banditoss napisał(a):no ale raczej sensu nie widzę jednak tam tędy jechać, pozostane przy starej trasie bo tak czy siak to ponad 3godziny jazdy przez słowację.... a z mojej lokalizacji jednak najlepiej wypada przez B.Bystrzyce do Sahy.... dzięki za odpowiedzi
banditoss napisał(a):no ale raczej sensu nie widzę jednak tam tędy jechać, pozostane przy starej trasie bo tak czy siak to ponad 3godziny jazdy przez słowację.... a z mojej lokalizacji jednak najlepiej wypada przez B.Bystrzyce do Sahy.... dzięki za odpowiedzi
tompif napisał(a):7.07 (sobota - wyjazd ok. 4.30) jechałem przez cieszyn cadce autostradą do bratysławy, przejscie graniczne w rajce, wegry: droga nr 86 csorna, szombathely, nagykanizsa, przejscie letenye, dalej autostrada do poljica rejon zadaru. Winieta tylko na słowacje, zero korkow, nawet na wjezdzie na autostradę w Zagrzebiu Lucko pusto ( godz. ok. 14.00)
tompif napisał(a):7.07 (sobota - wyjazd ok. 4.30) jechałem przez cieszyn cadce autostradą do bratysławy, przejscie graniczne w rajce, wegry: droga nr 86 csorna, szombathely, nagykanizsa, przejscie letenye, dalej autostrada do poljica rejon zadaru. Winieta tylko na słowacje, zero korkow, nawet na wjezdzie na autostradę w Zagrzebiu Lucko pusto ( godz. ok. 14.00)
benito5 napisał(a):banditoss napisał(a):no ale raczej sensu nie widzę jednak tam tędy jechać, pozostane przy starej trasie bo tak czy siak to ponad 3godziny jazdy przez słowację.... a z mojej lokalizacji jednak najlepiej wypada przez B.Bystrzyce do Sahy.... dzięki za odpowiedzi
Za 2 tygodnie ta trasa będzie przetestowana (na razie przez znajomego ) - omijamy Budapeszt
https://tinyurl.com/ya4co7tt
śmigacz napisał(a):A ja trasy nie wybrałem do Bratysławy pędzę płatnymi a Węgry zastanawiam się czy nie zrobić z pominięciem autostrad.
śmigacz napisał(a):A ja trasy nie wybrałem do Bratysławy pędzę płatnymi a Węgry zastanawiam się czy nie zrobić z pominięciem autostrad. W ubiegłym roku jechaliśmy dookoła Balatonu przez Budapeszt no ale to kupa kilometrów.
krzkrz napisał(a):Też planuję przejechać Węgry bez winiety. Daj znać czy w Bratysławie trzeba zjechać na starą 2 i tamtędy przekroczyć granicę i dalej wjechać drogą nr 150 czy można jechać D2 wjechać do Węgier i zjechać pierwszym zjazdem M15 na drogę 150 bo ten kawałek jest bezpłatny ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi