wielbiciel napisał(a):
Nie do końca masz rację ponieważ np.na odcinku Karlovac-zjazd Pirovac (na Murter,Vodice) jazda starą jedynką i innymi krajówkami opóźnia w stosunku do jazdy autostradą ok.30-40 min w normalnych warunkach, ale jak jest duży ruch na autostradzie czy powieje wiatr za tunelem Sveti Rok to jazda tym boczkiem jest dużo szybsza i przyjemniejsza niż autostradą. Jest tu kilku co tak jeździ starą jedynką i nie koniecznie kasa jest tego powodem.
zawsze jeździłem w tygodniu w tym roku musze jechać w piątek po południu - Chorwacja nad ranem (po malej dwugodzinnej drzemce. Bardzo obawiam się korków i ruchu na autostradzie w sobotę od rana. Przed chwilką po przeczytaniu tego powyżej wpadł mi do głowy pomysł tylko nie wiem czy dobry. Chodzi mi o to czy by w Chorwacji nie jechać starą jedynką z ominięciem autostrad. Z tego co pisze wielbiciel nie byłoby dłużej a być może krócej a i pare złotych by w kieszeni pozostało. Będę jechał z Węgier (stara 86) Słowenia z ominięciem więc granica W Mursko. I co dalej? Jeśli z ominięciem autostrad to od początku czy dopiero od Karlovac? Czy w ogóle ktoś\ tak się jeździ? Jeśli ktoś tak jeździ moglibyście wrzucić swoje trasy? jak to ogóle wygląda - jak się jedzie po Cro starą trasą? Jakieś serpentyny, góry czy w miarę płasko jak autostradą tylko krajówką? Chce dojechać w okolice Omisia i stamdtąd sukcesywnie szukać jakiejś miejscówki. Bardzo proszę o pomoc bo pojutrze trza jechać i musze coś postanowić
pozdrawiam