Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 25.02.2012 14:13

anakin napisał(a):Nie tak.
Kraków-Chyżne-Żylina-Bratysława-Gyor...
Potem w dól na Veszprem i do M7....

tylko że trasa przez Sahy jest np. do Omisa krótsza o ok. 1 godz i 80 km....bez płacenia za winietkę słowacką :wink:
- tak mówi wujek Google
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.02.2012 14:23

brunor napisał(a):

tylko że trasa przez Sahy jest np. do Omisa krótsza o ok. 1 godz i 80 km....bez płacenia za winietkę słowacką :wink:
- tak mówi wujek Google

Dżejan napisał(a):
szary779 napisał(a):A dlaczego nie pojedziesz autostradą przez Bratysławę :?:

tzn jak? wklej jakąś mapkę

tak?
http://g.co/maps/eqpq6

Dżejan pyta o Bratysławę.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 25.02.2012 17:30

anakin napisał(a):
brunor napisał(a):

- tak mówi wujek Google

Dżejan napisał(a):
szary779 napisał(a):A dlaczego nie pojedziesz autostradą przez Bratysławę :?:

tzn jak? wklej jakąś mapkę

tak?
http://g.co/maps/eqpq6

Dżejan pyta o Bratysławę.

pytałem o Bratysławę ale w drodze powrotnej bo z powrotem chcę jechać bez noclegu, nie przez Balaton i autostradami...
i chyba tak będzie dobrze:
http://g.co/maps/b7ha2
nie widzę sensu jechać przez Bratysławę. Czy źle myślę?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.02.2012 18:46

Przez Bratyslawę zawsze jest sens jechać ... jest tam piękna starówka , także można choć na chwilę zajrzeć i odetchnąć od monotonii jazdy :wink:
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 25.02.2012 19:31

no to wklej mi kolego trasę autostradami przez Bratysławę
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.02.2012 20:57

Panie , nie znam się na autostradach . Plan dojazdu rodzi się zawsze i tylko w mojej głowie ... nie daj się zniewolić żadnym nawigacjom , przecież to Ty najlepiej wiesz którędy chcesz jechać :D
Moja rada - omijaj autostrady szerokim łukiem ... jak tylko się da :wink:
Pozdrav ...
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 25.02.2012 21:06

bluesman napisał(a):wystarczy GPS i wiadomo czy droga skręca czy nie

Dzięki ale nie korzystam z GPS
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 25.02.2012 23:59

Dżejan napisał(a):no to wklej mi kolego trasę autostradami przez Bratysławę

Przecież przez Bratysławę biegną tylko 2 autostrady, z czego jedna kończy się na skrzyżowaniu z tą drugą! D1 prowadzi na wschód do Żyliny, D2 na południe do granicy austriackiej lub węgierskiej (kierunek północny na Czechy nas nie interesuje, bo to by byłą skrajna głupota: płacić 2 winiety).

To co to za filozofia przejechać Bratysławę autostradami? Tam się nie da źle skręcić!
hanka 34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hanka 34 » 26.02.2012 19:58

Witam wszystkich.Wybieramy się z rodzinką do Cro w lipcu i zastanawiamy się nad trasą przez Słowację i Węgry ale omijając autostrady konkretnie przez:Zwardoń,Cadca,Zilina,Nitra,Komarno,Gyor,Csorna,Szombathely,Redics czy może lepiej z Szombathely ,Zalaegerszeg do Letenye. Potem dalej autostradą.Co o tej trasie myślicie? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 26.02.2012 22:30

Dlaczego nie, tamte drogi też są dla ludzi, a że będzie wolniej niż autostradami to napewno jesteś na to przygotowana.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 26.02.2012 23:41

hanka 34 napisał(a):Witam wszystkich.Wybieramy się z rodzinką do Cro w lipcu i zastanawiamy się nad trasą przez Słowację i Węgry ale omijając autostrady konkretnie przez:Zwardoń,Cadca,Zilina,Nitra,Komarno,Gyor,Csorna,Szombathely,Redics czy może lepiej z Szombathely ,Zalaegerszeg do Letenye. Potem dalej autostradą.Co o tej trasie myślicie? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi.

Tu mogę tylko podpowiedzieć, że przez ostatnie dwa lata lepszy był wariant przez Zalaegerszeg i Letenye niż przez Redics ze względu na remont tego drugiego odcinka. Jak będzie w tym roku - nie wiem.
bewu1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bewu1 » 27.02.2012 19:13

Witam,

14 lipca (sobota) wybieramy się z okolic Krosna na Istrię. Mam kilka pytań i proszę o pomoc :)

1) jaki jest stan nawierzchni od granicy PL/Sk do początku autostrady koło Miszkolca ? (wg youtube'a nie ma szaleństwa)
2) Presov - czy wjazd na drogę 68 (alternatywa do płatnej autostrady) jest dobrze oznaczony ?
3) Budapeszt - będziemy ok 12:00 w sobotę. Jechać obwodnicą czy przez miasto ? Jeżeli przez miasto, to jak jest oznakowany przejazd ?
4) Zagrzeb - będziemy ok 16:00 w sobotę. Jak z korkami ? Zjechać na starą drogę, czy jechać autostradą ?

Dziękuję za pomoc.

B.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 27.02.2012 19:25

bewu1 napisał(a):Witam,

14 lipca (sobota) wybieramy się z okolic Krosna na Istrię. Mam kilka pytań i proszę o pomoc :)

Może kilka odpowiedzi znajdziesz tutaj :D
Pozdrav.
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 27.02.2012 21:53

1) jaki jest stan nawierzchni od granicy PL/Sk do początku autostrady koło Miszkolca ? (wg youtube'a nie ma szaleństwa)
2) Presov - czy wjazd na drogę 68 (alternatywa do płatnej autostrady) jest dobrze oznaczony ?
3) Budapeszt - będziemy ok 12:00 w sobotę. Jechać obwodnicą czy przez miasto ? Jeżeli przez miasto, to jak jest oznakowany przejazd ?
4) Zagrzeb - będziemy ok 16:00 w sobotę. Jak z korkami ? Zjechać na starą drogę, czy jechać autostradą ?

Dziękuję za pomoc.

B.

Jeżeli przez Budapeszt to najlepiej za facetem z warzywami.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 27.02.2012 22:03

W sobotę o 16:00 powinno być spokojnie, lecz to pełnia sezonu, pierwsza wymiana turnusu.
Jak na Istrię weź pod uwagę Słowenię (30E pełny koszt winiety miesięcznej,+ 40km i zero korków na bramkach).
Przez Zagrzeb to 2x140 kuna + duże prawdopodobieństwo korków.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone