Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 26.06.2019 12:03

Czy na Słowacji są kamery na drogach? Jest gdzieś podgląd?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2019 12:36

toomas napisał(a):Czy na Słowacji są kamery na drogach? Jest gdzieś podgląd?

Generalnie to trochę z tym słabo. Inne linki warte obserwacji:

https://www.ndsas.sk/sluzby/dopravne-informacie
http://www.zjazdnost.sk/map/view.html
agulus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agulus » 26.06.2019 13:08

kmusial napisał(a):Ja tą trasę zmodyfikuję jeszcze inaczej, nie będę się pchał przez BB i Zwardoń, tylko pojadę A4 i A1, później przez Czechy i dopiero przed Brnem odbiję na Bratysławę. Nadłożę ok 30 km, ale zyskam ok 50 minut.
Krzysiek

O to jedziemy podobnie A1 później na Czechy i dalej Słowacja Węgry Niby możemy jechać przez A4 natomiast czasowo nie zyskamy na tym także 11 do A1
niedziowiedz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) niedziowiedz » 26.06.2019 17:10

Cześć,

Śledzę to forum i jestem zaskoczony, że jest tak dużo aktywnych użytkowników. Bardzo dziękuję Wam za to, że podsuwacie mapy - już poprowadzone w Google, znacznie to ułatwia planowanie podróży i wiem, że głównie na tym forum będę opierać się przy planowaniu trasy.

Mam do Was jedno pytanie - chciałem jechać przez Słowację i Węgry, ale w stronę półwyspu Istria (Poreć). Podpowiedzcie mi czy z ekonomicznego punktu widzenia opłaca się jechać taki kawał przez Chorwację (drogie autostrady) czy mimo wszystko decydować się na podróż przez Słowenię (jeszcze droższe winiety?), Austrię i Czechy. Jadę z centrum - Łodzi :)

Niestety nie mogę wrzucić mapy, bo jest zakaz umieszczania linków? No cóż... :)

Dzięki Wam raz jeszcze!
Ostatnio edytowano 26.06.2019 17:19 przez niedziowiedz, łącznie edytowano 1 raz
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.06.2019 17:17

niedziowiedz napisał(a):Cześć,

Śledzę to forum i jestem zaskoczony, że jest tak dużo aktywnych użytkowników. Bardzo dziękuję Wam za to, że podsuwacie mapy - już poprowadzone w Google, znacznie to ułatwia planowanie podróży i wiem, że głównie na tym forum będę opierać się przy planowaniu trasy.

Mam do Was jedno pytanie - chciałem jechać przez Słowację i Węgry, ale w stronę półwyspu Istria (Poreć). Podpowiedzcie mi czy z ekonomicznego punktu widzenia opłaca się jechać taki kawał przez Chorwację (drogie autostrady) czy mimo wszystko decydować się na podróż przez Słowenię (jeszcze droższe winiety?), Austrię i Czechy. Jadę z centrum - Łodzi :)

Dzięki Wam raz jeszcze!

Czy aby nie odpowiedziałeś sobie sam ? :mrgreen: Z ekonomicznego punktu widzenia nie opłaca się jechać do Cro :papa:
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 26.06.2019 17:45

niedziowiedz napisał(a):Mam do Was jedno pytanie - chciałem jechać przez Słowację i Węgry, ale w stronę półwyspu Istria (Poreć).

Możesz połączyć obie trasy:
klik
Kolega pavlo26 liczył koszty jazdy na Istrię:
pavlo26 napisał(a):Trasę przez od Węgier przez Chorwację też rozważałem ale po obliczeniu na stronie chorwackiej opłat wyszło 150 zł w jedną stronę a winietę słoweńską mam na 30 dni za 30 euro
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 26.06.2019 18:59

bluesman napisał(a):

Dzięki Wam raz jeszcze!

Czy aby nie odpowiedziałeś sobie sam ? :mrgreen: Z ekonomicznego punktu widzenia nie opłaca się jechać do Cro :papa:

@bluesman błysnał jak zwykle... Chyba się z romualdem ścigacie w ilości bezsensownych postów. Zastanawiam się czy jakiś admin jest w stanie tych "władców forum" utemperować?
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 26.06.2019 19:13

Pivko napisał(a):@bluesman błysnał jak zwykle... Chyba się z romualdem ścigacie w ilości bezsensownych postów. Zastanawiam się czy jakiś admin jest w stanie tych "władców forum" utemperować?
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 26.06.2019 19:18

Pivko napisał(a):
bluesman napisał(a):

Dzięki Wam raz jeszcze!

@bluesman błysnał jak zwykle... Chyba się z romualdem ścigacie w ilości bezsensownych postów. Zastanawiam się czy jakiś admin jest w stanie tych "władców forum" utemperować?

Podpinam się, bo trochę tego za dużo.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.06.2019 19:23

Dzięki Wam raz jeszcze!

Cześć. :papa:
Przeczytaj ten wątek >>> na-istrie-kvarner-autostradami-w-slowenii-czy-w-chorwacji-t46143-210.html
I decyzja wybranej trasy należy do Ciebie.
magulon
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magulon » 26.06.2019 20:31

Hej

Ale czy przejscie Letenye-Goričan nie bedzie zamkniete do końca lipca ze wzgledu na roboty?

pozdro
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 26.06.2019 20:39

magulon napisał(a):Hej

Ale czy przejscie Letenye-Goričan nie bedzie zamkniete do końca lipca ze wzgledu na roboty?

pozdro

Stare jest zamknięte. Autostradowe otwarte. W poniedziałek rano otworzyłem szybę na 30 sek i do auta wpadło chyba z 20 komarów. Nie wiem jak oni tam pracują
petitto
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) petitto » 26.06.2019 21:39

Witajcie, jedziemy z rodzinką w lipcu na CRO do Zatonu z międzylądowaniem w Nyiregyhazie na nocleg i zwiedzanie ZOO. Trasę obieramy na przejście Sátoraljaújhely omijając płatne odcinki na Słowacji. Na następny dzień ruszamy już najszybszą (płatną) drogą na Zaton.
Problem natomiast mam z drogą powrotną. Jeśli już zaoszczędziłem na tej winietce na Słowacji to czy mogę także nie wykupywać jej wracając. Zaznaczam, że wracamy na raz nocą z piątku na sobotę. Czy droga nr 17 od przejścia Tornyosnémeti/Milhost do Koszyc jest płatna? Google po wybraniu opcji unikania opłat usilnie ją omija prowadząc do Koszyc przez przejście w Buzica. Jaką drogę polecacie najszybszą do Gorlic z pominięciem płatnych odcinków na Słowacji?
P.S. Linków do tras na goo nie podaję bo nie mogę jako świeżynka na forum.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.06.2019 22:00

petitto napisał(a):Czy droga nr 17 od przejścia Tornyosnémeti/Milhost do Koszyc jest płatna?

Droga nr 17 jest bezpłatna.

https://www.google.com/maps/dir/Gorlice ... m1!1b1!3e0

Odcinek autostrady Preszów - Koszyce omija się równoległą drogą nr 20.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 26.06.2019 22:28

Dzięki Wam raz jeszcze!

Jak na Istrię to tylko Cz,A,SLO do km 305 na Ćmi Kal-Buzet-Poreć.
Ale to inny wątek.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 202
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone