Krzywy75 napisał(a):fabio007 napisał(a):Przecinak napisał(a):~jeśli nic Cie nie "goni" polecam zjechać z autostrady "na Split"
i jechać do Breli "wybrzeżem",
aby było więcej "ochów i achów",~
Taaak, więcej "ochów i achów" w korku w Omišu i kilka kilometrów przed. Zrobiłem ten błąd dwa lata temu. W tamtym roku pojechałem przez Šestanovac, trasa dużo bardziej widokowa i nie sterczy się w korku (jest codziennie, nie ma innej przeprawy przez Cetinę)
W takim razie proponuję zjazd na Blato na Cetini Ominiesz w dużej mierze korek, bo wyjedziesz w Omisiu tuż przez mostem na Cetini, a widoki niezapomniane Tyle, że mniej wprawionym kierowcom nie polecam tej drogi, bo chwilami szerokość na jedno auto no i dość wysoko, za to wrażenia super
Czy mniej więcej tak by to miało się jechać?
https://maps.app.goo.gl/1sfLg41Mwk52yySG8
zygi125 napisał(a):Witam, czy można prosić o opinie na temat takiej trasy?
Niestety nie mogę linkować na forum ale moja trasa:
Kraków - Chyżne- Bańska Bystrzyca - Okolice Gyor - Szekesfehervar - Lenteye - Karlovac
Tam mam nocleg, dalej już prosta sprawa autostradą na południe CRo.
Dziękuję
Krzywy75 napisał(a):fabio007 napisał(a):Przecinak napisał(a):~jeśli nic Cie nie "goni" polecam zjechać z autostrady "na Split"
i jechać do Breli "wybrzeżem",
aby było więcej "ochów i achów",~
Taaak, więcej "ochów i achów" w korku w Omišu i kilka kilometrów przed. Zrobiłem ten błąd dwa lata temu. W tamtym roku pojechałem przez Šestanovac, trasa dużo bardziej widokowa i nie sterczy się w korku (jest codziennie, nie ma innej przeprawy przez Cetinę)
W takim razie proponuję zjazd na Blato na Cetini Ominiesz w dużej mierze korek, bo wyjedziesz w Omisiu tuż przez mostem na Cetini, a widoki niezapomniane Tyle, że mniej wprawionym kierowcom nie polecam tej drogi, bo chwilami szerokość na jedno auto no i dość wysoko, za to wrażenia super
Czy mniej więcej tak by to miało się jechać?
https://maps.app.goo.gl/1sfLg41Mwk52yySG8
cinek1978 napisał(a):Dzień dobry wszystkim
Podobnie jak kol. zygi125 również wybieram się do Chorwacji z Krakowa tyle, że z 10/11.08.
Moja trasa zakłada wykupienie winiet tylko na Węgry.
Oto ona:
Chyżna - objazd R1 w BB - Sahy - Budapeszt (z uwagi na porę dnia przez Centrum) - Letenye - i dalej na południe - Orebic (przez B-H)
GM proponuje pokonanie granicy SK HUN w Ostrzyhom.
Która z tych dróg jest lepsza?
Pozdrawiam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi