napisał(a) Arias » 17.04.2019 23:53
Hej!
Stoję przed wyborem (pewnie nie tylko ja
) optymalnej trasy do Breli. W tym roku wyjażdzamy 1 czerwca (rano) i zależy mi na tym żeby było jak najszybciej, niekoniecznie najtaniej ponieważ jedziemy z 1,5 rocznym synkiem i z żoną w 4 miesiącu ciąży
. Nocleg planuję po około 1000 km i się właśnie zastanawiam jak jechać.
Ostatnio w 2016 roku jechalismy właśnie przez Słowację/Węgry trasą mniej więcej taką jak duzo osób poleca:
https://goo.gl/maps/3NaZQKhKPsvhMP199Było ok choć powrót przez Węgry przypadł nam w nocy i w desczu więc nie jechało się super. Ale korków nie było, a na tym mi najbardziej zależało. Teraz nie możemy jechać na raz więc zaplanowałem najdłuższy odcinek pierwszego dnia czyli chciałbym zrobić 2/3 trasy, możliwie jak najszybciej więc preferuję autostrady.
Co polecacie? To będzie sobota 1 czerwca więc ruch powinien być raczej normalny. Jest sens kombinować przez Słowację/Węgry czy lepiej jechać zgodnie z mapami google czyli Czechy/Austria/Słowenia?
Jeszcze nie wiem gdzie zarezerwujemy nocleg (bo nie wiem którędy jechać
), wstepnie myślałem o okolicach Grazu (Oekotel) ale rozważam też opcję z okolicami Balatonu (żeby coś jeszcze mieć z tego dnia - zakładam, że najpóźniej około 16.00-17.00 będziemy w miejscu noclegu).
Pozdrawiam