#vanessja - chyba lepiej: Czechy-Austria-Slowenia. Wyjdzie Ci 1 winietka mniej, a i droga chyba szybsza/krotsza.
pozdrawiam
vanessja napisał(a):Wyjeżdżam w sobotę z Wrocławia do Porećia. Panowie proszę powiedzcie czy dobrą trasę wybieram.
I gdzie najlepiej kupić winiety. Nie odnajduje się do końca na forum.. Czytam, ale mało czasu zostało.
Pytanie najważniejsze czy ta część przez Czechy jest trasą bezpłatną czy również muszę mieć winiete.
vanessja napisał(a):Wyjeżdżam w sobotę z Wrocławia do Porećia. Panowie proszę powiedzcie czy dobrą trasę wybieram.
I gdzie najlepiej kupić winiety. Nie odnajduje się do końca na forum.. Czytam, ale mało czasu zostało.
Pytanie najważniejsze czy ta część przez Czechy jest trasą bezpłatną czy również muszę mieć winiete.
siwyyy77 napisał(a):No własnie chciałbym się dowiedzieć jakie to powody, bez czytania kilkudziesieciu stron
wielbiciel napisał(a):vanessja napisał(a):Wyjeżdżam w sobotę z Wrocławia do Porećia. Panowie proszę powiedzcie czy dobrą trasę wybieram.
Mam trochę inną propozycję dla Ciebie, na pewno szybszą:
https://www.google.pl/maps/dir/K%C5%82o ... !1e1?hl=pl
Pchać się po zwykłych drogach przez "pepiki" to trochę wyzwanie, winieta na Cz pozwoli ci ominąć roboty drogowe (wahadło) na moście przed Mikulowem oraz popatrz na zjazd w Słowenii nie jedziesz do końca autostrady tylko prędzej zjeżdżasz co pozwoli ci ominąć częsty korek w okolicy Koper. Winiety kupisz na granicy w budkach lub stacjach paliw.
vanessja napisał(a):wielbiciel napisał(a):vanessja napisał(a):Wyjeżdżam w sobotę z Wrocławia do Porećia. Panowie proszę powiedzcie czy dobrą trasę wybieram.
Mam trochę inną propozycję dla Ciebie, na pewno szybszą:
https://www.google.pl/maps/dir/K%C5%82o ... !1e1?hl=pl
Pchać się po zwykłych drogach przez "pepiki" to trochę wyzwanie, winieta na Cz pozwoli ci ominąć roboty drogowe (wahadło) na moście przed Mikulowem oraz popatrz na zjazd w Słowenii nie jedziesz do końca autostrady tylko prędzej zjeżdżasz co pozwoli ci ominąć częsty korek w okolicy Koper. Winiety kupisz na granicy w budkach lub stacjach paliw.
Dziękuję za odpowiedź. Widzę, ze na apie prowadzisz mnie przez Austrię, która chciałabym jednak ominąć.
Gonzales napisał(a):Wróciłem kilka dni temu z Chorwacji i w obydwie strony jechałem przez Słowację i Węgry. Już nigdy nie pojadę przez Austrię.
...........
Na starym przejsciu w Letenye 0 aut ale na nowym przejściu autostradowym GM świeciło mocno na czerwono.
Pozdrawiam.
Gonzales napisał(a):Wróciłem kilka dni temu z Chorwacji i w obydwie strony jechałem przez Słowację i Węgry. Już nigdy nie pojadę przez Austrię.
Jechałem trasą Żilina, Bratysława, Rajka, Csorna, Schombatheli, Lenti i stare przejście w Letenye. O ile na Słowacji ruch spory ale bez przesady, to Węgry mógłbym określić krajem pustych dróg. Na starym przejsciu w Letenye 0 aut ale na nowym przejściu autostradowym GM świeciło mocno na czerwono.
Pozdrawiam.
kminek napisał(a):LENTI - ale jak stąd jechałes do Letenye ? Lokalną drogą Kerkaszentkirály bedac caly czas na Wegrzech ? Czy kawalkiem przez Słowenie i z nowu na Wgry ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi