Dziś o 9 rano spojrzałem na kamerki w Lućko.
Był bardzo duży tłok na bramkach.
Teraz też jest niezły sajgon na bramkach.
Marsallah napisał(a):marcinano napisał(a):Czy lepiej jechać w niedziele rano czy w sobotę rano ?
Lepiej jechać niedziela/poniedziałek.
marcinano napisał(a):na Chorwacji odcinki omijające autostrady wyznaczyłem w celu urozmaicenia jazdy, chęcią zaoszczędzenia trochę $$,
pozdrawiam i dziękuje za wszelkie uwagi.
makono napisał(a):marcinano napisał(a):na Chorwacji odcinki omijające autostrady wyznaczyłem w celu urozmaicenia jazdy, chęcią zaoszczędzenia trochę $$,
pozdrawiam i dziękuje za wszelkie uwagi.
W Chorwacji, a nie na Chorwacji to jedno.
Drugie to nie wiem czy ta oszczędność warta jest czasu, bo dużo nie zaoszczędzisz a widoki nawet z autostrady są zachwycające (od ośmiu już lat). Od Letenye do Szibenika zapłaciliśmy za autostrady 125 zł - to chyba nie majątek.
anakin napisał(a):Gdybym miał wybór wybrałbym niedzielę.
corrina napisał(a):Wygląda na to że przez te upały mój mózg nie działa już prawidłowo i wczoraj, najwyraźniej zupełnie bez sensu, zakupiłam słowacką e-winietę na powrót z Cro przez Budapeszt.
Generalnie trasę planowałam taką (tu kawałek tylko od Budapesztu, gdzie będzie nocleg):
https://goo.gl/maps/dZfmJHY44ss
Czy jest sens jakoś ją teraz modyfikować, żeby skorzystać z winiety, czy po prostu pogodzić się z tym bezsensownym zakupem i go przeboleć?
Pivko napisał(a):corrina napisał(a):Wygląda na to że przez te upały mój mózg nie działa już prawidłowo i wczoraj, najwyraźniej zupełnie bez sensu, zakupiłam słowacką e-winietę na powrót z Cro przez Budapeszt.
Generalnie trasę planowałam taką (tu kawałek tylko od Budapesztu, gdzie będzie nocleg):
https://goo.gl/maps/dZfmJHY44ss
Czy jest sens jakoś ją teraz modyfikować, żeby skorzystać z winiety, czy po prostu pogodzić się z tym bezsensownym zakupem i go przeboleć?
Jeżeli musisz być w tym Budapeszcie to jest opcja odbić na Gyor później Bratysława, z Bratysławy autostradą do Zwardonia i dalej już do stolycy .Czasowo wyjdziesz tak samo jak trasą przez Banska i Zvolen jednak komfort lepszy na autostradzie niż na zadupiach słowackich (ale km więcej). Jeśli Budapeszt nie obowiązkowy to w Letenye jechać na Lenti - Szombathely - Gyor - Bratysława itd...
PS.
Przebookować nocleg w Budapeszcie na nocleg np w Szombathely
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi