ot, mniej więcej:
http://www.fuel-prices-europe.info/
marrcin napisał(a):Gdzie najkorzystniej tankować jadąc przez Słowację - Węgry do Chorwacji ?
janniko napisał(a):Polecam trasę z Krakowa do Zadaru dla ceniących sobie WYGODĘ JAZDY przez:
Kraków - Cieszyn - Żylina - Bratysława - Budapeszt M1 - na MO wbijamy się w M7 - Leteney i dalej autostradą gdzie tam kto sobie jedzie.
-
Stanowczo odradzam wyznaczoną przez Żypeesa "najdogodniejszą trasę" z Goyr do Leteney przez madziarskie krzaki i bezdroża, przez jakieś Szambosrambo, Sarvary, Kutasy itp., bo się tamtędy paskudnie jedzie (a jechaliśmy w niedzielę). Owszem z powrotem jadąc przez M7 do M0 i dalej M1 (czyli Budapeszt) nadrobiliśmy 140 km, ale czas przejazdu przez "najdogodniejszą" trasę żypeesową, a trasą przez autostrady M1-M0-M7 był taki sam!!! A o ile wygodniejsza i spokojniejsza trasa! Zdecydowanie polecam.
-
Wracając, widzieliśmy jak za Cadca część autek ze ślunską rejestracją pojechało na S1 (przez Żywiec), ale nie byliśmy pewni czy aby na pewno już cała jest przejezdna i pojechaliśmy znów przez Cieszyn. Gdyby jechać przez S1 byłoby jeszcze fajniej.
Może ktoś wie, czy odcinek S1 z Cadca do Bielska jest już cały przejezdny?
-
pozdro
PS
Chorwacja jest k...sko droga (np. w porównaniu do Grecji), a standard o wiele słabszy i co gorsza obsługa delikatnie mówiąc taka sobie, ale to na inny wątek.
robertms napisał(a):marrcin napisał(a):Gdzie najkorzystniej tankować jadąc przez Słowację - Węgry do Chorwacji ?
Np. w Lenti, tuz przed granica HR.
Ceny w zeszlym roku "normalne".
Pivko napisał(a):Niestety w Lenti w nocy nie czynne. Mimo że na stronie jest info ze w wakacje całodobowo
Pivko napisał(a):robertms napisał(a):marrcin napisał(a):Gdzie najkorzystniej tankować jadąc przez Słowację - Węgry do Chorwacji ?
Np. w Lenti, tuz przed granica HR.
Ceny w zeszlym roku "normalne".
Niestety w Lenti w nocy nie czynne. Mimo że na stronie jest info ze w wakacje całodobowo
max21 napisał(a):Pivko napisał(a):Niestety w Lenti w nocy nie czynne. Mimo że na stronie jest info ze w wakacje całodobowo
Dzięki za info bo ja też sprawdzałem tą stację i pokazywało mi że jest całodobowa
Ja tankuję w Szombathely na MOL https://www.google.com/maps/@47.2422876 ... 312!8i6656 albo w Redics https://www.google.com/maps/@46.6154821 ... 312!8i6656
Pivko napisał(a):Odcinek BB - Tychy zajął mi 1,5 godziny. Ogólnie jazda w Pl to masakra. Od Zwardonia do Częstochowy jechałem prawie 5 godzin (raptem niecałe 200 km)
BraveSirRobin napisał(a):Pivko napisał(a):Odcinek BB - Tychy zajął mi 1,5 godziny. Ogólnie jazda w Pl to masakra. Od Zwardonia do Częstochowy jechałem prawie 5 godzin (raptem niecałe 200 km)
A co działo się na tym odcinku, że tak długo przejazd zajął? Jechałem tą trasą do Cro (była sobota) i nie zauważyłem jakiś robót drogowych. Będę wracał w czwartek i tak samo planowałem jechać.
Pozdrawiam
BraveSirRobin napisał(a):Pivko napisał(a):Odcinek BB - Tychy zajął mi 1,5 godziny. Ogólnie jazda w Pl to masakra. Od Zwardonia do Częstochowy jechałem prawie 5 godzin (raptem niecałe 200 km)
A co działo się na tym odcinku, że tak długo przejazd zajął? Jechałem tą trasą do Cro (była sobota) i nie zauważyłem jakiś robót drogowych. Będę wracał w czwartek i tak samo planowałem jechać.
Pozdrawiam
ryszard22 napisał(a):BraveSirRobin napisał(a):Pivko napisał(a):Odcinek BB - Tychy zajął mi 1,5 godziny. Ogólnie jazda w Pl to masakra. Od Zwardonia do Częstochowy jechałem prawie 5 godzin (raptem niecałe 200 km)
Pozdrawiam
Ja też wracam w czwartek tą trasą
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi