fileo82 napisał(a):Po 8 latach jezdzenia przez Austrie i Slowenie powiedizalem sobie stop stania na granicy w Slowenii:)
Dlatego zwracam sie z prosba o slynna trase przez Wegry.Moja nie bedzie skomplikowana poniewaz ruszam z Krakowa
Jednak mam pare pytan bo przez te lata zawsze slyszalem o tej trasie przez Wegry i zawsze przewijalo sie slowo Budapeszt.
"Dojedziesz do Budapesztu pozniej z gorki na pazurki"
Dzisiaj odpalem google maps a tu mojemu zdziwieniu wcale nie kieruje mnie na Budapeszt tylko trasa leci
KRK-BB-ZYLINA-BRATYSLAWA nastepnie M86 Szombathely -Lendava a pozniej juz standard Zagrzeb itp itd
Czy to jest jakas nowa alternatywa Budapesztu czy robic trase recznie nastawiajac sie na Budapeszt?
Mozna jakies plusy i minusy ?Generalnie chcialbym jak najmniej pchac sie jednopasmowka oczywiscie swiadomy jestem drogi do Budapesztu no ale slyszalem ze mijajac go to juz pozniej tylko autostrada a jak to jest z ta trasa wyzej?
fileo82 napisał(a):Po 8 latach jezdzenia przez Austrie i Slowenie powiedizalem sobie stop stania na granicy w Slowenii:)
Dlatego zwracam sie z prosba o slynna trase przez Wegry.Moja nie bedzie skomplikowana poniewaz ruszam z Krakowa
Jednak mam pare pytan bo przez te lata zawsze slyszalem o tej trasie przez Wegry i zawsze przewijalo sie slowo Budapeszt.
"Dojedziesz do Budapesztu pozniej z gorki na pazurki"
Dzisiaj odpalem google maps a tu mojemu zdziwieniu wcale nie kieruje mnie na Budapeszt tylko trasa leci
KRK-BB-ZYLINA-BRATYSLAWA nastepnie M86 Szombathely -Lendava a pozniej juz standard Zagrzeb itp itd
Czy to jest jakas nowa alternatywa Budapesztu czy robic trase recznie nastawiajac sie na Budapeszt?
Mozna jakies plusy i minusy ?Generalnie chcialbym jak najmniej pchac sie jednopasmowka oczywiscie swiadomy jestem drogi do Budapesztu no ale slyszalem ze mijajac go to juz pozniej tylko autostrada a jak to jest z ta trasa wyzej?
fileo82 napisał(a):Czy granicą węgierski-chorwacka to taki sam temat jak granic a slo-cro? Chodzi mi o korki bo przyznam że z roku na rok jest coraz gorzej a na pewno nie widze poprawy.
Wyjeżdżamy z Krk na noc z jakąś 2h drzemka na granicy w Słowenii jesteśmy hm ok 8-10 i jest już dramat
Czy to samo jest tutaj?
Przyznam że nie szukam oszczędności na winietach bardziej faktu żeby auto toczyło się bo na pokładzie trójka dzieci więc takie postoje w korkach z nimi doprowadzają mnie do nerwicy
nenek napisał(a):Musisz zaraz po przekroczeniu granicy skrecic na rondzie w lewo w mala uliczke zaraz przy siatce jezeli pojedziesz prosto to trzeba miec winiete.Wbij sobie ta trase odznacz omijaj drogi płatne i zobacz jak cie poprowadzi. Glavna ulica to jest i jedziesz przez Landave.
giba0909 napisał(a):Rozumiem, że ten kawałek Słowenii to drogi niepłatne?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi