MacMak napisał(a):Witam
Jestem nowym uzytkownikiem forum i mam do was pytanie.
Wyjeżdżam we wtorek z Wrocławia do Makarskiej , chce jechać trasa przez Treczyn - Trnawe - Bratysławe , i teraz zaczyna sie pytanie czy lepiej jechać do Budapesztu autostrada a potem dalej na Nagykanizsa . Jest to trasa na około, ale trochę boje sie jechać na Szombathely ponieważ gdy jechałem tamtędy rok temu do było bardzo dużo zwierzyny na drogach.
strychoo napisał(a):szaki17 napisał(a):strychoo napisał(a):Witam Ponownie,
Forumowicze mam pytanie odnośnie przejazdu .
Jaka wersja dla Was jest bardzie optymalna :
1. Przekroczenie granicy w Letenyie (od Szobathely )
2. Przekroczenie granicy w Słowenii (Mursko Sredisce )
Wyjeżdzamy w piątek z okolic Bielska Białej ok 20.00
Wyczytuje by w Lućko być przed 6.00 by nie trafić na większe problemy z ruchem.
Ten fragment w Słowenii nie jast aby płatny ? - na Słowację i Wegry winiety już mamy
Będe zobowiązany za podpwoiedź , która trasa lepsza .
\Dziękuje
Jeśli nie nocujesz po drodze, to opcja 2 lepsza, w nocy będzie całkowicie pusto.
Faktycznie trasę zaplanuj tak aby być w Lucko przed 6 rano.
Słowenię przejedziesz bez winiety, ale tylko w sposób, ważne aby na pierwszym rondzie wjechać na bezpłatną drogę.
Bardzo dziękuje,
Wyczytałęm właśnie żeby nie wepchac się na płatną trzeba na rondzie za granicą wjechać w lewo przez miasteczko.
O to mi chodziło - bardzo dziękuje
Nie omieszkam zrecenzować trasy w możliwie najbliższym czasie
Dzięki jeszcze raz
zag napisał(a):" Bo przez Koszyce i Budapeszt to chyba straszne rudery drogowe..."
Chyba dawno tamtędy nie jechałeś, a z Rzeszowa to którędy chcesz jechać?
Barty napisał(a):zag napisał(a):" Bo przez Koszyce i Budapeszt to chyba straszne rudery drogowe..."
Chyba dawno tamtędy nie jechałeś, a z Rzeszowa to którędy chcesz jechać?
Myslałem klasycznie przez Kato, Brno, Wiedeń, Maribor - najszybsza trasa z Rzeszowa wg Google i Viamichelin.
Ewent. Kraków Zilina, Bratyslawa, Gyor - tez ciekawa....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi