Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.07.2019 08:20

Janusz Bajcer napisał(a):
tolek1 napisał(a):Mapa Google pokazuje, że "stare"przejście w Letenye jest już otwarte. Ktoś organoleptycznie może to potwierdzić?

Strona 215

Przejeżdżałem około 5 lipca było zamknięte. No ale jak wskazuje Janusz na str 215 jest już otwarte.
kemilk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilk » 26.07.2019 09:09

Skoro "stare przejście" w Letenye zostało otwarte, to podpowiedzcie proszę czy z noclegu w okolicy Zalaegerszeg jechać - jak zakładałem - drogą 74 do autostrady, czy jednak wybrać 86 i przekraczać tym właśnie "starym"?
Przecinak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przecinak » 26.07.2019 09:47

~jeśli nic Cie nie "goni" polecam zjechać z autostrady "na Split"
i jechać do Breli "wybrzeżem",
aby było więcej "ochów i achów",~

Taaak, więcej "ochów i achów" w korku w Omišu i kilka kilometrów przed. Zrobiłem ten błąd dwa lata temu. W tamtym roku pojechałem przez Šestanovac, trasa dużo bardziej widokowa i nie sterczy się w korku (jest codziennie, nie ma innej przeprawy przez Cetinę)
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 26.07.2019 09:58

ile straciłeś w tm Omisiu ?
15 minut ?
poza tym,
na zjezdzie Sestanovac zjeżdżałem kilka razy
ale ani razu nie udało mi się " stamtąd"
widzieć nadmorskiej drogi od Splitu do Breli,
:wink:
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 26.07.2019 10:15

Przecinak napisał(a):~jeśli nic Cie nie "goni" polecam zjechać z autostrady "na Split"

Taaak, więcej "ochów i achów" w korku w Omišu i kilka kilometrów przed. Zrobiłem ten błąd dwa lata temu. W tamtym roku pojechałem przez Šestanovac, trasa dużo bardziej widokowa i nie sterczy się w korku (jest codziennie, nie ma innej przeprawy przez Cetinę)

W takim razie proponuję zjazd na Blato na Cetini :) Ominiesz w dużej mierze korek, bo wyjedziesz w Omisiu tuż przez mostem na Cetini, a widoki niezapomniane :) Tyle, że mniej wprawionym kierowcom nie polecam tej drogi, bo chwilami szerokość na jedno auto no i dość wysoko, za to wrażenia super :)
Krzywy75
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzywy75 » 26.07.2019 16:46

fabio007 napisał(a):
Przecinak napisał(a):~jeśli nic Cie nie "goni" polecam zjechać z autostrady "na Split"

W takim razie proponuję zjazd na Blato na Cetini :) Ominiesz w dużej mierze korek, bo wyjedziesz w Omisiu tuż przez mostem na Cetini, a widoki niezapomniane :) Tyle, że mniej wprawionym kierowcom nie polecam tej drogi, bo chwilami szerokość na jedno auto no i dość wysoko, za to wrażenia super :)

Czy mniej więcej tak by to miało się jechać?
https://maps.app.goo.gl/1sfLg41Mwk52yySG8
tolek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tolek1 » 26.07.2019 17:29

Janusz Bajcer napisał(a):
tolek1 napisał(a):Mapa Google pokazuje, że "stare"przejście w Letenye jest już otwarte. Ktoś organoleptycznie może to potwierdzić?

Strona 215

Bardzo dziękuję za odpowiedź, ale zapewne jak sam Pan zauważy jest to wpis nie mówiący o tym, że ktoś tam rzeczywiście był i widział (organoleptycznie). Ale oczywiście ufam jak innym wpisom na forum.
szczaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczaw » 27.07.2019 06:54

ja ufam sobie i tym, co byli i jechali, pytanie czy stare przejście Letenye , już funkcjonuje czy nie???? remont miał być do 31.07
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 27.07.2019 07:34

Ja ufam GoogleMaps. Jak pokazuje że jest otwarte to tak jest. Wirtualne auta przecież nie jeżdżą z sygnałem GPS.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.07.2019 09:48

A wystarczy wejść na stronę HAK, gdzie w zakladce o przejściach granicznych na pierwszy miejscu pisze jak byk: "Nakon završetka radova od 24. srpnja u 8:00 sati otvoren je granični prijelaz GP Goričan." :papa:
tolek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tolek1 » 27.07.2019 11:08

dids76 napisał(a):A wystarczy wejść na stronę HAK, gdzie w zakladce o przejściach granicznych na pierwszy miejscu pisze jak byk: "Nakon završetka radova od 24. srpnja u 8:00 sati otvoren je granični prijelaz GP Goričan." :papa:

Jest niewiele osób, które tak biegle władają tyloma językami jak kolega, mają tak wysokie IQ, :papa: a na dodatek też nie wiedzą o tylu portalach i dlatego korzystamy z tego forum. Wiem, że jest tłumacz google itp. itd. No no. Zazdroszczę i pozdrawiam. Nie ukrywam, że też otrzymaliśmy cenne wskazówki :D
nowy_nh
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy_nh » 27.07.2019 11:40

joker666 napisał(a):Drodzy Cromaniacy ;)

Rzucilibyście z łaski swojej okiem na moją trasę:
https://goo.gl/maps/HGXpBcQtd61WziY6A

Wydaje mi się, że nie ma co zmieniać, jeżeli macie jakieś wskazówki - z miłą chęcią je odczytam ;)

Do zobaczenia w CRO!

Daj znać jak trasa :) ja 18 sierpnia wyjeżdżam z Krakowa i mniej więcej o podobnej trasie myślałem. Chyba, że ktoś bardziej doświadczony w podróżach do Chorwacji podzieli się lepszą opcją ;)

Pozdrawiam
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 27.07.2019 12:11

nowy_nh napisał(a):

Wydaje mi się, że nie ma co zmieniać, jeżeli macie jakieś wskazówki - z miłą chęcią je odczytam ;)

Do zobaczenia w CRO!

Daj znać jak trasa :) ja 18 sierpnia wyjeżdżam z Krakowa i mniej więcej o podobnej trasie myślałem. Chyba, że ktoś bardziej doświadczony w podróżach do Chorwacji podzieli się lepszą opcją ;)

Pozdrawiam

Trasa najlepsza oprócz odcinka w Pl. Nawkur... się zdrowo między Tychami a BB. Ja 3 tyg temu jechałem ten odcinek 2 godziny prawie. Od granicy trasa piękna i płynna jazda.
agulus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agulus » 27.07.2019 13:01

Do zobaczenia w CRO!

Pan z Ostrowa Wielkopolskiego jedzie prawda? My też :oczko_usmiech: I też do Breli Tylko, że w połowie sierpnia Poproszę o wrażenia z trasy :mrgreen:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 27.07.2019 13:11

agulus napisał(a):

Do zobaczenia w CRO!

Pan z Ostrowa Wielkopolskiego jedzie prawda? My też :oczko_usmiech: I też do Breli Tylko, że w połowie sierpnia Poproszę o wrażenia z trasy :mrgreen:

Też jadę taką trasą. Po drodze obiad w Csorna i nocleg w Lenti.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 217
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone