Wojtexio napisał(a):Witam. 3 sierpnia pierwszy raz autem wybieramy się do Chorwacji. Dziś znajomy który pojechał w piątek mówił do mnie że przez korki jechali 20h 1260km...trasa z Legnicy do Vodice.
Teraz pytanie czy nie lepiej czasem jechać przez Słowację i Węgry kilometrów jest parę więcej ale korków podobno brak.
Mam nadzieję że pomożecie.
Pozdrawiam
wielbiciel napisał(a):Wojtexio napisał(a):Witam. 3 sierpnia pierwszy raz autem wybieramy się do Chorwacji. Dziś znajomy który pojechał w piątek mówił do mnie że przez korki jechali 20h 1260km...trasa z Legnicy do Vodice.
Teraz pytanie czy nie lepiej czasem jechać przez Słowację i Węgry kilometrów jest parę więcej ale korków podobno brak.
Pozdrawiam
Jedź przez Węgry, nie masz żadnych problemów z objazdem w Słowenii a i droga b.dobra jakościowo.Na Węgry możesz wjechać zarówno z Austrii (H bez opłat) jak i przez Słowację (H z opłatami).
domi_1 napisał(a):to zależy kiedy jedziesz i w jakich gładziznach będziesz pokonywał Słowenię i planujesz być na granicy z chorwacją. Bo w piątek popołudniu czy wieczorem mogą być korki, ale w nocy, czy nad ranem powinno być ok. Jak widzisz wątek ma 150 stron i nie ma jednej odpowiedzi. Ja wolę trasę przez słowenię, ale pewnie znajdzie się tylo samo zwolenników trasy węgierskiej:)
Witam. 3 sierpnia pierwszy raz autem wybieramy się do Chorwacji. Dziś znajomy który pojechał w piątek mówił do mnie że przez korki jechali 20h 1260km...trasa z Legnicy do Vodice.
Pozdrawiam
SimonNysa napisał(a):Witam, w tym roku chyba zdecyduje się na trasę przez Czechy, Słowację i Węgry a dokładnie :
Ołomuniec - Brno - Brzecław - Bratysława - Rajka - Csorna - Zalaegerszeg - Letenye (stare przejście 7mka) - Zagrzeb - Trogir
Planowany wyjazd 31 lipca (wtorek) ok godziny 18-19, co myślicie o tej trasie w tych godzinach?
SimonNysa napisał(a):Witam, w tym roku chyba zdecyduje się na trasę przez Czechy, Słowację i Węgry a dokładnie :
Ołomuniec - Brno - Brzecław - Bratysława - Rajka - Csorna - Zalaegerszeg - Letenye (stare przejście 7mka) - Zagrzeb - Trogir
Planowany wyjazd 31 lipca (wtorek) ok godziny 18-19, co myślicie o tej trasie w tych godzinach?
19Gumis20 napisał(a):Trasa dobra, godzina wyzjadu, to zależy skąd startujesz.
Ja jechałem 7/8 lipca tą trasą ze śląska, z racji bliskości A1 zdecydowałem, że pojadę właśnie przez Czechy ( wcześniej jeździłem SK, H ). Wyjazd zaplanowany na 21, wyjechałem o 0.00, Łaziska Górne - Mandre. Jakieś 1050 km, na miejscu byłem o 12.25, ze 3 postoje, krótkie (kierowałem sam).
Ps. Kierowałem się na Lendave i Mursko Središće.
miro.t napisał(a):wielbiciel napisał(a):Na Węgry możesz wjechać zarówno z Austrii (H bez opłat) jak i przez Słowację (H z opłatami).
Co znaczy, że wjeżdżając od Austrii, H jest bez opłat??
Chyba mam pomroczność jasną.
miro.t napisał(a):wielbiciel napisał(a):Na Węgry możesz wjechać zarówno z Austrii (H bez opłat) jak i przez Słowację (H z opłatami).
Co znaczy, że wjeżdżając od Austrii, H jest bez opłat??
Chyba mam pomroczność jasną.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi