenye Zadar ,przejazd nocą.Ogólnie najgorzej odcinek Koszyce do Miszkolc -5x wahadło ograniczenia do 40 km,droga dziurawa ,trzeba uważać , troche sie wydłuzyło ale bez tragedii.Przytrzymała nas granica na Letenye- autostrada o 4.00( 1,5 godz. stania ) ale chyba z racji tego że wekeend
tomi999
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomi999 » 20.07.2020 06:04

Jechałem autostradą. Korek miał 200 m a staliśmy 1.40 . Chorwaci spowalniali, podejżewam że długo trwało odprawianie tych osób co nie zarejestrowali się przez stronę podając cel i miejsce. . Dodam że nawigacja pokazywała korek na autostradzie 13 minut a na starym 38 minut.Zawsze jeżdze przez Redics Levanda a tak mnie podkusiło. Cała trasa spoko pusto Warszawa Cieszyn Zylina Bratysława Cosma Lenti Leetenye Zagrzeb Zadar Sv Petar . Wyjechałem z Wawy w sobotę o 5 , na Letenye byłem o 16 w Sv Petar o 20.30 Nad morzem i w Zadarze pustki , dziwnie to wygląda
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 260
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone