Tomasz1111 napisał(a):Na tym forum od co niektórych expertów to człowiek się gówno dowie prawdy. Jedynie co to forum pomogło mi w dobraniu odpowiedniej trasy - za to dziękuję. Reszta wpisów dot cen paliwa, dostępności itp itd to bajki....
Tomasz1111 napisał(a):Na tym forum od co niektórych expertów to człowiek się gówno dowie prawdy. Jedynie co to forum pomogło mi w dobraniu odpowiedniej trasy - za to dziękuję. Reszta wpisów dot cen paliwa, dostępności itp itd to bajki....
Tomasz1111 napisał(a):Możesz płacić w kunach ale wtedy chłop na stacji wyciąga kalkulator i przelicza po swojemu ale czy dobrze to nie sprawdzałem. Teraz place wszędzie karta z PKO bp i nawet spoko wychodzi.
romuald22 napisał(a):Tomasz1111 napisał(a):Możesz płacić w kunach ale wtedy chłop na stacji wyciąga kalkulator i przelicza po swojemu ale czy dobrze to nie sprawdzałem. Teraz place wszędzie karta z PKO bp i nawet spoko wychodzi.
Dzięki radom ekspertów postanowiłem, że na Węgrzech będę płacił w kunach.
byq napisał(a):Yanosik działa, natomiast widać, że mało ludzi jeszcze z nim jeździ za gramanicę, bo pokazuje przede wszystkim stacjonarne radary, ale muszę przyznać, że zarówno na Słowacji jak i na Węgrzech i na autostradach Chorwacji kilka razy ostrzegł bardzo dobrze, także kilka stówek myślę, że uratował.
byq napisał(a):co do pojemności butli, to w poprzednim miałem taką, że na autostradzie starczało na 260-270km i to było mega męczące z półtorarocznym dzieckiem, bo postój na tankowanie nie łączył się z pit stopem dziecka, przy aktualnym aucie walczyłem o jak największą pojemność butli, więc wyleciał trzeci rząd siedzeń, ale zasięg 350-400km na gazie jest, co idealnie się sprawdziło w trasie do Chorwacji, tankowania w Międzylesiu, Bratysława na wylocie, Karlovac i Split,no i koszty z 450PLN, ale jak na auto i silnik to rewelacja mi wyszła
ApropoDefacto napisał(a):Ja na mojej butli w PL robię ok 450-490 km, na Chorwackim gazie udało mi się przejechać ponad 600 km dlatego planuje dotankować koło Bratysławy a później dopiero gdzieś w Chorwacji. Do tego oczywiście pełny zbiornik paliwa bo na 95 też czasem warto pojeździć
Yanush napisał(a):ApropoDefacto napisał(a):Ja na mojej butli w PL robię ok 450-490 km, na Chorwackim gazie udało mi się przejechać ponad 600 km dlatego planuje dotankować koło Bratysławy a później dopiero gdzieś w Chorwacji. Do tego oczywiście pełny zbiornik paliwa bo na 95 też czasem warto pojeździć
Więcej gazu w gazie jest w Chorwacji?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi