Podwys napisał(a):Witam,
Proszę o weryfikacje i jakieś uwagi:
Wyjazd jutro 17-18 z Serocka, granicę przekraczamy w Zwadroniu, dalej Żylina, Bratysława, Gyor, Zalaegerszeg, Letenye i dalej E65 aż do samej Baska Voda. Oczywiście winieta na Słowację i Węgry. Proszę o podpowiedź gdzie tankować, gdzie i na co uważać na drodze. Myślę, że uda się bez korków.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
truedomel napisał(a):Czy winiety na Slo i Hun kupowane przez internet, tak samo jak w przypadku austriackiej muszę dokonać zakupu 18 dni przed wyjazdem? Po zakupie przychodzą pocztą czy tak jak austriacka, są w pełni online,tzn dane mojego auta trafiają do bazy danych i nie muszę niczego naklejać?
truedomel napisał(a):Czy winiety na Slo i Hun kupowane przez internet, tak samo jak w przypadku austriackiej muszę dokonać zakupu 18 dni przed wyjazdem?
xxxkamilxxx18 napisał(a):maniek21 napisał(a):xxxkamilxxx18 napisał(a):Cześć wszystkim
Właśnie wróciłem z Chorwacji, trasa Częstochowa- Makarska.
Tak jak pisałem w moich wcześniejszych postach, wybrałem trasę przez Słowację oraz Węgry (czego nie żałuję).
Dodatkowo winiety:
1. Słowacja- 10 EURO = 43,62 zł
2. Węgry - 2975 Ft = 40,19 zł
Tak jak pisałem wcześniej, wszystko płacone przez Revolut.
Marsallah napisał(a):Woly72 napisał(a):myślałem że już mandat a tu skończyło się na lufcie w urządzonko.
Na czym
Kontrole na Węgrzech? Hmm, odcinek Kormend-Redics jechałem tylko do zjazdu na Lenti, policji tam nie spotkałem.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi