Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 19.06.2020 15:47

Słowacja i Wegry otwarte !!! I pieknie :))))))))))))))

winiety już zakupione :)
maniieek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniieek » 19.06.2020 16:04

Jechal ktos dzisiaj przez Czechy Slowacje i Wegry na Chorwacje?
Jutro startuje o 20.00 i jeszcze nie mam 100% decyzji czy wybrac trase Czechy,Austria,Slowenia.

Wole trase przez Wegry trasa dla mnie lepsza nie meczaca jak przez Austrie.

Startuje z Leszna i wpadam na przejscie W Boboszowie.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 19.06.2020 16:25

maniieek napisał(a):Jechal ktos dzisiaj przez Czechy Slowacje i Wegry na Chorwacje?
Jutro startuje o 20.00 i jeszcze nie mam 100% decyzji czy wybrac trase Czechy,Austria,Slowenia.

Wole trase przez Wegry trasa dla mnie lepsza nie meczaca jak przez Austrie.

Startuje z Leszna i wpadam na przejscie W Boboszowie.

Słowacja otwarta od 20 czerwca od godz.6
Więc meldujemy się w Zwardoniu rano po winiety i kierunek Chorwacja.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 20.06.2020 11:18

W piątek jadę do Egeru, więc zdam relację - jak droga, jak granice, jak jest teraz na Węgrzech :papa:
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 20.06.2020 12:09

Magda O. napisał(a):W piątek jadę do Egeru, więc zdam relację - jak droga, jak granice, jak jest teraz na Węgrzech :papa:

Czekam z niecierpliwością, bo to moja ścieżka na Bałkany. A swoją drogą to mam w Bogacs lykend który od maja przekladam....
akwarysta6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) akwarysta6 » 21.06.2020 08:03

Witam czy jest ktoś z Was teraz na Słowacji? Czy można już rzeczywiście normalnie podróżować turystycznie po Słowacji. Za tydzień mam rezerwację w rejonie Słowackiego Raju i chciałbym się upewnić że mogę tam jechać. Pozdrawiam.
Marianos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marianos » 21.06.2020 12:17

Mam pytanie bo zawsze jeździłem przez Czechy, Austrię i Słowenię, a teraz zastanawiam się czy nie zmienić trasy i przejechać się przez Słowację i Węgry. Do Słowacji wjechał bym w Zwardoniu i nie wiem czy jechać na Budapeszt i z stamtąd na Zagrzeb. Czy może lepiej na Bratysławę i z stamtąd na Szombathely i dalej na Zagrzeb z stamtąd.Czy lepiej nie kombinować i jechać starą trasą. Może ktoś doradzić co ma opanowane te trasy.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 21.06.2020 12:19

Marianos napisał(a):Mam pytanie bo zawsze jeździłem przez Czechy, Austrię i Słowenię, a teraz zastanawiam się czy nie zmienić trasy i przejechać się przez Słowację i Węgry. Do Słowacji wjechał bym w Zwardoniu i nie wiem czy jechać na Budapeszt i z stamtąd na Zagrzeb. Czy może lepiej na Bratysławę i z stamtąd na Szombathely i dalej na Zagrzeb z stamtąd.Czy lepiej nie kombinować i jechać starą trasą. Może ktoś doradzić co ma opanowane te trasy.

Proponuję na Szombathely.
Marianos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marianos » 21.06.2020 12:22

Lepiej niż przez Budapeszt? Bo to prawie 100 km. dalej wychodzi.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.06.2020 12:23

Marianos napisał(a):Mam pytanie bo zawsze jeździłem przez Czechy, Austrię i Słowenię, a teraz zastanawiam się czy nie zmienić trasy i przejechać się przez Słowację i Węgry. Do Słowacji wjechał bym w Zwardoniu i nie wiem czy jechać na Budapeszt i z stamtąd na Zagrzeb. Czy może lepiej na Bratysławę i z stamtąd na Szombathely i dalej na Zagrzeb z stamtąd.Czy lepiej nie kombinować i jechać starą trasą. Może ktoś doradzić co ma opanowane te trasy.

Nie wiem skąd w opolskim ruszasz, ale możesz jechać na Cieszyn (lub Gorzyczki i Karvinę) i przez Czechy wjechać na Słowację.
Na Węgrzech lepiej przez Szombathely.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 21.06.2020 12:24

Raczej bliżej jest przez Szombathely
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.06.2020 12:25

Marianos napisał(a):Lepiej niż przez Budapeszt? Bo to prawie 100 km. dalej wychodzi.

Przez Budapeszt masz około 150km dalej
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 21.06.2020 12:27

dids76 napisał(a):

Nie wiem skąd w opolskim ruszasz, ale możesz jechać na Cieszyn (lub Gorzyczki i Karvinę) i przez Czechy wjechać na Słowację.
Na Węgrzech lepiej przez Szombathely.

Wcześniej napisał że do Słowacji wjedzie w Zwardoniu, więc traktując to jako punkt początkowy, nie wiem jak wyszło mu że przez Szombathely jest dalej o 100km?
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 21.06.2020 12:30

Dids a można teraz na Czechy swobodnie wjeżdżać?? Bo zatrzymałem się na tym że ze Śląska nie wpuszczają, a ten wątek o coronawirusie przestałem czytać bo jakoś tak mi się odechciało patrząc na to jak on wygląda.
Marianos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marianos » 21.06.2020 12:31

Z Kluczborka. Ale Cieszyn podobno nie przepuszcza iw całym śląskim nie wpuszczają, a pozatym ten kawałek przez Czechy nie ma winiety obowiązkowej?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 239
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone