Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 08.07.2019 07:49

BraveSirRobin napisał(a):A co działo się na tym odcinku, że tak długo przejazd zajął? Jechałem tą trasą do Cro (była sobota) i nie zauważyłem jakiś robót drogowych. Będę wracał w czwartek i tak samo planowałem jechać.
Pozdrawiam

Nie wiem jak w nocy i weekendy, ale w tygodniu w godzinach szczytu radzę mijać odcinek BB - Katowice.
Sporo robót związanych z montażem ekranów, czyli zwężka do jednego pasa + budowa węzła "Giszowiec" przed Katowicami.
W godzinach szczytu radziłbym jechać na Cieszyn - Żory i A1, mniej więcej tak https://goo.gl/maps/EReNPnKK6QjKCwrg7
Ps. W ostatni czwartek jechałem z BB do Katowic, wyjazd z BB ok godz.10. w moim kierunku korków nie było, w przeciwnym już tak. :papa:
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 08.07.2019 08:20

dids76 napisał(a):
BraveSirRobin napisał(a):A co działo się na tym odcinku, że tak długo przejazd zajął? Jechałem tą trasą do Cro (była sobota) i nie zauważyłem jakiś robót drogowych. Będę wracał w czwartek i tak samo planowałem jechać.
Pozdrawiam

Nie wiem jak w nocy i weekendy, ale w tygodniu w godzinach szczytu radzę mijać odcinek BB - Katowice.
Sporo robót związanych z montażem ekranów, czyli zwężka do jednego pasa + budowa węzła "Giszowiec" przed Katowicami.
W godzinach szczytu radziłbym jechać na Cieszyn - Żory i A1, mniej więcej tak https://goo.gl/maps/EReNPnKK6QjKCwrg7
Ps. W ostatni czwartek jechałem z BB do Katowic, wyjazd z BB ok godz.10. w moim kierunku korków nie było, w przeciwnym już tak. :papa:

A dodatkowo jeżeli jest korek w Cadcy to najlepiej go ominąć w ten sposób:
https://www.google.pl/maps/dir/49.36765 ... !3e0?hl=pl
lub
Czasowo wychodzi podobnie z tym że w pierwszym wariancie jest trochę gorsza nawierzchnia na odcinku Istebna-Kubalonka.
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 08.07.2019 08:22

Dids76, a znasz jakiś objazd od strony Częstochowy do Zwardonia, tam będę miał nocleg w drodze na południe Europy. Niestety będę jechał w ten piątek i to mogą być niestety godziny popołudniowe.
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 08.07.2019 08:41

wielbiciel napisał(a):A dodatkowo jeżeli jest korek w Cadcy to najlepiej go ominąć w ten sposób:
lub
Czasowo wychodzi podobnie z tym że w pierwszym wariancie jest trochę gorsza nawierzchnia na odcinku Istebna-Kubalonka.

Wujek google pokazuje teraz, że wskazaną przez Ciebie trasą przejedziemy od granicy przez Oszczadnice do E75 w jakieś 25 min.
Natomiast trasą D3 i dalej E75 1 godz. 8O
Także objazd tymi "zadopiami" może się okazać rozsądny, jednak chyba trzeba na bieżąco śledzić sytuację na drogach.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 08.07.2019 09:25

19Gumis20 napisał(a):
wielbiciel napisał(a):A dodatkowo jeżeli jest korek w Cadcy to najlepiej go ominąć w ten sposób:
lub

Wujek google pokazuje teraz, że wskazaną przez Ciebie trasą przejedziemy od granicy przez Oszczadnice do E75 w jakieś 25 min.
Natomiast trasą D3 i dalej E75 1 godz. 8O
Także objazd tymi "zadopiami" może się okazać rozsądny, jednak chyba trzeba na bieżąco śledzić sytuację na drogach.

Droga nr.11 jest jedną z głównych tras i zawsze mocno obciążoną nawet w spokojne dni wolne. Teraz dodatkowo są prowadzone prace budowlane przy budowie obwodnicy, więc jeszcze bardziej zatyka się ta mała miejscowość jaką jest Cadca.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 08.07.2019 09:30

wielbiciel napisał(a):Droga nr.11 jest jedną z głównych tras i zawsze mocno obciążoną nawet w spokojne dni wolne. Teraz dodatkowo są prowadzone prace budowlane przy budowie obwodnicy, więc jeszcze bardziej zatyka się ta mała miejscowość jaką jest Cadca.

Dlatego jak na razie nie kupiłem winiet i cały czas się zastanawiam nad "Twoją trasą" :wink:
Chcę pierwszy raz jechać przez Słowację i Węgry żeby mieć porównanie, ale obserwując to co dzieje się przed Čadcą mam coraz większe obawy. :roll:
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 08.07.2019 09:36

dids76 napisał(a):Chcę pierwszy raz jechać przez Słowację i Węgry żeby mieć porównanie ...

Też planuję w tym roku spróbować tak jechać. Zawsze standardowo CZ-AUS-SLO(autostrada). Tylko, że jadę na noc, to mam nadzieję, ze korki są mniejsze (do tej pory na poprzedniej trasie to się sprawdzało) ...

pozdrawiam, Michał
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 08.07.2019 09:43

W zeszłym roku jechałem A1 od węzła Bełk (mam do niego jakieś 8 km) później Czechy, Słowacja, Węgry itd. jakoś ta droga mi się strasznie dłużyła.
W tym roku jadę już na Zwardoń itd, od 2010r tak jeżdżę i dla mnie takie urozmaicenie trasy jest ok, taka odskocznia niż tylko autostrada i dwu pas, ale każdy lubi co innego.
jurekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekg » 08.07.2019 10:18

Witam!!!
22 lipca 2019 r. ok.3 nad ranem wyruszam do Chorwacji trasą z Zamościa przez Barwinek, Preszów, Koszyce, M30 przez Miszkolc, M3 kierunek Budapeszt do M7. Widzę na google maps, że na obwodnicy M0 Budapesztu od skrzyżowania M5 do M7 są remonty i korki (będę tam ok. 12 godziny). Czy lepiej jechać przez centrum Budapesztu?
Pozdrawiam JurekG.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 08.07.2019 10:26

jurekg napisał(a):Witam!!!
22 lipca 2019 r. ok.3 nad ranem wyruszam do Chorwacji trasą z Zamościa przez Barwinek, Preszów, Koszyce, M30 przez Miszkolc, M3 kierunek Budapeszt do M7. Widzę na google maps, że na obwodnicy M0 Budapesztu od skrzyżowania M5 do M7 są remonty i korki (będę tam ok. 12 godziny). Czy lepiej jechać przez centrum Budapesztu?
Pozdrawiam JurekG.

Zawsze jeździmy przez centrum - trasa bardzo przyjemna i można przez okno popatrzeć na piękne miasto. Obwodnicą na kilkanaście przejazdów jechaliśmy raz - korki, tłok. Nigdy więcej :wink:
LUKI40
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKI40 » 08.07.2019 10:42

beatabm napisał(a):
jurekg napisał(a):Witam!!!
Pozdrawiam JurekG.

Zawsze jeździmy przez centrum - trasa bardzo przyjemna i można przez okno popatrzeć na piękne miasto. Obwodnicą na kilkanaście przejazdów jechaliśmy raz - korki, tłok. Nigdy więcej :wink:

W czerwcu w jedną i drugą stronę jechałem przez centrum teraz w lipcu napewno też wybiorę ta drogę.. Szybko bez dużych korków i tak jak kolega wyżej pisał ładne widoki za oknem.... W poprzednich latach jeździłem obwodnica i zawsze napotkałem tam na jakieś utrudnienia
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 08.07.2019 10:44

LUKI40 napisał(a):W czerwcu w jedną i drugą stronę jechałem przez centrum teraz w lipcu napewno też wybiorę ta drogę.. Szybko bez dużych korków i tak jak kolega wyżej pisał ładne widoki za oknem.... W poprzednich latach jeździłem obwodnica i zawsze napotkałem tam na jakieś utrudnienia

Koleżanka :smo:
LUKI40
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKI40 » 08.07.2019 10:47

beatabm napisał(a):
LUKI40 napisał(a):W czerwcu w jedną i drugą stronę jechałem przez centrum teraz w lipcu napewno też wybiorę ta drogę.. Szybko bez dużych korków i tak jak kolega wyżej pisał ładne widoki za oknem.... W poprzednich latach jeździłem obwodnica i zawsze napotkałem tam na jakieś utrudnienia

Koleżanka :smo:

Bardzo przepraszam :) :oops:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 08.07.2019 10:51

LUKI40 napisał(a): Bardzo przepraszam :) :oops:

Nie ma za co :smo:
Toman
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Toman » 08.07.2019 11:04

wielbiciel napisał(a):
dids76 napisał(a):
Pozdrawiam

A dodatkowo jeżeli jest korek w Cadcy to najlepiej go ominąć w ten sposób:
lub

Wariant nr.1 niekoniecznie polecam. Na odcinku Ustroń-Wisła są prowadzone prace remontowe, także ruch wahadłowy jednym pasem na kilku odcinkach. W godzinach szczytu mocno się korkuje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 208
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone