Bratwojciech napisał(a):Andkwu napisał(a):szaki17 napisał(a):Ad1 - droga nr 7 to zwykła droga - M7 to autostrada
Ad 2 - tankuj na tej która jest przy trasie, jak ci wygodniej
Ad1 - w pytaniu chodziło mi o różnicę w przejściach granicznych. Może któreś jest szybsze co nie znaczy w prędkości pokonywania drogi a obsługi na przejściu granicznym. Też rozszyfrowalem że M7 to autostrada. Tyle że kawałek przed i kawałek za granicą obie drogi się łączą. Sama drogą do i po jest taka sama. A jednak może warto skorzystać z danego przejścia.
Ad 2 - mam uraz do cen na stacjach zaraz przy autostradzie. Za bardzo mnie razi w oczy przepłacanie za ten sam produkt.
Na tak zwanym starym przejściu (tym na drodze nr.7) słowo kolejka raczej nie występuje i to jest zasadnicza różnica między tymi przejściami granicznymi. Do tego na powrocie nie spotkałem się, żeby ichnie służby kontrolowały zawartość bagażnika. Oczywiście mam na myśli służby węgierskie.
Dzięki za wiadomości. Tak więc zdam się na aktualną sytuację na drodze jaką podpowie Google nawigacja. Znając ją to i tak po trasie nie raz zaproponuje ominięcie jakiegoś dopiero co powstałego korka.
Ważne że nie trzeba się bać żadnego z przejście z nastawieniem na to że stare na trasie 7 może być lepszym rozwiązaniem.