kbarann napisał(a):Witam.
Proszę o pomoc bo nie umiem poradzić sobie z wyznaczeniem trasy przez Węgry i Słowację.
Jadę z Łodzi. Od wielu lat jeździłem przez Czechy, Austrię i Słowenie ale w tym roku pomysł pad na trasę Słowacja-Węgry.
Czy ktoś mógłby mi wyznaczyć w google maps trasę aby był autostrady, bez żadnych lokalnych ścieżek drogę i jakiegoś dziwnego omijania chyba że warto bo np. mogą być mega korki. Będę jachał z czwartku na piątek do Szybeniku.
Z góry dziękuję... Chyba że uważacie że lepiej jechać po staremu przez Czechy i Austrię...
ps. jedyna rzecz to już nie chciałbym płacić za autostrady w Czechach
Ryszard_K napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=4uuyPQ19rUk&t=5s
film zrobiony 3 lata temu, teraz jest jeszcze lepiej
kbarann napisał(a):Czy ktoś mógłby mi wyznaczyć w google maps trasę aby był autostrady, bez żadnych lokalnych ścieżek drogę i jakiegoś dziwnego omijania chyba że warto bo np. mogą być mega korki. Będę jachał z czwartku na piątek do Szybeniku.
kbarann napisał(a):Z góry dziękuję... Chyba że uważacie że lepiej jechać po staremu przez Czechy i Austrię...
empire13 napisał(a):Ryszard_K napisał(a):D3 początkowo była bezpłatna ale "to już było..."
W sensie że trzeba mieć winietę, tak jak na pozostałych drogach ekspresowych i autostradach w Słowacji, czy że są bramki?
buter napisał(a):Czy stare przejście graniczne Gorican jest normalnie czynne ? Pamiętam, że w zeszłym roku były remonty i musiałem jechać na autostradę M7.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi