Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bratwojciech
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bratwojciech » 22.07.2018 16:27

yanek37 napisał(a):Witam,
Drodzy startując z Lenti (sobota po noclegu około godziny 4:00) w dalszą drogę do Lokvy… które przejście najlepiej wybrać ???
Mursko czy Letenye ???
A może jeszcze jest inne "przebicie" …. :wink: :wink: :wink: :wink:

A dalej będę się kierował na chorwacką "1".... aby "rzucić okiem" na Plitvice ... i do celu na spokój.

Pozdrawiam
Paweł

Masz jeszcze stare przejście w Letenye. Trzeba zjechać z M70 na drogę nr.7 :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2018 19:01

Gdzie można zatankować dieselka w Słowacji i na Węgrzech?
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 22.07.2018 19:06

Bratwojciech napisał(a):
yanek37 napisał(a):Witam,
Drodzy startując z Lenti (sobota po noclegu około godziny 4:00) w dalszą drogę do Lokvy… które przejście najlepiej wybrać ???
Mursko czy Letenye ???
A może jeszcze jest inne "przebicie" …. :wink: :wink: :wink: :wink:

A dalej będę się kierował na chorwacką "1".... aby "rzucić okiem" na Plitvice ... i do celu na spokój.

Pozdrawiam
Paweł

Masz jeszcze stare przejście w Letenye. Trzeba zjechać z M70 na drogę nr.7 :papa:

Dzięki...
wnioskuję że jak pojadę obojętnie "na" które przejście to będzie dobrze w godzinach porannych?
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 22.07.2018 19:21

SimonNysa napisał(a):Gdzie można zatankować dieselka w Słowacji i na Węgrzech?

Jeżeli pytanie było ogólne to odpowiedź brzmi: nie martw się, tam mają sporo cepeenów.
A jeżeli miało być szczegółowe: to doprecyzuj o co ci chodziło, jaką trasą jedziesz i o jakiej porze dnia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2018 19:43

Jakie pytanie, taka odpowiedź : na każdej stacji benzynowej.
domi_1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domi_1 » 22.07.2018 20:39

no wszędzie gdzie zobaczysz oznaczenie diesel/B7
Woly72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Woly72 » 23.07.2018 18:16

Szukałem w serwisie ale jakoś nie znalazłem - Jak na trasie przez Słowację i Węgry wygląda sprawa toalet przy trasie? Płatne czy darmowe? Jeżeli płatne to ile? Trasa ta najbardziej popularna - Zwardoń - Bratysława - Gyor - Szombathely - Letenye
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 23.07.2018 21:08

Woly72 napisał(a):Szukałem w serwisie ale jakoś nie znalazłem - Jak na trasie przez Słowację i Węgry wygląda sprawa toalet przy trasie? Płatne czy darmowe? Jeżeli płatne to ile? Trasa ta najbardziej popularna - Zwardoń - Bratysława - Gyor - Szombathely - Letenye

Już o tym było, wystarczy cofnąć się parę stron, a tak na wszelki wypadek weź dwa kije jeden .....
LAKI LUKI
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LAKI LUKI » 23.07.2018 22:06

Cze wszystkim, pierwszy raz jadę na Chorwację, lecz od dłuższego czasu śledzę GM. Gdzieś od tygodnia strasznie się korkuje wlot do Budapesztu i na obwodnice od strony Sahy (tamtędy obrałem swoją trasę). Da się to jakoś w cywilizowany sposób ominąć? Zaplanowałem swoją drogę przez Kraków, Bańską Bystrzycę, Zwoleń, Sahy, Budapeszt, Letenye, Vodice :-) Wyjazd planuję na godź 16 z pod Kielc.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 23.07.2018 23:09

wielbiciel napisał(a):
Woly72 napisał(a):Szukałem w serwisie ale jakoś nie znalazłem - Jak na trasie przez Słowację i Węgry wygląda sprawa toalet przy trasie? Płatne czy darmowe? Jeżeli płatne to ile? Trasa ta najbardziej popularna - Zwardoń - Bratysława - Gyor - Szombathely - Letenye

Już o tym było, wystarczy cofnąć się parę stron, a tak na wszelki wypadek weź dwa kije jeden .....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 24.07.2018 08:00

Poprawiło się w tym temacie na Słowacji - pamiętam jak jeszcze parę lat temu wszędzie trzeba było płacić za wejście monetami (których nigdy nie mieliśmy). Z tym, że pewność, że załatwisz sprawę tam, gdzie jest stacja paliw - zatrzymywałem się na Shellu i na ÖMV, zawsze WC wewnątrz stacji, bezpłatne. Na Węgrzech stawałem tylko na stacji MOL w Lenti - tam też bezpłatne WC, z tyłu stacji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.07.2018 08:05

Ja stawałem kilka razy węgierskich stacjach benzynowych przy autostradzie.
WC zawsze było płatne - 100 Ft w bilonie.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 24.07.2018 09:23

LAKI LUKI napisał(a):Cze wszystkim, pierwszy raz jadę na Chorwację, lecz od dłuższego czasu śledzę GM. Gdzieś od tygodnia strasznie się korkuje wlot do Budapesztu i na obwodnice od strony Sahy (tamtędy obrałem swoją trasę). Da się to jakoś w cywilizowany sposób ominąć? Zaplanowałem swoją drogę przez Kraków, Bańską Bystrzycę, Zwoleń, Sahy, Budapeszt, Letenye, Vodice :-) Wyjazd planuję na godź 16 z pod Kielc.

Wygląda na to ze w Budapeszcie będziesz w nocy to już korków nie powinno być. Ja jechałem w dzień i przed Sahy odbilem ma Ostrzyhom. Pusta trasa super sie jechalo nawet w godzinach szczytu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.07.2018 10:50

Dżejan napisał(a): Ja jechałem w dzień i przed Sahy odbilem ma Ostrzyhom. Pusta trasa super sie jechalo nawet w godzinach szczytu.

W ten sposób ?
benito5 napisał(a):Za 2 tygodnie ta trasa będzie przetestowana (na razie przez znajomego :wink: ) - omijamy Budapeszt
https://tinyurl.com/ya4co7tt

Są na tej trasie jakieś stacje, na których mogę kupić winietę?
Nastawiłem się co prawda na jazdę na Budapeszt (przez Sahy), ale..........
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 24.07.2018 13:45

Piszę z plaży na komórce i ta trasa mi się nie otwiera. Ale za Hornymi Semerowcami skręciłem w prawo w 75 i zaraz w lewo w 1557 do 564 i do Ostrzyhomia a potem do 102 i M1 i ogień w stronę M7 i Balatonu, żadnego korka nie było, winiety na stacji można kupić.

P.s. Ja jechałem be winiety Slowackiej, jak masz winietę to możesz od Zvolenia na Nitre R1 i odbic w 76 na Ostrzyhom
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 139
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone