Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 10.08.2018 11:54

Korki zależą od dnia kiedy jedziesz i godziny. My jechaliśmy w niedzielę do Chorwacji na przejściu starym byliśmy po pierwszej w nocy a więc już poniedziałek i był jeden samochód. Wracaliśmy w sobotę na nowym przejściu byliśmy przed 10 rano i do granicy było jakieś 10 samochodów.
kecram
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kecram » 10.08.2018 12:33

Przejazd w godzinach popołudniowych. A jaką trasą jechałeś / wracałeś przez Węgry?
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 10.08.2018 12:57

W obie strony jechałem przez Węgry. Powiem szczerze że za bardzo nie planuję trasy jadąc na wakacje. Droga wyglądała mniej więcej tak: Zwardoń-Bratysława-Gyor-Szombathley-Letenye W drodze powrotnej zamiast Szombathley jechaliśmy przez Zalaegerszeg czyli drogą 74. A czemu tak ? Bo tak prowadziła nawigacja maps.google.pl
kecram
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kecram » 10.08.2018 14:50

No ok ale jak jechałeś z powrotem 74 to przez Sarvar? Jak jechałeś to właśnie 86 do Lendavy bo ona nie prowadzi bezpośrednio Letenye. Dobrze rozumiem?
MacMak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MacMak » 10.08.2018 15:18

Witam
Jestem nowym uzytkownikiem forum i mam do was pytanie.
Wyjeżdżam we wtorek z Wrocławia do Makarskiej , chce jechać trasa przez Treczyn - Trnawe - Bratysławe , i teraz zaczyna sie pytanie czy lepiej jechać do Budapesztu autostrada a potem dalej na Nagykanizsa . Jest to trasa na około, ale trochę boje sie jechać na Szombathely ponieważ gdy jechałem tamtędy rok temu do było bardzo dużo zwierzyny na drogach. Oraz jak dostać się najlepiej z Wrocławia do Treczyna ponieważ jest wiele opcji a nie chce sie pogubić tam .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2018 15:33

MacMak napisał(a):Witam
Jestem nowym uzytkownikiem forum i mam do was pytanie.
Wyjeżdżam we wtorek z Wrocławia do Makarskiej , chce jechać trasa przez Treczyn - Trnawe - Bratysławe , i teraz zaczyna sie pytanie czy lepiej jechać do Budapesztu autostrada a potem dalej na Nagykanizsa . Jest to trasa na około, ale trochę boje sie jechać na Szombathely ponieważ gdy jechałem tamtędy rok temu do było bardzo dużo zwierzyny na drogach.

Jest nowa płatna droga ekspresowa 86.
Nie powinno być na niej dużo zwierzyny,
kminek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kminek » 10.08.2018 16:03

Jestem w Rogoznicy. Jechałem: Zwardoń- Bratyslawa- Gyor- Shombatheley - Nagakanisza- Letenye (Nowe przejście).

Powiem tak : rewelacja. Z południowej Polski to najlepsza trasa. Co więcej uważam że w Polsce wszystkie drogi w Małopolsce to były najgorsze odcinki z całej trasy. Dziury dziury dziury. Od granicy z SK już dobra droga. O winietach kupowanych online już nawet nie wspominam.

Zwezka była jedną przed Zwardoniem A druga po przejściu granicy SK-HU.
Korek na 15 min tylko na przejściu Letenye.

Polecam.
Barty
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barty » 10.08.2018 19:45

Myślisz, że z Rzeszowa też to dobra droga ? Bo przez Koszyce i Budapeszt to chyba straszne rudery drogowe...
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 10.08.2018 21:06

też dobra ale dołożysz 100 km
zag
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zag » 10.08.2018 22:48

" Bo przez Koszyce i Budapeszt to chyba straszne rudery drogowe..."
Chyba dawno tamtędy nie jechałeś, a z Rzeszowa to którędy chcesz jechać?
strychoo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) strychoo » 11.08.2018 05:23

strychoo napisał(a):
szaki17 napisał(a):
strychoo napisał(a):Witam Ponownie,
Forumowicze mam pytanie odnośnie przejazdu .
Jaka wersja dla Was jest bardzie optymalna :
1. Przekroczenie granicy w Letenyie (od Szobathely )
2. Przekroczenie granicy w Słowenii (Mursko Sredisce )
Wyjeżdzamy w piątek z okolic Bielska Białej ok 20.00

Wyczytuje by w Lućko być przed 6.00 by nie trafić na większe problemy z ruchem.

Ten fragment w Słowenii nie jast aby płatny ? - na Słowację i Wegry winiety już mamy

Będe zobowiązany za podpwoiedź , która trasa lepsza .
\Dziękuje

Jeśli nie nocujesz po drodze, to opcja 2 lepsza, w nocy będzie całkowicie pusto.
Faktycznie trasę zaplanuj tak aby być w Lucko przed 6 rano.
Słowenię przejedziesz bez winiety, ale tylko w sposób, ważne aby na pierwszym rondzie wjechać na bezpłatną drogę.

Bardzo dziękuje,
Wyczytałęm właśnie żeby nie wepchac się na płatną trzeba na rondzie za granicą wjechać w lewo przez miasteczko.
O to mi chodziło - bardzo dziękuje :)

Nie omieszkam zrecenzować trasy w możliwie najbliższym czasie :)

Dzięki jeszcze raz

Podsumowując :
Trasa przebiegła bez problemów , granica w Mursko pusta ( ok 4.00 rano w sobotę ) .
Przez Węgry przepłynąłem płynnie .
Na bramkach w Lucko byłem o 5 z minutami - poszło expresowo .
Za Lucko dwie kolizje z udziałem polskich samochodów , co spowolniło nas o około 40 minut .
Ruch na autostradzie za bramkami spory , ale im dalej w głąb kraju tym lużniej.

Na powrocie zjechałem na bramki w Lucko , na których płaci się tylko kartą ( ONLY CARD ) i zaoszczedziłem conajmniej 1.5 godziny . Przejazd zajął mi 4 minuty .
Wracałem w poniedziałek i na bramkach byłem ok 13.00.
Barty
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barty » 11.08.2018 05:39

zag napisał(a):" Bo przez Koszyce i Budapeszt to chyba straszne rudery drogowe..."

Myslałem klasycznie przez Kato, Brno, Wiedeń, Maribor - najszybsza trasa z Rzeszowa wg Google i Viamichelin.
Ewent. Kraków Zilina, Bratyslawa, Gyor - tez ciekawa....
Ruch1920
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ruch1920 » 11.08.2018 06:45

Witam.Stacja benzynowa przy rondzie w Lenti dzisiaj o 3 w nocy była zamknięta tak więc nie jest w sezonie otwarta 24h.
kamikaze70
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamikaze70 » 11.08.2018 14:22

Witam,

Wczoraj wieczór zauważyłem że GM podaje zamknięcie trasy za Czadcą w 4 miejscach (11 / E75). Ten stan jest nadal utrzymany.
Czy Ktoś z podróżujących może to zweryfikować? Lub ma jakieś informacje. Wczoraj przechodziły w tym rejonie intensywne opady. Czy to ma coś z tym wspólnego? W piątek wieczorem ruszamy na CRO i wolałbym tamtą trasę, niż opłotki przez Oszczadnicę.

Pozdrawiam
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 11.08.2018 14:33

Barty napisał(a):
zag napisał(a):" Bo przez Koszyce i Budapeszt to chyba straszne rudery drogowe..."

Myslałem klasycznie przez Kato, Brno, Wiedeń, Maribor - najszybsza trasa z Rzeszowa wg Google i Viamichelin.
Ewent. Kraków Zilina, Bratyslawa, Gyor - tez ciekawa....

Nawet nie myśl o tym żeby z Rzeszowa pakować się tą drogą :roll: :roll: :roll:
W czasie remontów w Słowacji jeżdziłam przez Wiedeń - masakra. Na szczescie to juz przeszłość, w tym roku było juz klasycznie - Budapeszt - szybciej, bez korków, pusta droga
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 150
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone